Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.11.2011.

21:26

Derbi Barsi, Viktorija pred LE

Fudbaleri Viktorije iz Plzenja nalaze se na korak od plasmana u Ligu Evrope, u svojoj debitantskoj sezoni u Ligi šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Šampion Češke je u direktnom duelu za treće mesto u grupi H minimalnim rezultatom savladao BATE Borisov na gostovanju u Minsku.

Derbi kola opravdao je očekivanja, a branilac trofeja Barselona savladala je u sjajnom meču na "San Siru" Milan 3:2 i obezbedila prvo mesto u grupi pred osminu finala.

Gol odluke postigao je tri minute pre kraja prvog poluvremena Marek Bakoš zakucavši loptu u mrežu sa peterca. Mateja Kežman igrao je poslednjih 13 minuta za BATE, dok je Marko Simić igrao ceo meč.

Pored Barselone i Milana ova dva tima nisu ni imala šansu da izbore mesto u osmini finala takmičenja, ali su se u petom kolu borili za Ligu Evrope. Viktorija je u meč ušla sa jednim bodom, BATE je imao jedan više, ali je porazom na svom terenu ostao na minimalnoj šansi za plasman u drugo po rangu evropsko klupsko takmičenje.

Milan je u prvom kolu uspeo da izbori bod na "Kamp Nou", a iako je dva puta stizao vođstvo Barselone na svom terenu, ipak je poražen od Katalonaca. Barsa je povela već u 14. minutu kada je Mark van Bomel postigao autogol posle akcije Keite. Međutim, iako su Katalonci imali još nekoliko prilika da udvostruče vođstvo, Milan je izjednačio.

Bivši napadač prvaka Evrope Zlatan Ibrahimović iskoristio je dodavanje Klarensa Sedorfa i savladao Viktora Valdesa. "Rosoneri" se nisu branili, pokušali su da preokrenu rezultat, ali im je sve planove pokvario Alberto Akvilani.

Italijanski reprezentativac je morao da obori Ćavija u kaznenom posle njegovog duplog pasa sa Fabregasom, pa je Lionel Mesi dobio priliku da postigne prvi gol protiv nekog italijanskog tima. Argentinac je savladao Abijatija, ali je udarac ponovljen jer se prilikom zaleta zaustavio. Ipak, najbolji igrač sveta nije pogrešio iz ponovljenog udarca.

Milan je nastavio da se bori i pokušao da iskoristi praznine u obrani Barse koja je igrala sa tri defanzivca, a u tome su uspeli u drugom poluvremenu kada je Kevin Prins Boateng postigao sjajan gol u 54. minutu. Ipak, samo deset minuta kasnije zasenio ga je Ćavi još lepšim.

Grupa H, 5. kolo:
Milan - Barselona 2:3 (1:2) u toku
Ibrahimović 20, Boateng 54 - Van Bomel 14ag, Mesi 31p, Ćavi 63
BATE - Viktorija 0:1 (0:1)
Bakoš 42

Tabela:
1. Barselona 5 4 1 0 16:4 13
2. Milan 5 2 2 1 9:6 8
3. Viktorija Plzenj 5 1 1 3 2:9 4

4. BATE Borisov 5 0 2 3 2:10 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu