Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 23.01.2012.

20:07

EP: Trijumf Srbije za polufinale!

Rukometaši Srbije obezbedili su plasman u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su u drugom kolu druge faze savladali Švedsku sa 24:21 (14:11).

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Najefikasniji kod ’orlova’ bio je Marko Vujin sa pet golova, Žarko Šešum je dao četiri, a Dalibor Čutura, Ivan Nikčević i Rajko Prodanović po tri pogotka.

Ubedljivo najefikasniji kod Šveđana bio je Kim Ekdal du Ric sa osam golova, Ekberg je upisao četiri, a Jakobson tri gola. Srbija sada ima sedam bodova, a u poslednjem kolu igra sa Makedonijom.

Čuvar mreže Švedske Johan Sjestrand bio je veoma raspoložen za igru na početku meča – skinuo je zicere Prodanoviću i Stojkoviću, odbranio je još nekoliko šuteva, a Šveđani su pogotkom Stenbekena prvi put stvorili dva gola viška u devetom minutu (4:2).

Ilić je pogodio prečku iz sedmerca, a Du Ric je novim svojim drugim golom doneo +3 Skandinavcima (5:2). Odbrana Srbije nije bila ni približno čvrsta kao na prethodnim utakmicama, pa su bekovi protivnika lakše dolazili do pozicija za šut.

Švedska je vodila i sa 6:3, ali ulazak Dalibora Čuture i isključenje Karlosna probudili su srpski tim. Čutura je zatresao mrežu tek po ulasku u igru, Ilić se nadovezao sa sedmerca, a Nikčević je realizovao kontru za 6:6. Zatim je Čutura u igri jedan na jedan dao novi gol, a Vujin je u polukontri povećao prednost Srbije na 8:6.

Srbija je u tim trenucima ubrzala igru, Stanić je vezao nekoliko odbrana, ali Du Ric preciznim šutem prekida seriju našeg tima od pet golova (8:7).

Od tog momenta igralo se gol za gol sve do završnice prvog poluvremena, kada je probuđeni Vujin sjajnim golom sa zemlje, svojim četvrtim, doneo Srbiji prednost 13:10. Pogotkom Nikčevića iz kontre Srbija je prednost od tri gola održala do poluvremena (14:11).

Iako je prva dva minuta drugog poluvremena igrala bez Ilića, koji je isključen u posldednjim sekundama prvog dela igre, reprezentacija Srbije održala je prednost od tri gola, a najzaslužniji za to bio je Šešum sa dva pogotka u nizu (16:13).

Stanković je svojim prvim golom doneo Srbiji +4 prvi put na meču, a posle dužeg perioda bez pogotka Šveđani su preko Ekberga smanjili na 17:14.

I naredni gol Srbija prima na isti način – Stanić je odbrano, a zatim su rivalski igrači požrtvovano spasli loptu iz golmanskog prostora za novi pogodak, ovoga puta Jakobsona (17:15).

Veoma dug period bez gola Srbija prekida u 46. minutu, kada je Marković iz svog četvrtog pokušaja pogodio sa krila za 18:15. Međutim, Manojlović je bespotrebno dobio isključenje, a Švedska u tom intervalu postiže dva gola i smanjuje na samo jedan gol zaostatka (18:17).

Igra Srbije u napadu bila je i suviše spora u tom periodu, teško su ’orlovi’ stizali do gola, ali prednost je i dalje bila na strani našeg tima. Prodanović je postigao gol sa krila za 21:19, a Šešum posle sjajne finte vraća Srbiji +3 u 54. minutu (22:19).

Odbrana je ponovo postala prepoznatljivo čvrsta, a činilo se da je Srbija prelomila meč odličnim ’cepelinom’ Markovića i Prodanovića za 23:19 u 58. minutu.

Međutim, Srbija za kratko vreme prima dva gola sa igračem više, ali na ovoj utakmici izvrsni Šešum definitivno rešava pitanje pobednika golom za 24:21.

Srbija: Marjanac, Šešum 4, Vujin 5, Nikčević 3, Manojlović, Toskić, Stanić, Ilić 2, Marković 1, Prodanović 3, Stojković 2, Rnić, Beljanski, Čutura 3, Stanković 1, Nenadić.
Švedska: Anderson M, Lindstrom 2, Anderson K. 2, Jernemir, Ekberg 4, Doder, Palicka, Stenbeken 1, Karlson 1, Jakobson 3, Sjestrand, Petersen, Du Ric 8, Barud, Nilson.

Rezultati:
Makedonija – Poljska 27:25
Srbija – Švedska 24:21
Danska – Nemačka 28:26

Tabela:
1. Srbija 7
2. Nemačka 5
3. Danska 4
4. Makedonija 3
5. Poljska 3
6. Švedska 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

197 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve