Tenis 41

Sreda, 10.08.2011.

20:18

Novak pobedom počeo vladavinu

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Montrealu pobedivši Rusa Nikolaja Davidenka sa 2:0, po setovima 7:5 i 6:1.

Novak pobedom poèeo vladavinu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

davidovv

pre 12 godina

@Mozak
Znam znam, ucio sam, nedelja ponedeljak subota petak itd... i cuo sam da je nedelja neradni dan, nece niko cak ni listu da osvjezi.
@Djoksa
A i zakon kad izadje u sluzbenom listu ne stupi na snagu makar godinu dana :)
Opet kazem papir sve trpi, nole je vec 2 meca igrao kao broj 1.

Jole

pre 12 godina

A kad je izasla lista? Kad je ozvaniceno to njegovo prvo mesto?
Da ti navedem primer, Skupstina Srbije usvoji zakon ali on srupa na snagu tek kad se objavi u Sluzbenom listu.
Tako da je vest tacna, bravo za redakciju!
(Djoksa, 10. avgust 2011 23:59)

Ne ni tad,vec tek posle 8 dana od objavljivanja,kada prodje "rok javnosti" :D
Al' poenta je jasna,u pravu si i ti iredakcija :))

davidovv

pre 12 godina

e sad, zvanicne liste, i zakoni i sluzbeni list... papir sve trpi.
Nole je znao da je broj 1 pa je igrao finale wimbldona. Ovo je drugi mec kako zna da je broj 1. A i poeni iz liste vaze godinu dana a ne do kraja turnira (neki turniri mijenjaju datum), i vaze kad ih osvojis a ne na kraju turnira, samo sto se lista ne objavljuje do kraja turnira.
Zamislite samo situaciju u fudbalu, srbija dobije utakmicu ali ceka da italija zavrsi svoju koja se igra za nedelju dana kako bi dobila 3 boda.
Ako cemo tako onda nole jos nije broj 1, do kraja godine, dok se ne zavrsi turnir zvani 2011 on je samo trenutno vodeci na tabeli a ima jos nekoliko kola do kraja.
UA za redakciju :)

Cecilija

pre 12 godina

Sve pohvale Sportskoj Redakciji TVB92, na nacin na koji prate celokupan sport , posebno tenis koji posebno volim. A za moju zainteresovanost za beli sport, dugujem jednom sjajnom gospodinu koji je nekada prenosio tenis iz Londona obucen u svecano odelo, sa neizbezbeznom leptir masnom, MIROSLAV RADOJCIC. Bilo bi lepo kada biste napravili mali portret ovog GOSPODINA i upoznali sadasnje generacije sa vasim prethodnicima u sportskom novinarstvu. Bio bi to lep serijal portreta i drugih novinaram iz istorije sporta.
A sada pimedba na naslov ovog teksta. Pre svega NOVAK nije poceo svoju vladavinu u ovom sportu pobedom nad Davidenkom- vec nastavio, jer je vec prvak sveta, i nosilac brojnih titula ove sezone... toliko o finesama , ali stvarnim cinjenicama...
Osim navedenog, zaista je nekorektno, da se ne osvrnete na redosled igranja teniserki, narocito da naglasite koja se od njih sa kojom teniserkom sastaje. bez diskriminacije za zene..
Sve najbolje..

Pandemoniac

pre 12 godina

AUUU kakvi ste vi likovi!!!!
Pa ostavite momka na miru!
Šta mislite koliko je lako biti prvi na svetu???
Sve će doći na svoje polako, samo mu dajte vremena da se nauči na ovu situaciju.

Laza-expert

pre 12 godina

E tako to radi najbolji na svetu...i kad je tesko,krene sve vrlo lose...izvuce se,na sebi svojstven nacin i senzaciju ili sok,pretvori u rezultatski sigurnu i poucnu POBEDU!(cemu,videsmo juce,andy murray jos nije dorastao) ;)

Vladimir

pre 12 godina

Teško će Nole pobijediti Čilu u narednom kolu ... Marin se vraća u svoju negdašnju formu
(Hrvat u Beogradu, 10. avgust 2011 22:45)
U pravu si. Neće. Pobediće Del Potra u sledećem kolu.

Mozak

pre 12 godina

@davidovv
Nije tačno, ovo mu je prvi meč kao #1. Finale Vimbldona (kao i ostalih turnira) igra se u nedelju. Lista se objavljuje ponedeljkom i to je jedini zvanični renking. Ponedeljak je onaj dan posle nedelje.

Dylan Dog

pre 12 godina

Ovo je bio jako važan i ništa manje težak meč.
Prvo, normalno je da je posle duže pauze teniseru potrebno nešto vremena da se adaptira na takmičarski ritam i turnirsku atmosferu. I normalno je da u tim uvodnim mečevima ne štima sve kako bi trebalo.
Međutim, nije prijatno kada takav meč mora da se igra protiv jednog tako neugodnog protivnika kakav je Nikolaj Davidenko. Nije isto kada se uvodni meč igra protiv nekog (bez nipodaštavanja) Pospisla ili Dodiga sa jedne i Davidenka ili npr. Andersona sa druge strane.
Nikolajev trenutni renking ništa ne znači, jer se radi o izuzetnom teniseru, višegodišnjem top 5 igraču, višestrukom pobedniku turnira iz masters serije i pobedniku i finalisti masters kupa. Takođe, on nema kompleks od Novaka Đokovića jer ga je već pobeđivao, a dovoljno je iskusan da zna kada šta treba da igra i kako da se ponaša u određenim situacijama tokom meča. Pitanje je bilo samo da li on to može i koliko će mu Novak toga dozvoliti. Dakle, Davidenko ima sve atribute da se proglasi legitimnom "minom" na Đokovićevom putu do nove titule.

Novak je, prema (mojim) očekivanjima, vrlo mlako otvorio meč, uz dosta nesiguran servis i sa dosta neiznuđenih grešaka. Relativno sporo kretanje po terenu, prosečna anticipacija i usko periferno vidno polje itd. - začinjeno sasvim dobrom (možda u ovom trenutku i najboljom mogućom) igrom Davidenka uz nešto malo sportske sreće - dovelo je Novaka na rub gubitka prvog seta. To je situacija u kojoj nismo navikli da ga gledamo, pogotovo u poslednje vreme (mada, gubio je prve setove od Berdiha, Nadala, Federera, Belučija...).
Ipak, ni Davidenko nije u svojoj top formi, a i Novak ne može ceo meč da igra u svom nekakvom C izdanju. Sa laganim podizanjem nivoa igre do nekog, hajde da kažemo - B nivoa - stvari su počele da dolaze na svoje mesto. Šteta je što Novak nije završio prvi set sa 6-4, ali posle 1-4, samo osvajanje tog seta je pravi mali podvig, pogotovo ako se uzme u obzir da još uvek nije sve na svom mestu.

Pomalo smeta kada čujemo kako TV komentatori odmah prave projekcije žreba i Novaka po "difoltu" postavljaju za finalistu i pobednika turnira. Nikome nije potreban takav pritisak, a ponajmanje Novaku. To što je sada ATP br. 1 ništa ne menja u odnosu na protekle mesece. Niko ozbiljan neće predati meč u svlačionici zbog renkinga - prikazana igra se računa.
Prvi deo sezone je daleko za nama. Sada je potrebno ući u novu kampanju i ponovo utabati put. Potrebna su nova dokazivanja, novo disciplinovanje konkurencije. A to, kao što smo proletos mogli videti - nije ni malo lako. Šta je do sada učinjeno - učinjeno je, i to maestralno. Novi cilj je: ostati na prvom mestu što duže i osvojiti, po mogućstvu, SVE turnire na kojima se nastupa. Motivi su tu, želja je tu, znanje, snaga, volja i hrabrost - takođe. Samo je ispravan mentalni pristup potreban i - idemo dalje.
Zato, jedina ispravna filozofija je: poen po poen, gem po gem, set po set, meč po meč - dakle, korak po korak. Sve drugo je čisto diletantstvo.

Novaku želim ono što mu je jedino i potrebno: zdravlje i sportsku sreću. Za ostalo će se pobrinuti on sam!

Uzdravlje!

no comment

pre 12 godina

Teško će Nole pobijediti Čilu u narednom kolu ... Marin se vraća u svoju negdašnju formu
(Hrvat u Beogradu, 10. avgust 2011 22:45)

:)

realno

pre 12 godina

@Hrvat
Potpuno si u pravu.
U stvari nece Novak u sledecem kolu nikako moci dobiti Cilica, posto ce igrti protiv Del Potra.
Zar stvarno mislis da Cilic ima nekih sansi protiv takvog tenisera kakav je Del Potro?

bulat92

pre 12 godina

Valjda je Novak pobedom započeo turnir, a ne vladavinu. Vladavinu će početi
ako predsednik oceni da je (krajnje)vreme da tron prepusti boljem od sebe.

Ilija

pre 12 godina

Za Davida
Istina, Nole je bio vec prvi u finalu Wimbledona ali ne i zvanicno. Tako da mu se zvanicno danasnji mec vodi kao prvi odkako je prvi :)

profesorb

pre 12 godina

Neki su se ponadali da ce sad nole da padne u formi... pa sad je stigao do 1. mesta pa ce da se zadovolji i da prikoči... danas ih je razočarao!!! ma on je zapravo tek poceo... a jednog dana pričaće federer svom unuku - znaš te 2011. prve od 10 novakovih godina kao broja 1 JA sam ga JEDINI jednom pobedio

Djoksa

pre 12 godina

(davidovv, 10. avgust 2011 22:19)
A kad je izasla lista? Kad je ozvaniceno to njegovo prvo mesto?
Da ti navedem primer, Skupstina Srbije usvoji zakon ali on srupa na snagu tek kad se objavi u Sluzbenom listu.
Tako da je vest tacna, bravo za redakciju!

RASA LUGAVCINA

pre 12 godina

nole, kralju, makar nista ne daj boze ne uradio za mene i moju porodicu si NAJVECI!!!!... nocas smo te cekali do tri ujutro..... ziv i zdrav mi bio SAMPIONE!!!!

dtb_pro

pre 12 godina

Ispravka na lošu ispravku:

U finalu Vimbldona se znalo da će Novak od prvog sljedećeg ponedeljka biti broj 1. Ali je još uvijek zvanično bio broj 2 i taj meč je igrao kao broj 2.

Ovo mu je prvi meč koji igra kao zvanično prvi reket svijeta.

Ћирилица1

pre 12 godina

Надамо се ЋИРИЛИЦИ и у Монтреалу.
Ћирилица са тенисом око СВЕТА :)
А како је било до сада, видите насе постере и транспаренте са дочека НОВАКУ у Београду код капија БЕОГРАДА:
http://album.cirilica-beograd.rs/picture.php?/1279/category/Docek_sampiona_04072011

Smilica

pre 12 godina

Bravo Nole care.
Nisam nimalo brinula i kada je Kolja vodio sa 4:1 uz 2 brejka....
Stetaa za 2.set umalo da bude krompiric!
Napred nasi!!!!!

Pozdrav za B92 i sve ljubitelje tenisa.

znanje-imanje

pre 12 godina

Drugi će pokriti ostalo. Ja ću da odem malo u stranu.
Da je ovakav Novak imao protiv sebe Andersona, i obrnuto da je Mari imao Davidenka lako moguće da bi bio i obrnut rezultat. Bio sam, zaista, začuđen jučerašnjim komentarima. Svi pričaju kako je Mari izgubio i niko ne vidi da je Anderson dobio!
Čudno je to kako neki igrači kasno sazrevaju. Nakon što je davno Novak pobadio na mastersu u Kaliforniji izgubio je u prvom kolu od kvalifikanta Andersona u Majamiju - jer nije mogao da se sastavi. Sam Anderson nije imao mnogo veze sa tom pobedom i nije mogao da veruje. Bio je jedno obično drvo kakvih u tenisu ima dosta, delovao je kao da neće puno napredovati. Međutim ove sezone to je odličan igrač. Novakova pobeda u polufinalu mastersa tokom serije, iako 2:0, zahtevala je maksimum Novakove igre i bila je 5-6 po težini u celoj seriji. Andersonova pobeda Marija nije senzacija, već jedno "uobičajeno" iznenađenje kad favorit naleti rano na najbolji dan igrača u najboljoj životnoj formi. Žreb je itekako bitan, večeras smo to najbolje videli.
Odatle sledi i da članci "nema velike četvorke" i sl. - nemaju mnogo veze sa tenisom. I, kad smo kod toga, po stoti put bih zamolio da oni koji koriste Anine mečeve za šikaniranje Jelene ili obratno - da nađu nešto drugo, Pink ili tako nešto odgovarajuće, a ne nedužni teniski blog.
Inače, moj prvi opšti utisak je dosta uznemirujući. Podloga, i u kombinaciji sa ovom lopticom, deluje dosta divlje. Ponašanje pri odskoku me podseća na izakane bilijarske stolove - martinele su nepredvidljive i nepravilne. Visoki serviseri ali i ziceraši sumanutog spina i kondicije (Rafa) su u značajnoj prednosti.

zoran

pre 12 godina

U SVETSKOM tenisu sada se zna ko vozi traktor(Đoković) a ko otvara kapiju(svi ostali).

I tako će biti jedno izvesno vreme. A koliko? To niko ne može da zna...

DraganC

pre 12 godina

nevjerovatno je koliko je Djoković čudan danas. Pri 4:4, nakon solidne serije, dešava se onaj ritern davidenka, Nole se lagano iznervirao(ZAŠTO???? ) i vjerujte mi da sam imao osjećaj da će krenuti stvari na loše u pomenutom gemu. Greške, koje su rezultat nedovoljne koncentracije-definitivno. Nije umoran, nije indisponiran ni u jednom smislu. Nepotrebno je nervirati se kada protivnik ima sreću. U tim stvarima je Nadal zaista neprikosnoven-mi (gledaoci) volimo takvo ponašanje igrača..ipak koliko je dugotrajan takav psihički pristup igri Nadalov? Pretvara ga u robota.

Milan

pre 12 godina

Nekima nikada nece biti jasno o kojem samopouzdanju su svi pricali kada je Novak u pitanju, od Federera preko Mekinroa do Samprasa. Oni su prosli kroz isto sto i Novak i znaju da ce ga sada biti mnogo teze pobediti nego ranije, cak i kada igra prosecno, da je Novak osvajanjem Vimbldona i pozicije br 1 prevazisao 90% svih pritisaka u svojoj profesionalnoj karijeri. Zamislite coveka koji je izgubio jedan mec u 10 meseci, koliko se on zabrine na -3 seta? Koliko to utice na njegovu psihu? Ni malo. Zato sto oseca, veruje i zna da moze da dobije protivnika kad god odluci. Uzivajte u igrama najboljeg sportiste kojeg je ova zemlja dala.

DraganC

pre 12 godina

Šta je ovo sa Noletom? Kao da je zaboravio da igra tenis :D ?!?!?!?! Guli ga Davy 4:1. Siguran sam da nije trenirao i da mu treba da uđe u ritam.... a to Boga mi nije lako protiv igrača kakav je Dvydenko! Nadam se da će Novak smoći snage da uhvati ritam i da se prebaci na "svoj" nivo!

doktor

pre 12 godina

Novak je sjajan momak ,koga mnogo volim! Medjutim,nasi mediji od njega zele napraviti kult,a jasno je da ni njemu to ne prija.. Tako da je dobro da se spusti malo tenzija

Milan

pre 12 godina

Nekima nikada nece biti jasno o kojem samopouzdanju su svi pricali kada je Novak u pitanju, od Federera preko Mekinroa do Samprasa. Oni su prosli kroz isto sto i Novak i znaju da ce ga sada biti mnogo teze pobediti nego ranije, cak i kada igra prosecno, da je Novak osvajanjem Vimbldona i pozicije br 1 prevazisao 90% svih pritisaka u svojoj profesionalnoj karijeri. Zamislite coveka koji je izgubio jedan mec u 10 meseci, koliko se on zabrine na -3 seta? Koliko to utice na njegovu psihu? Ni malo. Zato sto oseca, veruje i zna da moze da dobije protivnika kad god odluci. Uzivajte u igrama najboljeg sportiste kojeg je ova zemlja dala.

doktor

pre 12 godina

Novak je sjajan momak ,koga mnogo volim! Medjutim,nasi mediji od njega zele napraviti kult,a jasno je da ni njemu to ne prija.. Tako da je dobro da se spusti malo tenzija

profesorb

pre 12 godina

Neki su se ponadali da ce sad nole da padne u formi... pa sad je stigao do 1. mesta pa ce da se zadovolji i da prikoči... danas ih je razočarao!!! ma on je zapravo tek poceo... a jednog dana pričaće federer svom unuku - znaš te 2011. prve od 10 novakovih godina kao broja 1 JA sam ga JEDINI jednom pobedio

Vladimir

pre 12 godina

Teško će Nole pobijediti Čilu u narednom kolu ... Marin se vraća u svoju negdašnju formu
(Hrvat u Beogradu, 10. avgust 2011 22:45)
U pravu si. Neće. Pobediće Del Potra u sledećem kolu.

Dylan Dog

pre 12 godina

Ovo je bio jako važan i ništa manje težak meč.
Prvo, normalno je da je posle duže pauze teniseru potrebno nešto vremena da se adaptira na takmičarski ritam i turnirsku atmosferu. I normalno je da u tim uvodnim mečevima ne štima sve kako bi trebalo.
Međutim, nije prijatno kada takav meč mora da se igra protiv jednog tako neugodnog protivnika kakav je Nikolaj Davidenko. Nije isto kada se uvodni meč igra protiv nekog (bez nipodaštavanja) Pospisla ili Dodiga sa jedne i Davidenka ili npr. Andersona sa druge strane.
Nikolajev trenutni renking ništa ne znači, jer se radi o izuzetnom teniseru, višegodišnjem top 5 igraču, višestrukom pobedniku turnira iz masters serije i pobedniku i finalisti masters kupa. Takođe, on nema kompleks od Novaka Đokovića jer ga je već pobeđivao, a dovoljno je iskusan da zna kada šta treba da igra i kako da se ponaša u određenim situacijama tokom meča. Pitanje je bilo samo da li on to može i koliko će mu Novak toga dozvoliti. Dakle, Davidenko ima sve atribute da se proglasi legitimnom "minom" na Đokovićevom putu do nove titule.

Novak je, prema (mojim) očekivanjima, vrlo mlako otvorio meč, uz dosta nesiguran servis i sa dosta neiznuđenih grešaka. Relativno sporo kretanje po terenu, prosečna anticipacija i usko periferno vidno polje itd. - začinjeno sasvim dobrom (možda u ovom trenutku i najboljom mogućom) igrom Davidenka uz nešto malo sportske sreće - dovelo je Novaka na rub gubitka prvog seta. To je situacija u kojoj nismo navikli da ga gledamo, pogotovo u poslednje vreme (mada, gubio je prve setove od Berdiha, Nadala, Federera, Belučija...).
Ipak, ni Davidenko nije u svojoj top formi, a i Novak ne može ceo meč da igra u svom nekakvom C izdanju. Sa laganim podizanjem nivoa igre do nekog, hajde da kažemo - B nivoa - stvari su počele da dolaze na svoje mesto. Šteta je što Novak nije završio prvi set sa 6-4, ali posle 1-4, samo osvajanje tog seta je pravi mali podvig, pogotovo ako se uzme u obzir da još uvek nije sve na svom mestu.

Pomalo smeta kada čujemo kako TV komentatori odmah prave projekcije žreba i Novaka po "difoltu" postavljaju za finalistu i pobednika turnira. Nikome nije potreban takav pritisak, a ponajmanje Novaku. To što je sada ATP br. 1 ništa ne menja u odnosu na protekle mesece. Niko ozbiljan neće predati meč u svlačionici zbog renkinga - prikazana igra se računa.
Prvi deo sezone je daleko za nama. Sada je potrebno ući u novu kampanju i ponovo utabati put. Potrebna su nova dokazivanja, novo disciplinovanje konkurencije. A to, kao što smo proletos mogli videti - nije ni malo lako. Šta je do sada učinjeno - učinjeno je, i to maestralno. Novi cilj je: ostati na prvom mestu što duže i osvojiti, po mogućstvu, SVE turnire na kojima se nastupa. Motivi su tu, želja je tu, znanje, snaga, volja i hrabrost - takođe. Samo je ispravan mentalni pristup potreban i - idemo dalje.
Zato, jedina ispravna filozofija je: poen po poen, gem po gem, set po set, meč po meč - dakle, korak po korak. Sve drugo je čisto diletantstvo.

Novaku želim ono što mu je jedino i potrebno: zdravlje i sportsku sreću. Za ostalo će se pobrinuti on sam!

Uzdravlje!

DraganC

pre 12 godina

Šta je ovo sa Noletom? Kao da je zaboravio da igra tenis :D ?!?!?!?! Guli ga Davy 4:1. Siguran sam da nije trenirao i da mu treba da uđe u ritam.... a to Boga mi nije lako protiv igrača kakav je Dvydenko! Nadam se da će Novak smoći snage da uhvati ritam i da se prebaci na "svoj" nivo!

zoran

pre 12 godina

U SVETSKOM tenisu sada se zna ko vozi traktor(Đoković) a ko otvara kapiju(svi ostali).

I tako će biti jedno izvesno vreme. A koliko? To niko ne može da zna...

Smilica

pre 12 godina

Bravo Nole care.
Nisam nimalo brinula i kada je Kolja vodio sa 4:1 uz 2 brejka....
Stetaa za 2.set umalo da bude krompiric!
Napred nasi!!!!!

Pozdrav za B92 i sve ljubitelje tenisa.

realno

pre 12 godina

@Hrvat
Potpuno si u pravu.
U stvari nece Novak u sledecem kolu nikako moci dobiti Cilica, posto ce igrti protiv Del Potra.
Zar stvarno mislis da Cilic ima nekih sansi protiv takvog tenisera kakav je Del Potro?

RASA LUGAVCINA

pre 12 godina

nole, kralju, makar nista ne daj boze ne uradio za mene i moju porodicu si NAJVECI!!!!... nocas smo te cekali do tri ujutro..... ziv i zdrav mi bio SAMPIONE!!!!

Ћирилица1

pre 12 godina

Надамо се ЋИРИЛИЦИ и у Монтреалу.
Ћирилица са тенисом око СВЕТА :)
А како је било до сада, видите насе постере и транспаренте са дочека НОВАКУ у Београду код капија БЕОГРАДА:
http://album.cirilica-beograd.rs/picture.php?/1279/category/Docek_sampiona_04072011

dtb_pro

pre 12 godina

Ispravka na lošu ispravku:

U finalu Vimbldona se znalo da će Novak od prvog sljedećeg ponedeljka biti broj 1. Ali je još uvijek zvanično bio broj 2 i taj meč je igrao kao broj 2.

Ovo mu je prvi meč koji igra kao zvanično prvi reket svijeta.

DraganC

pre 12 godina

nevjerovatno je koliko je Djoković čudan danas. Pri 4:4, nakon solidne serije, dešava se onaj ritern davidenka, Nole se lagano iznervirao(ZAŠTO???? ) i vjerujte mi da sam imao osjećaj da će krenuti stvari na loše u pomenutom gemu. Greške, koje su rezultat nedovoljne koncentracije-definitivno. Nije umoran, nije indisponiran ni u jednom smislu. Nepotrebno je nervirati se kada protivnik ima sreću. U tim stvarima je Nadal zaista neprikosnoven-mi (gledaoci) volimo takvo ponašanje igrača..ipak koliko je dugotrajan takav psihički pristup igri Nadalov? Pretvara ga u robota.

Mozak

pre 12 godina

@davidovv
Nije tačno, ovo mu je prvi meč kao #1. Finale Vimbldona (kao i ostalih turnira) igra se u nedelju. Lista se objavljuje ponedeljkom i to je jedini zvanični renking. Ponedeljak je onaj dan posle nedelje.

Ilija

pre 12 godina

Za Davida
Istina, Nole je bio vec prvi u finalu Wimbledona ali ne i zvanicno. Tako da mu se zvanicno danasnji mec vodi kao prvi odkako je prvi :)

Laza-expert

pre 12 godina

E tako to radi najbolji na svetu...i kad je tesko,krene sve vrlo lose...izvuce se,na sebi svojstven nacin i senzaciju ili sok,pretvori u rezultatski sigurnu i poucnu POBEDU!(cemu,videsmo juce,andy murray jos nije dorastao) ;)

no comment

pre 12 godina

Teško će Nole pobijediti Čilu u narednom kolu ... Marin se vraća u svoju negdašnju formu
(Hrvat u Beogradu, 10. avgust 2011 22:45)

:)

bulat92

pre 12 godina

Valjda je Novak pobedom započeo turnir, a ne vladavinu. Vladavinu će početi
ako predsednik oceni da je (krajnje)vreme da tron prepusti boljem od sebe.

znanje-imanje

pre 12 godina

Drugi će pokriti ostalo. Ja ću da odem malo u stranu.
Da je ovakav Novak imao protiv sebe Andersona, i obrnuto da je Mari imao Davidenka lako moguće da bi bio i obrnut rezultat. Bio sam, zaista, začuđen jučerašnjim komentarima. Svi pričaju kako je Mari izgubio i niko ne vidi da je Anderson dobio!
Čudno je to kako neki igrači kasno sazrevaju. Nakon što je davno Novak pobadio na mastersu u Kaliforniji izgubio je u prvom kolu od kvalifikanta Andersona u Majamiju - jer nije mogao da se sastavi. Sam Anderson nije imao mnogo veze sa tom pobedom i nije mogao da veruje. Bio je jedno obično drvo kakvih u tenisu ima dosta, delovao je kao da neće puno napredovati. Međutim ove sezone to je odličan igrač. Novakova pobeda u polufinalu mastersa tokom serije, iako 2:0, zahtevala je maksimum Novakove igre i bila je 5-6 po težini u celoj seriji. Andersonova pobeda Marija nije senzacija, već jedno "uobičajeno" iznenađenje kad favorit naleti rano na najbolji dan igrača u najboljoj životnoj formi. Žreb je itekako bitan, večeras smo to najbolje videli.
Odatle sledi i da članci "nema velike četvorke" i sl. - nemaju mnogo veze sa tenisom. I, kad smo kod toga, po stoti put bih zamolio da oni koji koriste Anine mečeve za šikaniranje Jelene ili obratno - da nađu nešto drugo, Pink ili tako nešto odgovarajuće, a ne nedužni teniski blog.
Inače, moj prvi opšti utisak je dosta uznemirujući. Podloga, i u kombinaciji sa ovom lopticom, deluje dosta divlje. Ponašanje pri odskoku me podseća na izakane bilijarske stolove - martinele su nepredvidljive i nepravilne. Visoki serviseri ali i ziceraši sumanutog spina i kondicije (Rafa) su u značajnoj prednosti.

Djoksa

pre 12 godina

(davidovv, 10. avgust 2011 22:19)
A kad je izasla lista? Kad je ozvaniceno to njegovo prvo mesto?
Da ti navedem primer, Skupstina Srbije usvoji zakon ali on srupa na snagu tek kad se objavi u Sluzbenom listu.
Tako da je vest tacna, bravo za redakciju!

Pandemoniac

pre 12 godina

AUUU kakvi ste vi likovi!!!!
Pa ostavite momka na miru!
Šta mislite koliko je lako biti prvi na svetu???
Sve će doći na svoje polako, samo mu dajte vremena da se nauči na ovu situaciju.

Jole

pre 12 godina

A kad je izasla lista? Kad je ozvaniceno to njegovo prvo mesto?
Da ti navedem primer, Skupstina Srbije usvoji zakon ali on srupa na snagu tek kad se objavi u Sluzbenom listu.
Tako da je vest tacna, bravo za redakciju!
(Djoksa, 10. avgust 2011 23:59)

Ne ni tad,vec tek posle 8 dana od objavljivanja,kada prodje "rok javnosti" :D
Al' poenta je jasna,u pravu si i ti iredakcija :))

Cecilija

pre 12 godina

Sve pohvale Sportskoj Redakciji TVB92, na nacin na koji prate celokupan sport , posebno tenis koji posebno volim. A za moju zainteresovanost za beli sport, dugujem jednom sjajnom gospodinu koji je nekada prenosio tenis iz Londona obucen u svecano odelo, sa neizbezbeznom leptir masnom, MIROSLAV RADOJCIC. Bilo bi lepo kada biste napravili mali portret ovog GOSPODINA i upoznali sadasnje generacije sa vasim prethodnicima u sportskom novinarstvu. Bio bi to lep serijal portreta i drugih novinaram iz istorije sporta.
A sada pimedba na naslov ovog teksta. Pre svega NOVAK nije poceo svoju vladavinu u ovom sportu pobedom nad Davidenkom- vec nastavio, jer je vec prvak sveta, i nosilac brojnih titula ove sezone... toliko o finesama , ali stvarnim cinjenicama...
Osim navedenog, zaista je nekorektno, da se ne osvrnete na redosled igranja teniserki, narocito da naglasite koja se od njih sa kojom teniserkom sastaje. bez diskriminacije za zene..
Sve najbolje..

davidovv

pre 12 godina

@Mozak
Znam znam, ucio sam, nedelja ponedeljak subota petak itd... i cuo sam da je nedelja neradni dan, nece niko cak ni listu da osvjezi.
@Djoksa
A i zakon kad izadje u sluzbenom listu ne stupi na snagu makar godinu dana :)
Opet kazem papir sve trpi, nole je vec 2 meca igrao kao broj 1.

davidovv

pre 12 godina

e sad, zvanicne liste, i zakoni i sluzbeni list... papir sve trpi.
Nole je znao da je broj 1 pa je igrao finale wimbldona. Ovo je drugi mec kako zna da je broj 1. A i poeni iz liste vaze godinu dana a ne do kraja turnira (neki turniri mijenjaju datum), i vaze kad ih osvojis a ne na kraju turnira, samo sto se lista ne objavljuje do kraja turnira.
Zamislite samo situaciju u fudbalu, srbija dobije utakmicu ali ceka da italija zavrsi svoju koja se igra za nedelju dana kako bi dobila 3 boda.
Ako cemo tako onda nole jos nije broj 1, do kraja godine, dok se ne zavrsi turnir zvani 2011 on je samo trenutno vodeci na tabeli a ima jos nekoliko kola do kraja.
UA za redakciju :)

DraganC

pre 12 godina

Šta je ovo sa Noletom? Kao da je zaboravio da igra tenis :D ?!?!?!?! Guli ga Davy 4:1. Siguran sam da nije trenirao i da mu treba da uđe u ritam.... a to Boga mi nije lako protiv igrača kakav je Dvydenko! Nadam se da će Novak smoći snage da uhvati ritam i da se prebaci na "svoj" nivo!

DraganC

pre 12 godina

nevjerovatno je koliko je Djoković čudan danas. Pri 4:4, nakon solidne serije, dešava se onaj ritern davidenka, Nole se lagano iznervirao(ZAŠTO???? ) i vjerujte mi da sam imao osjećaj da će krenuti stvari na loše u pomenutom gemu. Greške, koje su rezultat nedovoljne koncentracije-definitivno. Nije umoran, nije indisponiran ni u jednom smislu. Nepotrebno je nervirati se kada protivnik ima sreću. U tim stvarima je Nadal zaista neprikosnoven-mi (gledaoci) volimo takvo ponašanje igrača..ipak koliko je dugotrajan takav psihički pristup igri Nadalov? Pretvara ga u robota.

doktor

pre 12 godina

Novak je sjajan momak ,koga mnogo volim! Medjutim,nasi mediji od njega zele napraviti kult,a jasno je da ni njemu to ne prija.. Tako da je dobro da se spusti malo tenzija

znanje-imanje

pre 12 godina

Drugi će pokriti ostalo. Ja ću da odem malo u stranu.
Da je ovakav Novak imao protiv sebe Andersona, i obrnuto da je Mari imao Davidenka lako moguće da bi bio i obrnut rezultat. Bio sam, zaista, začuđen jučerašnjim komentarima. Svi pričaju kako je Mari izgubio i niko ne vidi da je Anderson dobio!
Čudno je to kako neki igrači kasno sazrevaju. Nakon što je davno Novak pobadio na mastersu u Kaliforniji izgubio je u prvom kolu od kvalifikanta Andersona u Majamiju - jer nije mogao da se sastavi. Sam Anderson nije imao mnogo veze sa tom pobedom i nije mogao da veruje. Bio je jedno obično drvo kakvih u tenisu ima dosta, delovao je kao da neće puno napredovati. Međutim ove sezone to je odličan igrač. Novakova pobeda u polufinalu mastersa tokom serije, iako 2:0, zahtevala je maksimum Novakove igre i bila je 5-6 po težini u celoj seriji. Andersonova pobeda Marija nije senzacija, već jedno "uobičajeno" iznenađenje kad favorit naleti rano na najbolji dan igrača u najboljoj životnoj formi. Žreb je itekako bitan, večeras smo to najbolje videli.
Odatle sledi i da članci "nema velike četvorke" i sl. - nemaju mnogo veze sa tenisom. I, kad smo kod toga, po stoti put bih zamolio da oni koji koriste Anine mečeve za šikaniranje Jelene ili obratno - da nađu nešto drugo, Pink ili tako nešto odgovarajuće, a ne nedužni teniski blog.
Inače, moj prvi opšti utisak je dosta uznemirujući. Podloga, i u kombinaciji sa ovom lopticom, deluje dosta divlje. Ponašanje pri odskoku me podseća na izakane bilijarske stolove - martinele su nepredvidljive i nepravilne. Visoki serviseri ali i ziceraši sumanutog spina i kondicije (Rafa) su u značajnoj prednosti.

no comment

pre 12 godina

Teško će Nole pobijediti Čilu u narednom kolu ... Marin se vraća u svoju negdašnju formu
(Hrvat u Beogradu, 10. avgust 2011 22:45)

:)

davidovv

pre 12 godina

e sad, zvanicne liste, i zakoni i sluzbeni list... papir sve trpi.
Nole je znao da je broj 1 pa je igrao finale wimbldona. Ovo je drugi mec kako zna da je broj 1. A i poeni iz liste vaze godinu dana a ne do kraja turnira (neki turniri mijenjaju datum), i vaze kad ih osvojis a ne na kraju turnira, samo sto se lista ne objavljuje do kraja turnira.
Zamislite samo situaciju u fudbalu, srbija dobije utakmicu ali ceka da italija zavrsi svoju koja se igra za nedelju dana kako bi dobila 3 boda.
Ako cemo tako onda nole jos nije broj 1, do kraja godine, dok se ne zavrsi turnir zvani 2011 on je samo trenutno vodeci na tabeli a ima jos nekoliko kola do kraja.
UA za redakciju :)

davidovv

pre 12 godina

@Mozak
Znam znam, ucio sam, nedelja ponedeljak subota petak itd... i cuo sam da je nedelja neradni dan, nece niko cak ni listu da osvjezi.
@Djoksa
A i zakon kad izadje u sluzbenom listu ne stupi na snagu makar godinu dana :)
Opet kazem papir sve trpi, nole je vec 2 meca igrao kao broj 1.

Vladimir

pre 12 godina

Teško će Nole pobijediti Čilu u narednom kolu ... Marin se vraća u svoju negdašnju formu
(Hrvat u Beogradu, 10. avgust 2011 22:45)
U pravu si. Neće. Pobediće Del Potra u sledećem kolu.

Dylan Dog

pre 12 godina

Ovo je bio jako važan i ništa manje težak meč.
Prvo, normalno je da je posle duže pauze teniseru potrebno nešto vremena da se adaptira na takmičarski ritam i turnirsku atmosferu. I normalno je da u tim uvodnim mečevima ne štima sve kako bi trebalo.
Međutim, nije prijatno kada takav meč mora da se igra protiv jednog tako neugodnog protivnika kakav je Nikolaj Davidenko. Nije isto kada se uvodni meč igra protiv nekog (bez nipodaštavanja) Pospisla ili Dodiga sa jedne i Davidenka ili npr. Andersona sa druge strane.
Nikolajev trenutni renking ništa ne znači, jer se radi o izuzetnom teniseru, višegodišnjem top 5 igraču, višestrukom pobedniku turnira iz masters serije i pobedniku i finalisti masters kupa. Takođe, on nema kompleks od Novaka Đokovića jer ga je već pobeđivao, a dovoljno je iskusan da zna kada šta treba da igra i kako da se ponaša u određenim situacijama tokom meča. Pitanje je bilo samo da li on to može i koliko će mu Novak toga dozvoliti. Dakle, Davidenko ima sve atribute da se proglasi legitimnom "minom" na Đokovićevom putu do nove titule.

Novak je, prema (mojim) očekivanjima, vrlo mlako otvorio meč, uz dosta nesiguran servis i sa dosta neiznuđenih grešaka. Relativno sporo kretanje po terenu, prosečna anticipacija i usko periferno vidno polje itd. - začinjeno sasvim dobrom (možda u ovom trenutku i najboljom mogućom) igrom Davidenka uz nešto malo sportske sreće - dovelo je Novaka na rub gubitka prvog seta. To je situacija u kojoj nismo navikli da ga gledamo, pogotovo u poslednje vreme (mada, gubio je prve setove od Berdiha, Nadala, Federera, Belučija...).
Ipak, ni Davidenko nije u svojoj top formi, a i Novak ne može ceo meč da igra u svom nekakvom C izdanju. Sa laganim podizanjem nivoa igre do nekog, hajde da kažemo - B nivoa - stvari su počele da dolaze na svoje mesto. Šteta je što Novak nije završio prvi set sa 6-4, ali posle 1-4, samo osvajanje tog seta je pravi mali podvig, pogotovo ako se uzme u obzir da još uvek nije sve na svom mestu.

Pomalo smeta kada čujemo kako TV komentatori odmah prave projekcije žreba i Novaka po "difoltu" postavljaju za finalistu i pobednika turnira. Nikome nije potreban takav pritisak, a ponajmanje Novaku. To što je sada ATP br. 1 ništa ne menja u odnosu na protekle mesece. Niko ozbiljan neće predati meč u svlačionici zbog renkinga - prikazana igra se računa.
Prvi deo sezone je daleko za nama. Sada je potrebno ući u novu kampanju i ponovo utabati put. Potrebna su nova dokazivanja, novo disciplinovanje konkurencije. A to, kao što smo proletos mogli videti - nije ni malo lako. Šta je do sada učinjeno - učinjeno je, i to maestralno. Novi cilj je: ostati na prvom mestu što duže i osvojiti, po mogućstvu, SVE turnire na kojima se nastupa. Motivi su tu, želja je tu, znanje, snaga, volja i hrabrost - takođe. Samo je ispravan mentalni pristup potreban i - idemo dalje.
Zato, jedina ispravna filozofija je: poen po poen, gem po gem, set po set, meč po meč - dakle, korak po korak. Sve drugo je čisto diletantstvo.

Novaku želim ono što mu je jedino i potrebno: zdravlje i sportsku sreću. Za ostalo će se pobrinuti on sam!

Uzdravlje!

Milan

pre 12 godina

Nekima nikada nece biti jasno o kojem samopouzdanju su svi pricali kada je Novak u pitanju, od Federera preko Mekinroa do Samprasa. Oni su prosli kroz isto sto i Novak i znaju da ce ga sada biti mnogo teze pobediti nego ranije, cak i kada igra prosecno, da je Novak osvajanjem Vimbldona i pozicije br 1 prevazisao 90% svih pritisaka u svojoj profesionalnoj karijeri. Zamislite coveka koji je izgubio jedan mec u 10 meseci, koliko se on zabrine na -3 seta? Koliko to utice na njegovu psihu? Ni malo. Zato sto oseca, veruje i zna da moze da dobije protivnika kad god odluci. Uzivajte u igrama najboljeg sportiste kojeg je ova zemlja dala.

profesorb

pre 12 godina

Neki su se ponadali da ce sad nole da padne u formi... pa sad je stigao do 1. mesta pa ce da se zadovolji i da prikoči... danas ih je razočarao!!! ma on je zapravo tek poceo... a jednog dana pričaće federer svom unuku - znaš te 2011. prve od 10 novakovih godina kao broja 1 JA sam ga JEDINI jednom pobedio

bulat92

pre 12 godina

Valjda je Novak pobedom započeo turnir, a ne vladavinu. Vladavinu će početi
ako predsednik oceni da je (krajnje)vreme da tron prepusti boljem od sebe.

zoran

pre 12 godina

U SVETSKOM tenisu sada se zna ko vozi traktor(Đoković) a ko otvara kapiju(svi ostali).

I tako će biti jedno izvesno vreme. A koliko? To niko ne može da zna...

Ћирилица1

pre 12 godina

Надамо се ЋИРИЛИЦИ и у Монтреалу.
Ћирилица са тенисом око СВЕТА :)
А како је било до сада, видите насе постере и транспаренте са дочека НОВАКУ у Београду код капија БЕОГРАДА:
http://album.cirilica-beograd.rs/picture.php?/1279/category/Docek_sampiona_04072011

realno

pre 12 godina

@Hrvat
Potpuno si u pravu.
U stvari nece Novak u sledecem kolu nikako moci dobiti Cilica, posto ce igrti protiv Del Potra.
Zar stvarno mislis da Cilic ima nekih sansi protiv takvog tenisera kakav je Del Potro?

Smilica

pre 12 godina

Bravo Nole care.
Nisam nimalo brinula i kada je Kolja vodio sa 4:1 uz 2 brejka....
Stetaa za 2.set umalo da bude krompiric!
Napred nasi!!!!!

Pozdrav za B92 i sve ljubitelje tenisa.

Djoksa

pre 12 godina

(davidovv, 10. avgust 2011 22:19)
A kad je izasla lista? Kad je ozvaniceno to njegovo prvo mesto?
Da ti navedem primer, Skupstina Srbije usvoji zakon ali on srupa na snagu tek kad se objavi u Sluzbenom listu.
Tako da je vest tacna, bravo za redakciju!

Mozak

pre 12 godina

@davidovv
Nije tačno, ovo mu je prvi meč kao #1. Finale Vimbldona (kao i ostalih turnira) igra se u nedelju. Lista se objavljuje ponedeljkom i to je jedini zvanični renking. Ponedeljak je onaj dan posle nedelje.

Ilija

pre 12 godina

Za Davida
Istina, Nole je bio vec prvi u finalu Wimbledona ali ne i zvanicno. Tako da mu se zvanicno danasnji mec vodi kao prvi odkako je prvi :)

dtb_pro

pre 12 godina

Ispravka na lošu ispravku:

U finalu Vimbldona se znalo da će Novak od prvog sljedećeg ponedeljka biti broj 1. Ali je još uvijek zvanično bio broj 2 i taj meč je igrao kao broj 2.

Ovo mu je prvi meč koji igra kao zvanično prvi reket svijeta.

Pandemoniac

pre 12 godina

AUUU kakvi ste vi likovi!!!!
Pa ostavite momka na miru!
Šta mislite koliko je lako biti prvi na svetu???
Sve će doći na svoje polako, samo mu dajte vremena da se nauči na ovu situaciju.

RASA LUGAVCINA

pre 12 godina

nole, kralju, makar nista ne daj boze ne uradio za mene i moju porodicu si NAJVECI!!!!... nocas smo te cekali do tri ujutro..... ziv i zdrav mi bio SAMPIONE!!!!

Laza-expert

pre 12 godina

E tako to radi najbolji na svetu...i kad je tesko,krene sve vrlo lose...izvuce se,na sebi svojstven nacin i senzaciju ili sok,pretvori u rezultatski sigurnu i poucnu POBEDU!(cemu,videsmo juce,andy murray jos nije dorastao) ;)

Cecilija

pre 12 godina

Sve pohvale Sportskoj Redakciji TVB92, na nacin na koji prate celokupan sport , posebno tenis koji posebno volim. A za moju zainteresovanost za beli sport, dugujem jednom sjajnom gospodinu koji je nekada prenosio tenis iz Londona obucen u svecano odelo, sa neizbezbeznom leptir masnom, MIROSLAV RADOJCIC. Bilo bi lepo kada biste napravili mali portret ovog GOSPODINA i upoznali sadasnje generacije sa vasim prethodnicima u sportskom novinarstvu. Bio bi to lep serijal portreta i drugih novinaram iz istorije sporta.
A sada pimedba na naslov ovog teksta. Pre svega NOVAK nije poceo svoju vladavinu u ovom sportu pobedom nad Davidenkom- vec nastavio, jer je vec prvak sveta, i nosilac brojnih titula ove sezone... toliko o finesama , ali stvarnim cinjenicama...
Osim navedenog, zaista je nekorektno, da se ne osvrnete na redosled igranja teniserki, narocito da naglasite koja se od njih sa kojom teniserkom sastaje. bez diskriminacije za zene..
Sve najbolje..

Jole

pre 12 godina

A kad je izasla lista? Kad je ozvaniceno to njegovo prvo mesto?
Da ti navedem primer, Skupstina Srbije usvoji zakon ali on srupa na snagu tek kad se objavi u Sluzbenom listu.
Tako da je vest tacna, bravo za redakciju!
(Djoksa, 10. avgust 2011 23:59)

Ne ni tad,vec tek posle 8 dana od objavljivanja,kada prodje "rok javnosti" :D
Al' poenta je jasna,u pravu si i ti iredakcija :))