Nova vest
Tenis

Subota, 09.06.2012.

15:03

Šarapova kompletirala Gren slem!

Nakon što je plasmanom u finale Rolan Garosa obezbedila prvo mesto na WTA listi Marija Šarapova je osvojila titulu u Parizu prvi put u karijeri.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Ruskinja je u finalu savladala najprijatnije iznenađenje turnira Saru Erani sa 6:3, 6:2 posle 88 minuta igre.

Šarapova je ovim trijumfom postala tek deseta teniserka u istoriji koja je u karijeri osvojila sva četiri Grend slema, pošto je prethodno najbolja bila na Vimbldonu (2004.), US openu (2006.) i Australijan openu (2008.).

25-godišnja Ruskinja je došla na turnir kao najveći favorit za titulu i tokom dve nedelje je tu ulogu apsolutno opravdala. U finalnom duelu krenula je silovito i u prvom i u drugom setu, i na kraju je sasvim zasluženo došla do velike pobede.

Prema očekivanjima, omalena Italijanka u najvažniji meč u njenoj karijeri ušla je pomalo uplašeno i stegnuto. Znatno iskusnija Šarapova odmah je to prepoznala i brzo je napravivši dva brejka stigla do ubedljivih 4:0.

Delovalo je kao da je prvi set već završen, ali Sara Erani vratila je jedan brejk, dobila je i naredni gem i smanjila je na 4:2. Ipak, Italijanka se kasno izborila sa tremom u prvom setu, pa je Ruskinja dobivši još dva servis gema došla na korak od titule (6:3).

Veoma sličan prvom bio je i drugi set. Ruska teniserka ponovo je krenula odlično, napravila je brejk i povela sa 2:1, Italijanka je na kratko prekinula seriju dobivši jedan gem, ali bilo je jasno da sve na ovom meču zavisi od Šarapove. Ruskinja je do kraja bez većih problema dobila još četiri neophodna gema i nakon što je iskoristila treću meč loptu klekla je na kolena proslavljajući veliki trofej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu