Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.06.2010.

11:48

Teves samo želi trijumf na SP

Reprezentativac Argentine Karlos Tevez rekao je da bi se rado odrekao svih titula koje je osvojio, u zamenu za trijumf na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

"To je jedinstven osećaj. Dobar nastup na Svetskom prvenstvu je osvajanje Svetskog prvenstva. To je jedina stvar koja je važna".

"U suprotnom, ekipa će biti mnogo kritikovana", rekao je Tevez.

Reprezentacija Argentine u četvrtak od 13.30 igra utakmicu drugog kola Grupe B protiv Južne Koreje. To će biti duel za prvo mesto u grupi, pošto su obe selekcije u prvom kolu ostvarile pobede - Argentina protiv Nigerije (1:0), a Južna Koreja protiv Grčke (2:0).

Najveća opasnost reprezentaciji Južne Koreje preti od Lionela Mesija, zvanično najboljeg fudbalera sveta za prošlu godinu. Fudbaler Barselone je dobro odigrao prvi meč na Mundijalu, ali je u nekoliko navrata propustio dobre prilike za gol.

Na ovom turniru Mesi ima motiv više - da dokaže da i za nacionalni tim može podjednako dobro da igra kao za svoj klub Barselonu.

Očekuje se da selektor Argentine Dijego Maradona za utakmicu spremi samo jednu izmenu u timu, umesto Verona, koji ima probelma sa povredom lista na nozi, najverovatnije će biti Maksi Rodriges.

Polufinalista Mundijala 2002. godine Južna Koreja, prva je u grupi zbog bolje gol razlike, a navijači najviše očekuju od igrača Mančester junajteda Park Ji-sunga, koji je oprezan u izjavama pred utakmicu.

"Mesi je magičan. Argenitina je jedan od najboljih svetskih timova, ali, mi smo u dobroj formi. Moraćemo dobro da se branimo, a onda da ih napadnemo iz kontranapada", rekao je Park.

"Posle početne pobede na šampionatu, u utakmicu protiv Argentine ulazimo sa mnogo samopouzdanja. Ako budemo igrali najbolje što znamo možemo da ostvarimo dobar rezultat", dodao je on.

U drugoj utakmici u Grupi B u četvrtak od 16 sati u Blumfontejnu igraju Grčka i Nigerija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu