Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.05.2010.

23:27

Vidić: "Možda moje poslednje SP"

Lider srpske odbrane, defanzivac Mančester junajteda Nemanja Vidić istakao je da će mu SP u Južnoj Africi najverovatnije biti poslednje u karijeri.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Hoću da pamtim Južnu Afriku po dobrom, kad već nisam imao tu sreću u Nemačkoj, gde sam se povredio posle odrađene suspenzije uoči druge utakmice".

"Imam 29 godina i ovo je možda moje poslednje Svetsko prvenstvo u karijeri. Želim da odigram najbolje što mogu, jer sam svestan da će nas narod najviše pamtiti po tome šta smo uradili u dresu reprezentacije".

Vidić smatra da je poraz od Novog Zelanda samo deo priprema i da ne treba davati značaja rezultatu.

"Nekada poraz u prijateljskom meču može biti korisniji za ekipu od rutinske pobede. Samopouzdanje nam nije poljuljanom naprotiv, ništa se u našim planovima nije promenilo. Bilo je nekih individualnih grešaka, polazim od sebe, ali sve se to da otklinoti. Ostaje nam cilj da se plasiramo u drugi krug".

Defanzivac se osvrnuo i na incident na meču sa Novim Zelandom u kojem je bio kapiten.

"Pojedinci su sebi dali za pravo da iskoriste loše obezbeđenje i uđu u teren u Klagenfurtu. Ali, to su usamljeni slučajevi među 10-12 hiljada naših navijača koji su nas fantastično bodrili. Žao mi je što im se nismo odužili pobedom, ali ćemo nastojati da to uradimo protiv Poljske", poručio je Nemanja Vidić, koji se u Klagenfurtu preko razglasa obratio našim navijačima i umirio strasti na stadionu.

Kuzmanović: "Ne razmišljamo o neuspehu"

Poraz od Novog Zelanda upozorio je “orlove”, ali nije izazvao paniku, niti poremetio dobru atmosferu u nacionalnm timu. Da su greške uočene i da se na njihovom otklanjanju već radi, potvrdio je Zdravko Kuzmanović, vezni fudbaler Štutgarta, koji uverava da mu eventualni neuspeh u Južnoj Africi uopšte ne pada na pamet.

"Pitate me šta bi za nas bio neuspeh na Svetskom prvenstvu? Vidite, o tome i ne razmišljam. Uveren sam u naš plasman u drugi krug takmičenja", odlučan je Kuzmanović.

Poraz od Novog Zelanda će, prema mišljenju našeg reprezentativca, samo pozitivno uticati na ekipu.

"Sigurno da smo svi želeli pobedu, ali poraz neće ništa promeniti u negativnom smislu, već će nam pomoći da zbijemo redove, da ispravimo uočene individualne greške i kroz preostale dve prijateljske utakmice podignemo igru na viši nivo. Najvažnije je da naše samopouzdanje nije poljuljano, verujemo u svoje kvalitete i bolje je što smo izgubili sada, dok još traju pripreme. Za nas je bitno da pobeđujemo na Svetskom prvenstvu i u tom smeru se i spremamo", kaže Kuzmanović.

Sedmi dan priprema u Leogangu doneo je vremenske uslove koji više priliče poznoj jeseni nego početku leta. Srpski fudbaleri su imali buđenje uz prizor snegom pokrivenih Alpa koji se uzdižu odmah iznad ovog tirolskog mesta. Temperatura je pala na svega šest stepeni Celzijusa, uz povremeno snažan vetar, koji je tokom većeg dela dana nanosio i jaku kišu.

Po običaju, rad srpske reprezentacije na terenu u Leogangu obeležio je pljusak. Stručni štab je otvorio jedini trening u ponedeljak za javnost samo u prvih 15 minuta i tokom tog perioda bilo je sunčano, ali vetrovito.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu