Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.11.2011.

18:54

LŠ: APOEL u 16, rat Porta i Zenita

Kiparski APOEL ipak je priredio senzaciju i ostvario plasman u osminu finala Lige šampiona iako su mu rivali u grupi bili Porto, Zenit i Šahtjor.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ekipa srpskog trenera Ivana Jovanovića odolela je žestokim napadima Zenita u Sankt Peterburgu i sa 0:0 obezbedila mesto među 16 najboljih ekipa u Evropi.

U drugom meču grupe Porto je kao gost slavio sa 2:0 protiv Šahtjora u Donjecku i eliminisao bogate Ukrajince iz Evrope.U poslednjem kolu Porto dočekuje upravo Zenit u borbi za osminu finala Lige šampiona.

Šahtjor je na "Donbas areni" morao da pobedi Zenit ukoliko je želeo da zadrži šansu za plasman u Ligi Evrope, ali je ipak već u 2011. godini završio evropsku odiseju.

Aktuleni šampion LE Porto konačno je zaigrao na nivou koji se od njega očekuje i sa 2:0 slavio u Donjecku. Žestok duel dva sjajna tima rešen je u poslednjih 10 minuta.

Oba tima su napadala, stvarala šanse, ali su tek u finišu proradili napadači, i to Portovi. Brazilac Hulk je doneo toliko željenu prednost u 80. minutu kada je iskoristio proigravanja Žoaa Mutinja, da bi sve rešio Razvan Rac, autogolom u 90. minutu.

Šampion Rusije imao je inicijativu i 21 šut ka golu gostiju, ali je golman APOEL-a Pardo imao osam intervencija na 9 šuteva u okvir gola i sačuvao svoju mrežu.

Srpski internacionalac Danko Lazović igrao je poslednja tri minuta na stadionu "Petrovsi", dok je meč koji je prekidan zbog čestih bakljada domaćih navijača sa klupe posmatrao reprezentativac Aleksandar Luković.

APOEL je iz pet mečeva osvojio devet bodova, a pošto u poslednjem kolu igraju Porto i Zenit, Kiprani su sigurni na jednom od prva dva mesta. Zenit ima jedan manje, a Porto sedam bodova.

Grupa G, 5. kolo:
Šahtjor - Porto 0:2 (0:0)
Hulk 80, Rac 90ag
Zenit - APOEL 0:0

Tabela:
1. APOEL 5 2 3 0 6:4 9
2. Zenit 5 2 2 1 7:5 8
3. Porto 5 2 1 2 7:7 7
4. Šahtjor 5 0 2 3 4:8 2

Parovi 6. kola, 6. decembar:
APOEL - Šahtjor
Porto - Zenit

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu