Nova vest
Fudbal

Petak, 09.07.2010.

22:56

Dejvid Bekam izabrao 'južnoafričkih 11'

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Engleski fudbaler Dejvid Bekam, koji zbog povrede nije mogao da učestvuje kao igrač na Svetskom prvenstvu, izabrao je za sajt „Eurosporta“ svoju idealnu postavu iz Južne Afrike.

Bekamov tim glasi: Muslera – Ramos, Kol, Pujol, Mensa – Švajnštajger, Snajder, Ćavi – Miler, Forlan, Vilja, uz izmene Bredlija, Maikona i Mesija.

1. Fernando Muslera (Urugvaj) – Golman Lacija je za mene otkrovenje s obzirom da je debitovao u reprezentaciji tek pre nekoliko meseci. Urugvaj nije primio gol u grupnoj fazi, a odbranjena dva penala protiv Gane pokazuju da Muslera ima karakter za najviši nivo fudbala

2. Serhio Ramos (Španija) – Igrao sam sa Serhijom u Realu i mogu da kažem da je on jedan od najodlučnijih i najposvećenijih odbrambenih fudbalera na koje sam naišao. Voli da se ubaci u napad i voli da šutne na gol kada mu se ukaže šansa. Igra sjajno na SP.

3. Ešli Kol (Engleska) – Uživao sam gledajući Pabla Koentraa iz Portugala, ali Ešli je po mom mišljenju najbolji levi bek na svetu i verovatno najbolji igrač Engleske na SP. Ešli nikada ne prestaje da trči, vrlo dobar je u odbrani, ali i napada protivničke bekove

4. Karles Pujol (Španija) – Polufinale je pokazalo koliko je on bitan za Španiju. Ne samo da je bio snažan u odbrani, već je dao i pobedonosni gol. Igrao sam protiv njega i ranije – on ima prirodni talenat, a uz to i veoma izraženu radnu etiku, svima služi kao primer. Njegov tandem sa Pikeom je ključan za Španiju.

5. Džon Mensa (Gana) – Kapiten Gane je bio veoma dobar kako je turnir odmicao i Ganci nisu imali sreće kada su eliminisani od Urugvaja u četvrtfinalu. On je pravi vođa na terenu i ne plaši se da stavi ’glavu u torbu’ za ekipu.

6. Bastijan Švajnštajger (Nemačka) – Igra veoma dobro na SP, a posebno je impresivan bio u meču sa Engleskom. Ima sve karakteristike modernog fudbalera sredine terena, želeli biste ga pored sebe u bilo kojem timu.

7. Vesli Snajder (Holandija) – On je talentovani kreator igre sa sjajnom sezonom iza sebe. Ima osećaj za dodavanje, a dao je i mnogo golova do sada na SP ubacujući se iz sredine terena. Definitivno je momak na kojeg se mora obratiti pažnja u finalu.

8. Ćavi Ernandes (Španija) – Možete da izaberete Ćavija Alonsa ili Andresa Inijestu, ali ja volim da gledam Ćavija kako igra. On je motor španskog tima i toliko je inteligentan fudbaler. Ima neverovatnu viziju i sposobnost za dodavanje. On uzima loptu u najneizvesnijim situacijama i, po mom mišljenju, glavni je igrač Španije. Uz Snajdera, glavni je kandidat za najboljeg igrača turnira.

9. Tomas Miler (Nemačka) – To nije ime za koje su mnogi čuli pre SP, ali četiri gola i tri asistencije na pet utakmica je neverovatan učinak za 20-godišnjeg napadača. Šteta što je propustio polufinale, moglo se primetiti da Nemačkoj nedostaje njegova brzina i spretnost u završnici.

10. Dijego Forlan (Urugvaj) – Napadač koji postaje sve bolji kako godine prolaze. Imao sam sreće da igram sa njim u Mančester Junajtedu i svi smo mogli da vidimo koliko je on talentovan, a sada mu je i samopouzdanje na visokom nivou. Dva puta je bio najbolji strelac Primere, a u Južnoj Africi je dao četiri gola i imao nekoliko asistencija.

11. David Vilja (Španija) – Najbolji strelac turnira do sada, on je jedan od najboljih igrača na svetu kada je reč o realizaciji. Ume da igra obema nogama i neustrašiv je pred golom. Zastrašujuće je pomisliti da prelazi u Barselonu, koja je već sada odlična ekipa.

Izmene:
1. Majkl Bredli (SAD) – Mislim da je tim SAD-a igrao dobro i da nije imao sreće. Moj saigrač Lendon Donovan bio je veoma dobar, ali posebno upečatljivo igrao je Bredli. Ako SAD nastavi da stvara igrače poput njega, ne moraju da brinu za budućnost.

2. Maikon (Brazil) – Brazil uvek ima sjajne bekove i imao sam sreće da sam igrao sa jednim, Robertom Karlosom u Realu. Maikon je još jedan iz tog niza, igrao je dobro za Brazil i imao sjajnu sezonu sa Interom. Njegov gol na prvoj utakmici bio je neverovatan.

3. Lionel Mesi (Argentina) – Kako da nemate najboljeg igrača na svetu u svom sastavu? Mesi je učinio sve na turniru, jedino što nije postigao gol. Divno ga je gledati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu