Nova vest
Tenis

Nedelja, 19.05.2013.

16:08

Nadal razbio Federera za titulu

Rafael Nadal pobedio je Rodžera Federera sa 6:1, 6:3 u finalu turnira iz Masters 1000 u Rimu i tako je osvojio sedmi trofej u ‘večnom gradu’.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Nadal sada vodi protiv Federera sa 20-10 u pobedama, a Maljorčanin je sada osvojio 24. Masters u karijeri, a ukupno 56. titulu.

Rafael je vodio 6:1, 5:1 i malo je nedostajalo da se ponovi Federerov najubedljiviji poraz (od Brugere 2000. 6:1, 6:1), ali je Rodžer ipak napravio brejk i ublažio poraz.

Počelo je u sporom ritmu, teniseri su rutinski uzeli po gem na svoj servis. Nadal je već u trećem gemu napravio brejk tako što je napao Federerov slajs, a onda je sjajnim servisima materijalizovao prednost – 3:1.

Nadal se izvrsno kretao i ’šetao’ je rivala po terenu – igrao je Španac sa mnogo samopouzdanja, pogađao je duboko i napravio je novi brejk za vođstvo 4:1.

Španac jeste igrao dobro, ali Federer nije mogao ništa da pogodi – set se završio novim brejkom nakon što je Rodžer poslao volej u aut, 6:1. Ukupno je u prvom setu Federer imao pet vinera i čak 15 grešaka, a Nadal je upisao šest direktnih poena i samo dve neiznuđene greške.

Ipak, nagoveštaj bolje igre nije potrajao – Nadal je već u narednom gemu napravio brejk. Stajao je Rafael daleko iza linije i branio se, ali je po potrebi prilazio i napadao. Federer nije imao rešenje ni za jedno od ta dva i ubrzo je Nadal vodio 3:0.

Posle gema koji je izgubio bez osvojenog poena, Federer je morao da istrpi i zvižduke sa tribina. U vrlo dugom gemu sa nekoliko izjednačenja Federer je potom prekinuo Nadalov nizu od devet gemova, ali to nije ‘probudilo’ Rodžera.

Španac je rutinski dobio gem na svoj servis, a onda je spektakularnom bekhend paralelom napravio još jedan brejk i poveo je sa 5:1. Federer je potom želeo da spasi čast, odigrao je nekoliko preciznih udaraca bekhendom i napravio je brejk bez izgubljenog poena.

Rodžer je osvojio i sledeći gem, probudila se nada kod njegovih navijača, ali je Nadal bez izgubljenog poena uzeo gem na svoj servis i došao je do titule za 69 minuta igre.

Otkad se vratio na teren, Nadal je osvojio šest trofeja i dva puta je izgubio u finalu. Rafael se titulom u Rimu vraća na četvrto mesto na ATP listi i biće četvrti nosilac na Rolan Garosu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu