Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.06.2010.

11:08

Igrači: "Ogromno razočaranje"

Posle poraza od Australije i eliminacije sa Svetskog Prvenstva, srpski fudbaleri bili su vidno razočarani.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Kapiten Dejan Stanković smatra da je Srbija imala utakmicu u svojim rukama, ali da je presudio veliki broj promašenih šansi.

Nemanja Vidić smatra da je Srbija odlično odigrala prvo poluvreme, ali da je pad koncentracije u par navrata bio koban po ’Orlove’.

Razočaranje je ogromno. Svi su gledali u Srbiji meč, mislim da su uživali u prvih 45 minuta. I mi smo. Kontrolisali smo igru ,stvarali šanse, ali fudbal te kažnjava kada se najmanje nadaš. Pošteno smo radili, pošteno otišli na Svetsko Prvenstvo za razliku od nekih selekcija“, rekao je Stanković.

Stanković je rekao da je Srbija tako praktično kažnjena zbog brojnih promašaja.

„Rekao sam i momcima da ne smemo da ne postignemo gol iz toliko šansi. Osećaš da imaš utakmicu u rukama. Ali kazna je stigla. Delio nas je jedan gol, sa klupe smo dobijali izveštaj. Potpisao bih da prođemo da odigramo ružno i pobedimo 1:0“, rekao je kapiten Srbije.

Stanković ipak veruje da ova selekcija ima lepu budućnost.

Momci su mladi, dokazali su da mogu, pred nama je svetla budućnost, baš mi je žao što nismo prošli. Suze hoće da krenu. Jedino lepo je što ću uskoro videti porodicu“, rekao je Stanković.

Napadač Srbije Marko Pantelić rekao je da žali zbog velikog truda koji je uložen tokom protekle četiri godine.

Jako je teško. Četiri godine truda smo uložili da odemo na veliko takmičenje. Poslednje dve godine kroz kvalifikacije pogotovo, a onda, jedan gol te košta eliminacije. Uvek meni padne da govorim u teškim situacijama, kad je dobro onda ne pričam. Ali, da ne bi koristili neke teške reči, jutor je pametnije od večeri, još treba sabrati utiske“, smatra Pantelić.

Pantelić je rekao da tokom priprema i Mundijala u timu nije postojao nikakav problem.

Dali smo sve od sebe. Ova ekipa je htela, pokazala je želju, nije klonula posle prvog poraza, dobili smo Nemačku. Nije bio ni najmanji problem, poštovali smo se, respektovali sve odluke. Posle svega nisam mogao ni da gledam ni da slušam da li je bio penal ili nije. Ne mogu da verujem da je ovo pravda“.

Pantelić nije želeo da komentariše odluku selektora Antića da tek u finišu igra sa više napadača.

Znate vrlo dobro da ne komentarišem te odluke i tako će biti i sada. Uvek ću poštovati svog trenera i povinovaću se njegovoj odluci. Nisam ja ovde zbog sebe, već zbog svoje zemlje, da predstavljam svoj narod. On je čovek koji odlučuje ko će da ide na teren i svako od nas mora da poštuje tu odluku, kao što sam ja činio, iako to možda ponekad nije lako“, rekao je Pantelić.

Pantelić je rekao da je uložio celog sebe u ovu reprezentaciju.

Dao sam sebe hiljadu posto i ostao pozitivan do kraja. Jedino zbog čega mi je krivo je ovaj poraz. Krivo mi je i što sam ušao pola koraka ranije kod one šanse u ofsajd. Hteo sam da iskočim iz svoje kože. Nažalost, tako je, ne možemo tu ništa da promenimo“, zaključio je Pantelić.

Nemanja Vidić veruje da je Srbija mogla još više, ali da je postojao problem i u vidu spornih sudijskih odluka.

U svlačionici je bila veoma tužna atmosfera pošto smo odigrali veoma dobro prvo poluvreme, najbolje otkako smo dobili Rumuniju sa 5:0 u kvalifikacijama. Mogli smo da više izvučemo iz ove utakmice, pogotovo pred kraj jer nas je i 2:2 vodilo dalje. Teško nam je palo. Prokomentarisao bih neke situacije ali ne putem medija. Sigurno ne mislim na saigrače nego na situacije koje su mogle biti u našu korist“, rekao je Vidić.

Štoper Srbije smatra da je malo nedostajalo da ’Orlovi’ prođu u osminu finala Mundijala.

Australija je bila agresivnija u drugom poluvremenu i ostali smo bez snage kada su nas napadali dugim loptama i centaršutevima u naš kazneni prostor. Veoma smo razočarani pošto smo očekivali da prođemo u nokaut fazu takmičenja, pogotovo posle pobede nad Nemačkom, kada smo imali zaista dobre šanse za prolaz“, rekao je Vidić.

Igrač Mančester Junajteda rekao je da mu je to bio najteži momenat u karijeri.

Ovo je najteži trenutak moje karijere. Ovo je bila naša najbolja utakmica u Južnoj Africi do 60. minuta. Ali pad koncentracije u par trenutaka je zaslužan što odlazimo pognute glave“, rekao je Vidić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

230 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu