Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 17.10.2016.

13:35

Veselin Vujović napustio Zagreb

Crnogorski trener Veselin Vujović napustio je klupi PBB Zagreb, posle dve godine u redovima hrvatskog velikana.

Izvor: AK

Autor: AK

Veselin Vujović napustio Zagreb
Foto: Getty images

Zagreb je prethodne dve sezone bio među najvećim osveženjima EHF Lige šampiona, ali ove dosta toga ne štima u timu koji je doživeo četiri poraza u nizu.

"Ako postoji trener na svetu koji može da napraviti nešto s ovim timom, ja sam spreman da odem", rekao je Vujović posle poraza od Meškova u subotu.

Vujović je već neko vreme isticao nezadovoljstvo saradnjom sa igračima, a deo krivice je preuzeo na sebe zbog obaveza kao selektor Slovenije.

Dodatni problem su mu bile povrede nekolicine važnih igrača – Stepančića, Ivića, Obranovića, Mihića i Pavlovića, dok su letošnja pojačanja potpuno zakazala.

Hrvatski mediji očekuju da Vujović i Zagreb ozvaniče raskid saradnje u ponedeljak.

Vujović je rođen 1961. godine na Cetinju, kao igrač je nastupao za Lovćen, čuvenu generaciju Metaloplastiku, Barselonu i Granoljers, a sa Jugoslavijom je bio prvak sveta 1986. i olimpijski šampion 1984. u Los Anđelesu.

Ima još srebro sa SP 1982, te bronu sa OI iz Seula 1988, dok je sa SR Jugoslavijom bio treći na EP 1996.

Kao trener je vodio Sijudad Real, Vardar, Al Sad i Vardar pre dolaska u Zagreb 2014, a bio je i selektor Srbije i Crne Gore od 2000-2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve