Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.06.2010.

22:37

Grupa E: Japan - Kamerun (16h)

Reprezentacije Japana i Kameruna odigraće u ponedeljak drugu utakmici prvog kola E grupe na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Taj meč se igra u Blumfontejnu, na stadionu ‘Fri Stejt’, od 16:00 časova. U prvoj utakmici E grupe sastaju se Holandila i Danska.

Japan je pre početka Mundijal zabeležio četiri poraza u pripremnim utakmicama, uz samo jedan postignut gol. Ni fudbaleri Kameruna nisu bili mnogo uspešniji, pošto su u četiri prijateljska meča zabeležili dva poraza i dva remija.

Na startu Mundijala izabranici selektora Pola Le Gvena se oslanjaju na činjenicu da Kamerun nikada nije izgubio premijerni meč na Svetskom prvenstvu. 'Lavovi' su do sada učestvovali na pet Mundijala - 1982, 1990, 1994, 1998. i 2002. godine.

"Iza nas su tri nedelje napornog rada tokom. Za mene je najbitnije da su mi se tokom priprema ukazale neke nove ideje o koncepciji igre. Gledao sam nekoliko mečeva Japana i smatram da će nam njihovi napadači predstavljati najveći problem. Oni su veoma brzi i nezgodni za čuvanje", ocenio je selektor Le Gven.

Japanci se, sa druge strane, uzdaju u činjenicu da nikada nisu poraženi u duelu sa Kameruncima, koji nikada nisu uspeli da postignu nijedan gol u duelima sa ‘samutrajima’.

Takođe, utakmica u ponedeljak će biti njihov prvi međusobni duel izvan Azije. Dve selekcije su igrale na Kupu konfederacija 2001. godine, a potom su u Oiti odigrale i dve prijateljske utakmice.

I Kamerun i Japan nisu imali previše problema da se kvalifikuju na Mundijal. Četvorostruki prvaci Afrike su u obe runde kvalifikacija bili pobednici grupe, dok su izabranici selektora Takešija Okade zauzeli drugo mesto, iza prvoplasirane Australije i tako izbegli baraž.

Bez sumnje, prva zvezda ‘lavova’ je Samjuel Eto. Sa druge strane, Markusa Tulia Tanaku očekuje težak zadatak da zaustavi napadača milanskog Intera. Tanaka se pre početka Mundijala našao u centru pažnje pošto je u prijateljskom meču sa Obalom Slonovače povredio Didijea Drigbu, koji zbog tog ne igra na SP u Južnoj Africi. Tanaka, koji je rođen u Sao Paolu, poznat je i po tome što je u završnici kvalifikacija i prijatejskim duelima pred SP dva puta pogodio sopstvenu mrežu.

"Očekujem da će naš duel sa Kamerunom biti u neku ruku teško gostovanje za nas. Nema sumnje da ce publika biti na strani afričke selekcije, međutim toa nas ne brine. Mi moramo da se koncentrišemo na našu igru i da pokažemo da imamo sasvim solidan tim", rekao je reprezentativac Japana Keisuke Honda.

"Iza nas su veoma naporne pripreme. Očekuje nas utakmica sa timom koji ima brzu ofanzivnu liniju, aloi i ranije smo nailazili na slične ekipe i nismo imali poblema. Biće teško, ali verujem da ćemo pobediti", ocenio je defanzivac Kameruna Sebastijan Basong.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu