Nova vest
Tenis

Sreda, 26.12.2007.

16:16

Srđan Đoković: "Nećemo sa TSS"

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Iako je 2007. bila godina najvećih uspeha u istoriji srpskog tenisa, poslednjih nekoliko dana protiču u znaku skandala u najavi. Otac najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, Srđan i ranije je kritikovao rad TSS i predsednika Živojinovića, a posle objavljivanja novčanih nagrada za reprezentativce, kritika se polako pretvara u pravi rat. Đoković senior je izjavio da ne želi ubuduće da na bilo koji način saradjuje sa TSS, a u pitanje je doveden i Novakov nastup za Dejvis kup selekciju Srbije u 2008. godini.

Sportski žurnal preneo je izjavu Srđana Đokovića: „Način na koji su ljudi u Savezu došli do cifara i na osnovu svojih projekcija je katastrofalan. Nije postajala nikakva konsultacija sa nama i uopšte ne želimo da učestvujemo u bilo kakvoj saradnji sa Savezom i to je mišljenje svih nas ponaosob. Nikakav razgovor o tome nije postojao između igrača i rukovodstva Saveza, a oni su odlučili da ubace javnost u priču sa objavljivanjem cifara. Ma, uopšte nas ne interesuju i kasno je za bilo kakve dogovore“.

Iako je TSS za naše igrače spremio pola miliona evra, Đokoviće je najviše pogodilo to što njih niko nije konsultovao, pre donošenja odluke o nagradama.

Način na koji se radi u TSS je potpuno neprihvatljiv i ne donosi nikakvu saradnju, pa neka zbog toga snose odgovornost. Ne žele da razgovaraju sa nama, nisu ni za kakvu priču i prvo javno objavljuju ugovore. To nema nikakvog smisla“.

Da podsetimo, Teniski savez Srbije spremio je više od 500.000 evra za nagrade članovima reprezentacije u 2008. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu