Červar kao Bošković – vukao protivnika u odlučujućoj akciji

Posle skandala na meču Slovenije i Nemačke još jedan incident dogodio se tokom utakmice Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Izvor: B92
Podeli
AP Photo/Darko Bandic
AP Photo/Darko Bandic

U subotu se igra možda i najzanimljiviji duel od početka EP. Domaćini Hrvati moraju da savladaju Norvešku kako bi ostali u igri za polufinale. Kvota na njih je 2,10, a na vicešampione sveta 2,00. Pogledajte sve MOZZART kvote za EP u rukometu.

Domaćini prvenstva savladali su Belorusiju sa 25:23 u prvom kolu Grupe 1, ali je trijumf ostao u senci poteza selektora Lina Červara.

Osam sekundi pre kraja, pri vođstvu Hrvatske 24:23, Belorusija je imala poslednji napad. Artur Karvatski je trčao u napad pored aut linije gde se nalazio selektor Hrvatske, da bi Červar u jednom momentu zakoračio u teren i uhvatio rukometaša Belorusije.

Sudije nisu sankcionisale ovaj ispad već su dosudile faul u napadu, nakon kojeg je Hrvatska postigla još jedan pogodak i overila pobedu. "Ma nema tu nikakve namere. Ja imam običaj da hodam levo-desno i hodajući tako došlo je do malog sudara s beloruskim igračem. Sve je to u žaru borbe", prokomentarisao je Červar posle meča.

Slilna situacija viđena je na Evropskom prvenstvu u Beogradu kada je selektor rukometašica Srbije Saša Bošković, toko meča dva puta uhvatio norvešku igračicu Jerum Suland, jednom za dres, drugi put za ruku, što je razesnelo Skandinavce.