Šta vam bi, Slovenci?

Slovenija je u transu, u ’deželu’ iz Sočija svakodnevno stižu lepe vesti.

Izvor: SO

Utorak, 18.02.2014.

12:09

Default images

Novu radost donela je Tina Maze, koja je osvojila svoje drugo zlato na ZOI, ovoga puta u veleslalomu. Maze je postala druga skijašica u istoriji, posle Mari Terez-Nadig 1972, koja je na istim igrama slavila i u spustu i u veleslalomu.

Njen trijumf samo je poslednji u nizu radovanja za Slovence – osim njena dva zlata, Peter Prevc osvojio je srebro na normalnoj, a bronzu na velikoj skakaonici, Vesna Fabjan bila je treća u skijaškom trčanju, a Teja Gregorin u bijatlonu.

Pre Sočija, Slovenija nikada nije osvojila zlato na ZOI, a ukupno je kao samostalna zemlja osvojila sedam medalja (na ovim Igrama šest). Takođe, u okviru SFRJ slovenački sportisti uzeli su tri srebrne i jednu bronzanu medalju.

Slovenci se nadaju da bi mogli do još neke medalje do kraja ZOI – skijaško trčanje, slalom, hokej na ledu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: