Oto Rehagel

Oto Rehagel, jedini čovek koji je učestvovao u više od hiljadu bundesligaških mečeva, akter je 'najvećeg čuda modernog fudbala', pobede Grka na EP 2004. godine.

Izvor: B92

Utorak, 18.05.2010.

12:31

Default images

Dvanaest godina igrač Rot Vajs Esena, Herte i Kajzerslauterna, trenirao je brojne nemačke klubove (Verder, Borusija Dortmund, Bajern Minhen, Kajzerslautern...) a novi milenijum počeo je na klupi selekcije Grčke.

Uspeh je stigao brzo, bilo je kasno da se plasira na SP 2002. godine ali i u pravo vreme da sa ekipom kojoj niko nije davao izglede da tako nešto uradi pobedi osvoji evropsku krunu. U kvalifikacijama su 'preskočeni' Španci i Ukrajinci, u grupi četiri boda za drugo mesto i talas neočekivanih ishoda koji je rezultirao slavljem u Lisabonu, 4. jula 2004. Haristeas je pobedio Francuse, Delas Čehe a Haristeas domaćina u finalu, tri puta po 1:0 za najveći Rehagelov uspeh i nove ugovore...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: