Nova vest
Rukomet

Utorak, 27.01.2009.

18:29

Cvetković:Menjati sistem takmičenja

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković kritikovao je sistem takmičenja na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naš nacionalni tim pobedio je u utorak Makedoniju rezultatom 32:28, a u nastavku šampionata boriće se za sedmo mesto. ’’Danas smo svi bili svedoci mučenja dveju ekipa, ne znam kako da drugačije nazovem sistem takmičenja koji je katastrofalan. Ako ništa drugo trebalo bi da imamo na raspolaganju bar 20 igrača koje bi rotirali’’, rekao je Cvetković novinarima u Zadru.

"Ovo je izuzetno nehuman način takmičenja u kome rukomet umire. Ko može za 10, 11 dana u devet utakmica da nešto prikaže. Ovo je nešto jezivo, nešto treba da se uradi. Mi smo danas na terenu imali gladijatore. Jadno sam se osećao. Nismo odigrali onako kako znamo, ali za to je kriv umor. Prosto, povredili su nam se igrači i to je najgore od svega. Povredili su se Ivan Nikčević, Danijel Anđelković, sada nije igrao Mladen Bojinović i nismo mogli da forsiramo brzu igru", rekao je selektor Srbije.

Pivot reprezentacije Srbije Ratko Nikolić složio se sa selektorom i dodao da je Srbija trijumfovala protiv Makedonije zahvaljujući dužoj klupi.

"Uradili smo mnogo. Napravili smo jedan veliki pomak, videli smo da smo tu blizu vrha i da možemo da se nosimo sa svim reprezentacijama na svetu. Nedostaje još malo rada da se neke stvari doteraju. Siguran sam da će na nekom narednom velikom takmičinju biti još mnogo bolje", rekao je Nikolić.

Rukometaš Srbije Marko Vujin ocenio je da je ekipa dobro ušla u meč sa Makedonijom i da je uspela da zaustavi njenog najboljeg igrača.

"Odigrali smo mnogo bolje nego protiv Poljske i pokazali svima da smo bolji od reprezentacije Makedonije. Loše smo počeli, ali je na kraju sve dobro ispalo" rekao je Vujin.

Selektor reprezentacije Makedonije Ilija Telmakovski zadovoljan je nastupima svog tima na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

"Čestitam Srbiji, ali i svojima na svemu što su pokazali do sada i u drugom krugu. Važno je da smo pokazali da ravnopravno možemo da igramo sa svim reprezentacijama i to je velika prednost ove ekipe. Ova utakmca je bila toplo-hladno. Prvo poluvreme je bilo odlično, ali u drugom nam je ponestalo koncentracije i nismo imali rešenja, pogotovo šuteri. Moji igrači su preumorni jer je bilo previše utakmica", rekao je Telmakovski.

Sreda je slobodan dan na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve