Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.06.2010.

22:57

Grupa F: Italija - Paragvaj (20:30h)

Fudbalska reprezentacija Italije, aktuelni svetski prvak, u ponedeljak kreće u odbranu titule osvojene na Mundijalu u Južnoj Africi.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

’Azuri’ prvi meč u F grupi na Svetskom prvenstvu igraju u Kejptaunu protiv veoma neugodne selekcije Paragvaja.

Selektor Marčelo Lipi oslanja se na proverene snage i većina iskusnih reprezentativaca Italije će u Južnoj Africi imati svoj poslednji nastupiti na velikim takmičenjima.

Kapiten Fabio Kanavaro je ocenio da su Italijani ekipa sa prepoznatljivim karakteristikama i impresivnom tradicijom.

"Mislim da možemo da se ravnopravno nosimo sa svim rivalima i da smo takmičarska ekipa", istakao je Kanavaro.

U sastavu italijanske reprezentacije na meču protiv Paragvaja neće biti Andree Pirla, koji je povredio list. Fudbaler Milana će verovatno propustiti i duel sa Novim Zelandom u drugom kolu.

Reprezentacija Paragvaja važi za veoma čvrstu selekciju sa odličnom odbranom koja prima mali broj golova. Takav stil igre može da zada puno problema ’Azurima’. Paragvajce će na Mundijalu predvoditi napadač Roke Santa Kruz, koji je prošle sezone igrao za Mančester siti.

Selektor Herardo Martino insistirao je da Lukas Barios, kome je otac Argentinac, dobije paragvajsko državljanstvo kako bi stekao pravo nastupa za reprezentaciju. Kako sada stvari stoje, Barios će početi meč protiv Italijana s obzirom da je Hose Kardoso povređen.

"Drago mi je što ćemo prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu odigrati protiv Italije. Ne razmišljamo previše o učinku na Mundijalu. Mislim da imamo šanse protiv svetskog prvaka", rekao je Martino, uz napomenu da je F grupa u kojoj se još nalaze reprezentacije Slovačke i Novog Zelanda veoma jaka.

Utakmica Italija - Paragvaj igra se u ponedeljak od 20:30 časova na stadionu Grin Point u Kejptaunu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu