Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 15.02.2010.

23:13

Obradović menja Hasanefendića?

Posle četiri sata debate, Stručni savet Rukometnog saveza Srbije odlučio je da za mesto selektora predloži Ljubomira Obradovića.

Izvor: B92, www.balkan-handball.com

Autor:B92, www.balkan-handball.com

Default images

Obradović je trenutno trener Porto Vitalisa, a najveći trenerski uspeh zabeležio je osvajanjem zlatne medalje sa juniorskom selekcijom Jugoslavije, 2000. godine u Atini (generacija 1980). Za mesto trenera juniora, predložen je trener Crvene zvezde, Igor Butulija.

Predlog saveta je da sa kadetima, koje u aprilu očekuju i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, nastavi da radi Slobodan Jokanović, dok je za trenera pionirske selekcije (1994) "viđen" Aleksandar Savić, trener Tarketa.

Bivši reprezentativac i član saveta Nenad Peruničić je rekao da bi na mestu selektora voleo da vidi Obradovića, Jovicu Cvetkovića ili Španca Manola Kadenasa, koji je zainteresovan za rad sa srpskom selekcijom i veoma poštuje ovdašnju školu rukometa i igrače. Takođe, Peruničić je naglasio da bi najbolje rešenje za junski baraž sa Česima, bio prethodnik Seada Hasanefendića na toj poziciji, Jovica Cvetković, zbog minulog rada sa tom grupom igrača, koje najbolje poznaje od svih mogućih kandidata.

Ostavljen je rok kandidatima, da u narednih sedam dana dostave osnovne koncepte svog rada kancelariji RSS-a, a da se naredni sastanak Stručnog saveta održi u sredu 24. februara, kada bi se o tome diskutovalo i doneli konačni zaključci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu