Nova vest
Tenis

Sreda, 10.08.2011.

20:18

Novak pobedom počeo vladavinu

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Montrealu pobedivši Rusa Nikolaja Davidenka sa 2:0, po setovima 7:5 i 6:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bio je to prvi meč koji je Đoković odigrao kao prvi teniser sveta.

Đoković je počeo nešto slabije meč protiv inspirisanog Davidenka, Rus je u prvom setu imao 4:1 i dva brejka viška, ali u nastavku meča srpski teniser zaigrao je na svom prepoznatljivom nivou, dobio je 12 od narednih 14 gemova i rutinski je prošao dalje.

U trećem kolu protivnik Đokovića biće bolji iz duela Huan Martin del Potro - Marin Čilić.

Duel prvog i nekada trećeg igrača sveta počeo je veoma agresivnim razmenama udaraca već u uvodnom gemu. Novak je počeo sa dve neiznuđene greške, a nakon toga je dobio četiri vezana poena, uključujući i sjajan treći kada je odigrao prelep polu-volej.

Davidenko je u duel sa novim svetskim brojem jedan ušao punim intenzitetom, sjajno se kretao na startu, slao je većinu udaraca uz osnovnu liniju i to mu je već u trećem gemu donelo brejk bez izgubljenog poena.

Imao je u narednom gemu Đoković dve vezane prilike za ribrejk, ali Rus je odigrao nekoliko odličnih poena na mreži i potvrdio je stečenu prednost (3:1). Pored toga što je Davidenko bio očigledno inspirisan, Đoković je imao puno problema i sa servisom, pa je Rus u petom gemu napravio još jedan brejk i poveo sa velikih 4:1.

Novak nije bez razloga trenutno ubedljivo prvi teniser sveta, a to je potvrdio i u nekoliko narednih gemova. Odmah je vratio jedan brejk, a onda je u desetom gemu, kaga je Davidenko servirao za set, vratio i drugi. To je defitivno slomilo Dadvidenka koji se u 12. gemu našao u teškoj situaciji. Spasao je dve set lopte, ali treću nije, pa je prvi deo ipak pripao srpskom teniseru.

Način na koji je izgubio prvi set definitivno je ostavio traga na Davidenku koji je počeo sve više da greši, pa je Đoković napravivši brejk već na startu drugog seta poveo sa 3:0. Đoković je u četvrtom gemu ponovo oduzeo servis protivniku, ali Rus se nije predao, vratio je odmah jedan brejk i smanjo je na 4:1.

Ipak, preostala dva gema pripala su Đokoviću koji je tako svoju vladavinu u svetskom tenisu počeo pobedom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu