Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.06.2010.

15:27

Stojković: "Protiv Nemačke moramo biti pravi"

Golman fudbalske reprezentacije Srbuje Vladimir Stojković istakao je da, uprkos lošem startu na Mundijalu, nacionalni timi i dalje ima šanse da prođe grupu.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

'Orlovi' su u prvom meču poraženi od Gane sa 1:0, a jedini gol je postigao Gijan iz penala u 84. minutu, posle igranja rukom Zdravka Kuzmanovića.

"Prespavali smo, ali svaki put je veoma teško posle poraza. Koliko god se osećali nadmoćno na terenu ostaje žal za propuštenim prilikama", istakao je Stojković.

"Ohrabruje činjenica da smo protiv Gane imali bolje šanse, ali ovo je Mundijalsko takmičenje gde nijanse odlučuju i mogu slobodno da kažem da je Gana bila srećnija i ništa više", dodao je on.

Čini se da je važnost premijerne utakmice uticala na igru Srbije.

"Sigurno da je ovo bila veoma važna utakmica kako za Ganu tako i za nas. Viideli ste da je to bio pravi fajt tokom svih 90 minuta i nikome od nas ne može da se zameri da nije pružio svoj maksimum. Izgarali smo, borili se, ali nismo imali sreće da iskoristimo naše prilike. Sa druge strane oni su iskoristili svoju priliku iz penala. Prethodno je možda strožije dosuđen drugi žuti karton Lukoviću, i to nas je verovatno malo poremetilo. Idemo dalje nišzta nije izgubljeno. Očekuje nas duel sa Nemcima i ja se nadam da će nam se sve što smo izgubili vratiti u narednoj utakmici", rekao je Stojković.

Duel sa ’pancerima’ može da odluči da li se vraćamo kući ili ostajemo u Južnoj Africi.

"Nema šta, mi smo grupa, zajedno smo 20 i nešto meseci, prolazili smo zajedno i kroz bobro i kroz loše i tako će biti i sada. Najteži ispit ćemo verovatno imati u petak, protiv Nemačke. Moramo pružiti maksimum, a videćemo da li će to biti dovoljno za remi ili pobedu. Ponavljam najbitnije je da damo sveod sebe. Biće teško, ali mi smo poznati po tome što volimo da igramo protiv najačih selekcija. Jedno je sigurno - svi reprezentativci će dati sve od sebe i uz Božiju pomoć radovati", ocenio je golman Srbije.

Stojković je ocenio da je Nemačka u duelu sa Autralijom (4:0) pokazala da opasnost preti od svih.

"Opasnost preti od svih. Videli ste da je Klose protiv Australije za 15 sekundi stigao da iz svog kaznenog prostora stigne da na suprotnoj strani zakuca gol. Veoma su pokretljivi, a njihova velika želja, borbenost i agresivnost će nam biti najveći problem", objasnio je Stojković.

One je istakao da velika buka na tribinama igračima otežava komunikaciju.

"Dosta se poznajemo, ali problem je što je buka konstantna. Prosto je neverovatno, kao da ih je neko platio da sviraju svih 90 minuta. Prijatelji iz BG mi kažu da imaju problema da u prenosu čuju komentatora. Međutim kako je nama tako je i njima, malo je dosadno , ubija u glavu , ali ima tu prostora za komunikaciju i pomažemo se međusobno kada treba", rekao je golman Srbije, koji je dodao da su reprezentativci posle poraza od Gane dobili podršku iz Srbije.

"Svi su i dalje optimisti. Svi sa kojima sam pričao imaju isti stav kao i mi - da nismo imali sreće. Ako uporedimao šanse mi smo bili bolji, ali to je fudbal", zaključio je on.

Međutim Stojković je negirao mogućnost da se ponavli Nemačka 2006.

"Ne to je nemoguće. Ovo je grupa u kojoj nema pesimizma. SP u Nemačkoj je iza nas, baš kao što je i Gana prošlost. Okrećemo se utakmici sa Nemačkom, na kojoj moramo da budemo pravi", kategoričan je bio Stojković.

Stojković je prokomentarisao i kikseve golmana Engleske i Alžira, na startu SP, i doadao da je savetovao saigračima da šutiraju iz daljine.

"Lopta je brza i nezgodna, međutim, kako je meni tako je i drugima, ko se bolja snađe bolje će proći. Lopta je napravljena sa namerom da bi bilo više pogodaka , jer ljudi žele da vide golove. Podrazumeva se da će moji saigrači koristiti svaku priliku koja im se ukaže. Stanković je protiv Gane pokušapo sa distance, ali je lopta pogodila golmana u grudi i ostala u rukama, jednostavno nismo imali sreće", objasnio0 je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu