Rukomet 48

Utorak, 27.01.2009.

18:29

Cvetković:Menjati sistem takmičenja

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković kritikovao je sistem takmičenja na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Cvetkoviæ:Menjati sistem takmièenja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

npb

pre 15 godina

Ne znam zašto se Hrvati osećaju prozvanim? Cvele priča uopšteno i nigde nije rekao da je Srbima teže, a drugima lakše.
Čovek, kao iskusan igrač i legenda, prosto konstatuje da bi bilo bolje da svetsko prvenstvo traje 3 umesto dve sedmice.
U svakom slučaju, Hrvatima želim da osvoje tozla.

Car Zg

pre 15 godina

E sad odjednom smo mi Hrvati kao zadovoljni ovakvim sistemom....strašno šta ovdje pišu moji sunarodnjaci...pa upravo mi smo ti koji smo zbog nehumanog sustava natjecanja i debilnog pravila zvanog "brzi centar" najviše nadrapali u zadnjih par godina....

Lobel

pre 15 godina

"Menjati sistem takmičenja"

Hoće li proći neki sportski događaj na kojem ste sudjelovali, a da (nakon neslavnih epizoda) ne izmišljate i tražite opravdanja i izgovore?!
Prevruće, prehladno, pregusto, negostoljubljivo, smeta sunce, organizatori tjeraju po svom i mijenjaju odluke na licu mjesta i događaja...bla,bla...

"...izuzetno nehuman način takmičenja ..."

Definitivno! I to pogotovo prema nekompletnim reprezentacijama u igračkom smislu, naravno. ;)

Zg

pre 15 godina

@Senior
Коначан распоред на овом првенству :
1) Данска - злато
2) Пољска - сребро
3) Француска . бронза
Znam da živiš za ovo, ali nema šanse. Još kad se sjetim Dragoljuba od jučer koji je svrstavao Njemce u pulofinalu, tek se jo više nasmijem...
Realan poredak po do sada prikazanim utakmicama je;
1. Francuska ili Hrvatska
3. Danska
4. Poljska

tomo

pre 15 godina

Коначан распоред на овом првенству :

1) Данска - злато
2) Пољска - сребро
3) Француска . бронза

Да смо смели да дођемо и навијамо, наши би сигурно били у финалу. Овако због личне безбедности у "демократској" држави, нисмо могли.

Ma daj... sanjaš

Aleksandra

pre 15 godina

Sistem takmicenja je katastrofalan...Nasa reprezentacija je igrala sasvim solidno, ne mozemo da ocekujemo da odmah osvajaju zlato , ali i to ce doci :)
Da je ovo los sistem uverice se i Hrvati kada budu u finalu izgubili od Francuske, koju su sada dobili...Bice isto kao kad su porazeni od Spanije na proslom prvenstvu.Jednostavno ne pobedjuje uvek najbolji ;)

Senior

pre 15 godina

Коначан распоред на овом првенству :

1) Данска - злато
2) Пољска - сребро
3) Француска . бронза

Да смо смели да дођемо и навијамо, наши би сигурно били у финалу. Овако због личне безбедности у "демократској" држави, нисмо могли.

TOM ZG

pre 15 godina

Bravo za komentar 32. Hrvatska 2005 izubijana i pretučena od Francuza dolazi u finale Španjolcima i gubi. 2004 polufinale EP sa Slovencima ,doslovno izmasakriran Metličić ,tada se bez njega nije moglo ,a Njemci su samo strahovali da mi ne dođemo u finale jer smo ih razbili u finalima 2003 SP i 2004 OI.Bojali su se nas ,a sjetite koja su imena oni tada imali u ekipi (Kretchmar, Stefan,Schwarzer, Fritz,Bauer itd.). Slično ,zbog izubijanost igrača i umora samo četvrti smo bili 2006 EP i OI 2008. Vi Srbi imate dobre igrače.Malo bolje taktički da ste odigrali (a za to je kriv trener) nebi propustili Dance ,a pogotovo ne Brazil.Sa tim bodovim,a igrali bi sa nama polufinale. Poljska vam u tom slučaju ne bi napravila dar mar.

Percik

pre 15 godina

Cvetković je apsolutno u pravu, ali treba znati da je ovo već korak naprijed jer se na zadnjem svjetskom u Njemačkoj 2007. igralo i četvrtfinale, tako da je u Hrvatskoj već jedna utakmica manje, inače bi se i danas igralo. Po meni osobno trebalo bi povećati broj skupina, lijepo četiri šešira nositelja, tako bi se dobile podjednake grupe, po dva prolaze i onda od četvrtfinala neka gori turnir, samo najbolji protiv najboljih, a ne da se bezveze igra s nekom Arabijom, Kuvajtom, Slovačkom ili Brazilom po tri puta na turniru dok ih se skine, to nema smisla. Hrvatska je na turniru igrala protiv španjolske, Švedske, Francuske, Mađarske, sve ih tukla i na kraju može ostati bez medalje, jer su se Poljaci probudili kad ih način igranja nije kaznio za blamažu u prvoj rundi. Uistinu besmisleno.

Smanjiti broj utakmica i igrati više na ispadanje, a ne da jedni Njemci koji nisu odigrali poštenu tekmu sinoć skoro prođu da Poljaci nisu u zadnjoj sekundi dali gol preko cijelog terena.

super aleks

pre 15 godina

Srpskoj reprezentaciji treba odati priznanje na VELIKOM uspehu.
Posle dosta godina je vidjen veliki pomak u ovom sportu i na ovo treba da se gleda kao stvaranje jedne jake reprezentacije za sledeca takmicenja.
Preziveli su veliki psihicki pritisak u hrvatskoj, veliki broj povreda i odredjena "medijska spoticanja" poslednjih dana, tako da je ovo za mene veliki uspeh.
Polufinale nam je nesrecno izmaklo zahvaljujuci onom porazu protiv Danaca i zahvaljujuci tome sto nam je ekipa na kraju takmiceenja igrala desetkovana!
Trener je ocigledno uneo novine u igri i vratio popularnost ovog sporta u Srbiji.
Jedino mi nisu jasne one njegove izjave o ostavci u sred prvenstva i nije mi jasno ko je mogao da smisli ovaj sistem takmicenja koji je vise nego nenormalan.
A sto se tice fizicke pripremljenosti reprezentativaca, mislim da to ne moze biti greska trenera reprezentacije jer su to sve momci koji igraju u najjacim ligama evrope i ne moze trener da popravi njihovu fizicku spremnost za nekoliko dana, koliko se reprezentacija sprema za takmicenja!

Zvone Boban

pre 15 godina

A šta se nije žalio prije početka natjecanja. Mi Hrvati smo tako na zadnjem Svijetskom prvenstvu imali 7 pobjeda za redom i onda izgubili jednu i završili na 5 mjestu..di je tu pravda??? Sistem je glup i to se zna oduvijek. U rukometu pretjeruju i s time što je svake godine veliko natjecanje,bilo to Europsko ili Svijetsko prvenstvo i s time se gubi ta draž..ko će za koju godinu pamtit ko je osvojio zlato na sp u Tunisu 2005 ili ono u Njemačkoj?

dinamo zagreb

pre 15 godina

szenowski nemoj mi molim te spominjati četvrtfinale:) mi smo 2007 u Njemačkoj bili najbolji i imali skor 7-0 do četvrtfinala sa Francuzima kojinas uvijek pobijede i na kraju dobijemo još utakmice u daljnjem razigravanju i budemo peti sa skorom 9-1, a prvaci Njemci uz pomoć sudačke logistike sa 8-2, inače imate jednu od najboljih repki s velikim potencijalom

pipen

pre 15 godina

hrvatska na ovakav način igra već 10 natjecanja zaredom, srbija tek prvo,i već bi mijenjali sistem natjecanja. ovdje je još dobro, jer u drugom tjednu su samo 3 utakmice, bilo je i gore.

pipen

pre 15 godina

Mnogo je retardirano i sto nema cetvrtfinala...
(Szenowski, 27. januar 2009 22:51)

što će ti četvrtfinale?? ovo je bolje. s izgubljenim četvrfinalom i svim ostalim pobjedama na turniru si u najboljem slučaju 5., ovako imš prilike bar na 1 kiks i još možeš biti prvi. što se tiče tempa, treba iskoristit slabije protivnike da odmoriš ekipu, a ne nabijat gol razliku s prvom postavom, jer od toga nema koristi.

Hrvat

pre 15 godina

@ZG

Ajde ne prdi. Tko to može izdržat? Hrvati i Francuzi? Pitaj Balića, Metličića, Lackovića i ostale kako se osjećaju poslije ovakvih natjecanja. Ti su ljudi poslije svakog većeg natjecanja poluinvalidi. Lako je prdit iz udobne fotelje uz pivce i pričat kako su naši spremni, ali ajde macane obuci dres, odradi pripreme i devet utakmica za 15 dana onakvim ubitačnim tempom pa onda prolijevaj bisere.
Nas izvlači kvalitetna i dugačka klupa inače bi i naši rezultati dolazili u pitanje.
Sistem će se vjerojatno mijenjat već na prvom većem natjecanju jer je to problem koji traje već duže vrijeme.

xyz

pre 15 godina

Cvetković skupa sa svima vama nema pojma o tome da je sistem promijenjen upravo prije ovog SP-a i da je natjacanje skraćeno.
Do sada se nakon razigravanje u u 2. fazi išlo na četvrtfinale pa tek onda na polufinale.
Četvrtfinale je izbačeno kako bi bilo 3 dana odmora do polufinala.
Naravno, o tome Cvetković nema pojma pa sipa gluposti.
Uostalom kao da će netko u IHF-u obraćati pažnju na njega.
Mogao je pravilno pripremiti reprezentaciju umjesto da kuka po medijima.

kAMEN

pre 15 godina

Kako ste vi smješni, a i ja šta se javljam na ove komentare.
Kao prvo, nehumani turniri se igraju već jedno desetljeće i to igrači i stožeri reprezentacija govore već desetljeće da je nehumano odigravat toliko turnira u kratko vrijeme ( svaka godina nosi EP ili SP usto svaka četvrta uz jedno EP ili SP i Olimpiske igre) ko nije znao. Tekme se odigravaju u strašnom tempu kroz malo dana i uz igrače koji igraju lige i europske lige, to je "trganje tjela"
Zato ne izmišljajte toplu vodu da sada to vama ne odgovara i da ste otkrili plin u bunaru...
nije mi jasno, hvalite se vašom mladom ekipom, koja usto i nije tako mlada, ali neka bude. Pitanje,
zar vam je sad teško odigrat turnir sa tim vašim kvazi klincima, pa zovite babe i djedove da trče ak ne mogu ovi vaši "klinci" koji bi trebali imat nešto krvi u sebi.
A kao drugo, kako si jedan trener može dopustiti alibi kako je ovo krvnički i nehuman turnir a sam kaže da nije nešto posebno radio na fizičkoj spremi. On nije normalan! A vi i dalje pušite kako su suci, teren, sunce, magla i sam dragi Bog krivi što vi gubite. Pa vi ste imali toliko sreče u rezultatima drugih i imali svoje tri šanse da se lagano dogegate do finala i sve bitne tekme ste prolili ko krava mljeko. I sad vaš trener dođe ljepo za mikrofon i ... uf ovaj je turnir nehuman, meni treba "60" igrača da bi mogli izdržat turnir jer ovo je prestrašno da smo več u 4 tekmi ostali bez snage ... strava, patetično..
A treče, nemate vi lošu ekipu, osmo mjesto, iza Šveđana (koji su još uvjek velesila rukometa)i nije loše za nekog ko je trebo ostat skroman i uz malo krvi u tjelu uzet medalju, ali vi, sada, niste sposobni za to jer vašem treneru za to treba 60 igrača.
Vidimo se na EP kod vas, do tada nemojte mjenjat izbornika, da čovjek skupi tih 60 igrača

scepan mali

pre 15 godina

I ja nikako ne mogu da razumem hrvatske navijace koji ovde kritikuje Cvetkoviceve reci.

Zar nije upravo Hrvatska ubedljivo najveci gubitnik ovakvog sistema takmicenja u ovoj deceniji?
Hrvatska je svoje tri titule OI 96. i 04. kao i SP 03. osvajala upravo u tim starim humanijim uslovima igranja utakmica, koji su se odrzali samo jos na olimpijskom turniru. Ja sam ubedjen da je bio sistem iz prethodnih decenija, da bi oni bili i evropski prvaci 2004. i 2006. kada su briljirali i kada im je na kraju zbog ubitacnog ritma ponestajalo snage, pa su zavrsavali kao 4. Takodje bi 100% dobili jedno od dva poslednja finala koja su izgubili 2005. i 2008. Takodje mislim da bi SCG 2005. bila tada bronzana, a da bi na ovom prvenstvu mozda i Srbija bila vrlo ozbiljan kandidat za bronzu. Ovako imamo sledece svetske prvake od 1997. pa na ovamo: 97. Rusi, 99. Svedjani, 01. Francuzi, 03. Hrvati, 05. Spanci, 07. Nemci, 09. Danci/Poljaci ?, 11. Grenland/Norveska/Farska ostrva?
Kvalitet treba da dodje do izrazaja, a ne kvantitet! Hrvati su od 2003. najdominantniji (poslednje 2-3 godine uz Francuze), a osvojili su samo 2 turnira, koliko imaju i Nemci (EP 04. SP 07.), a Hrvati vecito dobijali Nemce. Gde je tu logika onda kritikovati Cvetkovica?

ssirr

pre 15 godina

zanimljivo je da vas cijenjeni trener Cvetković prigovara sustavu natjecanja. oprostite ali koliko sam ja primjetio vi se jedini javno žalite na sustav. Govoreci o vašoj repki, imate respektabilnu ekipu, koče vas nedostatak iskustva na velikim natjecanjima i šira klupa. pozdrav iz HRV

Hrvat

pre 15 godina

@Šimun:

Na ovakav sistem natjecanja se žale sve reprezentacije pa i NAŠA. Sistem je nehuman prema sportašima jer odigravanje ovolikog broja utakmica u toliko malo vremena je krvnički. Rukomet je jedan od najgrubljih, najbržih i najiscrpljujućih sportova a ovakav sistem natjecanja ga upropaštava. Mislim, sistem kao sistem nije loš, ali vremenski period odigravanja utakmica je prekratak. Svaka bi reprezentacija iza utakmice morala imati barem puna dva dana za odmor i saniranje ozlijeda.

hrvatina

pre 15 godina

ma kako vas nije sramota to izjavljivat i još neki optužuju hrvatsku proteklih dana zbog toga niste fizički spremni ni vi ni makedonci i sve te ekipice koje su se progurale u drugi krug kako se francuzi hrvati danci i drugi ne žale trebate vi još rada i rada pozz

Hm

pre 15 godina

Bar 20 igraca ?!? Ajde mi Cvetkovicu reci koga bi ti doveo da si imao tu mogucnost ? Pa od tebe su neki 'pobegli'... Bolje se ti bavi atmosferom u ekipi, fizickom pripremom igraca, taktikom, ubacivanjem mladjih igraca (koji nisu toliko skloni povredama i umoru), a ne sistemom takmicenja.

krki

pre 15 godina

Vidim da su Srbi dugo bili odsutni sa svjetskih natjecanja:)... pa počeli s toplom vodom:)...

Ovo što Cvetković kritizira, već je odavno iznesen kao problem, jedino što nitko ništa ne poduzima...

torca du

pre 15 godina

to je težak i grub sport i svima je jednako,ako nisi sto posto nemaš što tražiti na ovakvim takmičenjima,Hrvtska i Francuska mogu rotirati 12 do 13 vrhunskih igrača,ostali ne i u tome je razlika,vi nemate klupu i isti igraći nemogu igrati toliko minuta u kontinuitetu,adioooooooo

mocni_zgb

pre 15 godina

U pravu ste Srbi sto je je ovakav nacin je stvarno pre brutalan,to je nas kostalo zlatne medalje mislim 2005 protiv spanjolaca smo samo 20-ak sati imali odmora i izgubili,al nije Hrvatska kriva za to takavo je natjecanje vec godina to onaj mustafa treba mijenjat,ako nista bar stavit par dana duze da se odigrava natjecanje...cestitam na pobijedi protiv makedonaca...

Tales

pre 15 godina

Bre ljudi, iako mislim da je Cvele loš selektor, za ovo je bio u pravu. Snaga i energija su čudo. Ja sam za povratak onom starom formatu, gde se posle grupa odmah pristupa eliminaciji, osmina, pa četvrtina, pa polovina, i finale. To je bilo lepo. Tada su, sećam se, u jednoj osmini Srbi dobili Hrvatsku 30:22, a Kuba Dansku 42:30. Doduše, to je bilo 2000.godine...

Dejan

pre 15 godina

Koliko sam ja citao makedonski trener je rekao da je danas na raspolaganju imao 'samo' 8 igraca (ne racunajuci golmane). Pitanje je zasto b92 ne objavi i to i ne objavljuje komentare o tome. Ukoliko je to istina, onda je sasvim jasno zasto su pali u drugih 30 minuta.

Mile Mrdjenovacki

pre 15 godina

Za oporavak nasoj reprezentaciji je potrebno vise od dvadeset cetiri sata... Kada je razmak bio manji izgubili smo i od Brazila i od Poljske. Iz toga se moze zakljuciti da je sistem takmicenja los, ali i da nasa reprezentacija sa ovakvim nacinom igre nije mogla, bila u stanju, da izdrzi te napore. Neko ce reci da nije dobro fizicki pripremljena...Neko ce reci da nismo imali srece... Ja cu reci da smo sasvim blizu rukometnom vrhu, da smo precizno izmereni koliko trenutno vredimo i da smo na dobrom putu da se uskoro okitimo najsjajnijim medaljama. Za to nam je potrebno jos puno rada, strpljenja i malo srece. Kada je sve proslo lako je reci da nas je od polufinala delio samo jedan pogresan sut u poslednjem minutu utakmice sa Danskom do tada naseg najboljeg igraca. Ali trebalo je doci do trenutka tog suta da on o utakmici odlucuje... Zato bravo momci na svemu sto ste prikazali, ali znajte da ce te se svakim danom sve vise kajati sto niste postigli vise. ipak postigli ste mnogo:na ulici se opet moze cuti da se pica o rukometu.

marek

pre 15 godina

O moj bože čovjek reče da je sistem nehuman, a vi ga izvukošte kako vi niste postigli bolji uspjeh zbog tog kao da druge ekipe imaju manje utakmica od vas. sve jedno koji je sistem pobjedite sve utakmice i prvi ste, ali ne što bi naši stari rekli ćelavom K.... i dlaka smeta.

zigovan

pre 15 godina

@ Menjati sistem takmičenja???Bolje vi pogledajte ,koje su vaše kvalitete i realna vrijednost u svjetskom rukometu.I ne žalite se na sistem takmičenja,jer mi smo skoro na svim prvenstvima bila povrijeđeni bez par igrača,pa smo uzimali medalje,a tako je bilo i sa drugim vrhunskim reprezentacijama!I zato malo relanosti i objekstivnosti će dobro doći,jedino što bi se možda moglo promijeniti je da prvenstvo traje 4-5 dulje!
(Pula, 27. januar 2009 19:17)

Pa biseru, nije covjek ni mislio da se igra jos 4-5 MJESECI, nego dana!!!

šimun

pre 15 godina

Pa šta će ovaj cvetković nekome djelit lekcije.
Šta nije pripremio ekipu da mogu izdržat ovaj tempo.
Pa Hrvatska već ovako godinama pa se nikad nisu žalili.
Ovo je kao da neki početnik ide djelit lekcije već iskusnom.Smiješno.

Cvele OSTANI!!!!!!!!!!!!

pre 15 godina

Svaka cast momci.... kako ste bili mediski ispraceni ovo je zlatna medalja...... Da nemam hrvatske kanale saznao bi posle 2-3 utakmice da je uposte pocelo prvenstvo.........
Najaci smo.....

goxy

pre 15 godina

Nismi mi slučajno igrali ravnopravno sa dancima i nemcima. Ekipa ima potencijal, ali je klupa očigledno tanka. Na širem spisku nije bilo spremnog igrača da zameni jednog povređenog. To je nedopustivo! Sistem takmičenja je svima isti, gubi na tenziji jer samo dve ekipe idu dalje od šest iz grupe. U onoj drugoj grupi je dva kola pre kraja sve rešeno. Bolje da idu tri kao u vaterpolu, pa 2. i 3. razigravaju a 1. odmara. I naravno da traje duže koji dan. A mesta za odmor je bilo, jer u svakoj grupi ima bar dva autsajdera, ali se mi glupiramo sa Brazilom. Takođe ima tu i taktičkih propusta pa primimo 4 gola od Nemaca za 2 min igrača više, i to 3 sa istog krila. A nemamo ni kvalitet ni igru na krilima. mora tu još da se brusi, a sistem je tu da mu se prilagodimo.

srx

pre 15 godina

Na sistem takmicenja su se zalili mnogi treneri i rukometni savezi u posljednjih 9 godina.

Uglavnom svi placu nakon neuspjeha. Hrvati, neko pomenu, su imali 2005. manje od 24 casa da se spreme za finale(nisu mogli da hodaju od umora) a Svedjani su izgubili polufinale radi toga sto su izgubili jednu utakmicu u grupi (prenjeli 2 umjesto 4 boda) jednom (iako su pobjedili sve u slijedecoj grupi) te su se i Njemci zalili na bodovni sitem i na tempo. Francuzi su se zalili i na bodove i na duzinu turnira a Spanci su se zalili da je Balic bio cak sedam puta u ofsajdu!

Bez sale. Nije Cvele jedini koji smatra da je tempo katastrofa (za sve ekipe) i da utice na kvalitet utakmica i povrjede igraca. Prve dve-tri utakmice u grupi su jos uvijek najbolje po kvalitetu.

herceg novi

pre 15 godina

Menjati sistem takmičenja???Bolje vi pogledajte ,koje su vaše kvalitete i realna vrijednost u svjetskom rukometu.I ne žalite se na sistem takmičenja,jer mi smo skoro na svim prvenstvima bila povrijeđeni bez par igrača,pa smo uzimali medalje,a tako je bilo i sa drugim vrhunskim reprezentacijama!I zato malo relanosti i objekstivnosti će dobro doći,jedino što bi se možda moglo promijeniti je da prvenstvo traje 4-5 dulje!
(Pula, 27. januar 2009 19:17)

Kako te nije sramota da govoris ovakve gluposti!

nemanja

pre 15 godina

Sistem je vec deset godina ovakav. Druga je stvar sto nas selektor nije pratio velika takmicenja. Zasto su neki nasi igraci fizicki nespremni. I vrapci su znali da je napr. imao pauzu 2 meseca zbog povrede,da je i Nikcevic,takodje, zbog povrede imao pauzu...Sve reprezentacije igraju pod istim uslovima a niko nema oscilacije u igri kao mi. Inace nase ucesce na prvenstvu smatram uspesnim.

Pula

pre 15 godina

Menjati sistem takmičenja???Bolje vi pogledajte ,koje su vaše kvalitete i realna vrijednost u svjetskom rukometu.I ne žalite se na sistem takmičenja,jer mi smo skoro na svim prvenstvima bila povrijeđeni bez par igrača,pa smo uzimali medalje,a tako je bilo i sa drugim vrhunskim reprezentacijama!I zato malo relanosti i objekstivnosti će dobro doći,jedino što bi se možda moglo promijeniti je da prvenstvo traje 4-5 dulje!

treba više vremena

pre 15 godina

Slažem se sa Cvetkovićem ali moram reći da je ovo sad NAPREDAK u odnosu na prije; npr. 2005. u Tunisu Hrvatska je u polufinalu U SUBOTU protiv Francuske odigrala svoju možda i najbolju utakmicu ikada da bi u finalu samo DVADESET SATI KASNIJE sva umorna i puna ozljeda bila neprepoznatljiva protiv Španjolske koju je inače bez problema dobila na startu istog natjecanja.

massuicider

pre 15 godina

Hvala Bogu! Napokon da cujem nekog da se pozali na sistem takmicenja! Ne samo da je katastrofalan i nehuman vec i krajnje nelogican, nepraktican i neobjektivan! Pored toga sto se igra 9 utakmica u 11 dana (tesko je i jednu igrati u istom, jakom tempu), sistem sa prenosenjem bodova iz prve runde najgluplji je sistem koji se moze smisliti! Gotovo nikada ne ode dalje ekipa koja je zasluzila, vec ekipa koja je imala vise srece, a nasi srece ovoga puta nisu imali...
No ima vremena za nas, i nadam se da ce se ljudi iz IHF-a (onaj Mustafa) opametiti i formirati, za pocetak humano takmicenje, pa da gledamo nase kako se bore za medalju a ne za to da prezive sledecu utakmicu!

дани рукомета

pre 15 godina

То што Цвеле каже сви су приметили. Ником није јасно коме је пало на памет да се оволико мечева игра сваки Божји дан! Баш што селектор каже - гладијаторски.
У овом темпу једино издржавају екипе које се "кљукају нечим што још није забрањено".

DID

pre 15 godina

Odlicna i realana izjava na press koferenciji. Tebi Cvele posebna cast jer nikada nisi imao dlake na jeziku. Nadam se da ces ostati selektor nase rukometne reprezentacije. Verujem u Cveleta i nase momke. Zivela Srbija

DID

pre 15 godina

Odlicna i realana izjava na press koferenciji. Tebi Cvele posebna cast jer nikada nisi imao dlake na jeziku. Nadam se da ces ostati selektor nase rukometne reprezentacije. Verujem u Cveleta i nase momke. Zivela Srbija

treba više vremena

pre 15 godina

Slažem se sa Cvetkovićem ali moram reći da je ovo sad NAPREDAK u odnosu na prije; npr. 2005. u Tunisu Hrvatska je u polufinalu U SUBOTU protiv Francuske odigrala svoju možda i najbolju utakmicu ikada da bi u finalu samo DVADESET SATI KASNIJE sva umorna i puna ozljeda bila neprepoznatljiva protiv Španjolske koju je inače bez problema dobila na startu istog natjecanja.

дани рукомета

pre 15 godina

То што Цвеле каже сви су приметили. Ником није јасно коме је пало на памет да се оволико мечева игра сваки Божји дан! Баш што селектор каже - гладијаторски.
У овом темпу једино издржавају екипе које се "кљукају нечим што још није забрањено".

massuicider

pre 15 godina

Hvala Bogu! Napokon da cujem nekog da se pozali na sistem takmicenja! Ne samo da je katastrofalan i nehuman vec i krajnje nelogican, nepraktican i neobjektivan! Pored toga sto se igra 9 utakmica u 11 dana (tesko je i jednu igrati u istom, jakom tempu), sistem sa prenosenjem bodova iz prve runde najgluplji je sistem koji se moze smisliti! Gotovo nikada ne ode dalje ekipa koja je zasluzila, vec ekipa koja je imala vise srece, a nasi srece ovoga puta nisu imali...
No ima vremena za nas, i nadam se da ce se ljudi iz IHF-a (onaj Mustafa) opametiti i formirati, za pocetak humano takmicenje, pa da gledamo nase kako se bore za medalju a ne za to da prezive sledecu utakmicu!

herceg novi

pre 15 godina

Menjati sistem takmičenja???Bolje vi pogledajte ,koje su vaše kvalitete i realna vrijednost u svjetskom rukometu.I ne žalite se na sistem takmičenja,jer mi smo skoro na svim prvenstvima bila povrijeđeni bez par igrača,pa smo uzimali medalje,a tako je bilo i sa drugim vrhunskim reprezentacijama!I zato malo relanosti i objekstivnosti će dobro doći,jedino što bi se možda moglo promijeniti je da prvenstvo traje 4-5 dulje!
(Pula, 27. januar 2009 19:17)

Kako te nije sramota da govoris ovakve gluposti!

Pula

pre 15 godina

Menjati sistem takmičenja???Bolje vi pogledajte ,koje su vaše kvalitete i realna vrijednost u svjetskom rukometu.I ne žalite se na sistem takmičenja,jer mi smo skoro na svim prvenstvima bila povrijeđeni bez par igrača,pa smo uzimali medalje,a tako je bilo i sa drugim vrhunskim reprezentacijama!I zato malo relanosti i objekstivnosti će dobro doći,jedino što bi se možda moglo promijeniti je da prvenstvo traje 4-5 dulje!

zigovan

pre 15 godina

@ Menjati sistem takmičenja???Bolje vi pogledajte ,koje su vaše kvalitete i realna vrijednost u svjetskom rukometu.I ne žalite se na sistem takmičenja,jer mi smo skoro na svim prvenstvima bila povrijeđeni bez par igrača,pa smo uzimali medalje,a tako je bilo i sa drugim vrhunskim reprezentacijama!I zato malo relanosti i objekstivnosti će dobro doći,jedino što bi se možda moglo promijeniti je da prvenstvo traje 4-5 dulje!
(Pula, 27. januar 2009 19:17)

Pa biseru, nije covjek ni mislio da se igra jos 4-5 MJESECI, nego dana!!!

mocni_zgb

pre 15 godina

U pravu ste Srbi sto je je ovakav nacin je stvarno pre brutalan,to je nas kostalo zlatne medalje mislim 2005 protiv spanjolaca smo samo 20-ak sati imali odmora i izgubili,al nije Hrvatska kriva za to takavo je natjecanje vec godina to onaj mustafa treba mijenjat,ako nista bar stavit par dana duze da se odigrava natjecanje...cestitam na pobijedi protiv makedonaca...

nemanja

pre 15 godina

Sistem je vec deset godina ovakav. Druga je stvar sto nas selektor nije pratio velika takmicenja. Zasto su neki nasi igraci fizicki nespremni. I vrapci su znali da je napr. imao pauzu 2 meseca zbog povrede,da je i Nikcevic,takodje, zbog povrede imao pauzu...Sve reprezentacije igraju pod istim uslovima a niko nema oscilacije u igri kao mi. Inace nase ucesce na prvenstvu smatram uspesnim.

scepan mali

pre 15 godina

I ja nikako ne mogu da razumem hrvatske navijace koji ovde kritikuje Cvetkoviceve reci.

Zar nije upravo Hrvatska ubedljivo najveci gubitnik ovakvog sistema takmicenja u ovoj deceniji?
Hrvatska je svoje tri titule OI 96. i 04. kao i SP 03. osvajala upravo u tim starim humanijim uslovima igranja utakmica, koji su se odrzali samo jos na olimpijskom turniru. Ja sam ubedjen da je bio sistem iz prethodnih decenija, da bi oni bili i evropski prvaci 2004. i 2006. kada su briljirali i kada im je na kraju zbog ubitacnog ritma ponestajalo snage, pa su zavrsavali kao 4. Takodje bi 100% dobili jedno od dva poslednja finala koja su izgubili 2005. i 2008. Takodje mislim da bi SCG 2005. bila tada bronzana, a da bi na ovom prvenstvu mozda i Srbija bila vrlo ozbiljan kandidat za bronzu. Ovako imamo sledece svetske prvake od 1997. pa na ovamo: 97. Rusi, 99. Svedjani, 01. Francuzi, 03. Hrvati, 05. Spanci, 07. Nemci, 09. Danci/Poljaci ?, 11. Grenland/Norveska/Farska ostrva?
Kvalitet treba da dodje do izrazaja, a ne kvantitet! Hrvati su od 2003. najdominantniji (poslednje 2-3 godine uz Francuze), a osvojili su samo 2 turnira, koliko imaju i Nemci (EP 04. SP 07.), a Hrvati vecito dobijali Nemce. Gde je tu logika onda kritikovati Cvetkovica?

Hrvat

pre 15 godina

@Šimun:

Na ovakav sistem natjecanja se žale sve reprezentacije pa i NAŠA. Sistem je nehuman prema sportašima jer odigravanje ovolikog broja utakmica u toliko malo vremena je krvnički. Rukomet je jedan od najgrubljih, najbržih i najiscrpljujućih sportova a ovakav sistem natjecanja ga upropaštava. Mislim, sistem kao sistem nije loš, ali vremenski period odigravanja utakmica je prekratak. Svaka bi reprezentacija iza utakmice morala imati barem puna dva dana za odmor i saniranje ozlijeda.

srx

pre 15 godina

Na sistem takmicenja su se zalili mnogi treneri i rukometni savezi u posljednjih 9 godina.

Uglavnom svi placu nakon neuspjeha. Hrvati, neko pomenu, su imali 2005. manje od 24 casa da se spreme za finale(nisu mogli da hodaju od umora) a Svedjani su izgubili polufinale radi toga sto su izgubili jednu utakmicu u grupi (prenjeli 2 umjesto 4 boda) jednom (iako su pobjedili sve u slijedecoj grupi) te su se i Njemci zalili na bodovni sitem i na tempo. Francuzi su se zalili i na bodove i na duzinu turnira a Spanci su se zalili da je Balic bio cak sedam puta u ofsajdu!

Bez sale. Nije Cvele jedini koji smatra da je tempo katastrofa (za sve ekipe) i da utice na kvalitet utakmica i povrjede igraca. Prve dve-tri utakmice u grupi su jos uvijek najbolje po kvalitetu.

Hrvat

pre 15 godina

@ZG

Ajde ne prdi. Tko to može izdržat? Hrvati i Francuzi? Pitaj Balića, Metličića, Lackovića i ostale kako se osjećaju poslije ovakvih natjecanja. Ti su ljudi poslije svakog većeg natjecanja poluinvalidi. Lako je prdit iz udobne fotelje uz pivce i pričat kako su naši spremni, ali ajde macane obuci dres, odradi pripreme i devet utakmica za 15 dana onakvim ubitačnim tempom pa onda prolijevaj bisere.
Nas izvlači kvalitetna i dugačka klupa inače bi i naši rezultati dolazili u pitanje.
Sistem će se vjerojatno mijenjat već na prvom većem natjecanju jer je to problem koji traje već duže vrijeme.

šimun

pre 15 godina

Pa šta će ovaj cvetković nekome djelit lekcije.
Šta nije pripremio ekipu da mogu izdržat ovaj tempo.
Pa Hrvatska već ovako godinama pa se nikad nisu žalili.
Ovo je kao da neki početnik ide djelit lekcije već iskusnom.Smiješno.

hrvatina

pre 15 godina

ma kako vas nije sramota to izjavljivat i još neki optužuju hrvatsku proteklih dana zbog toga niste fizički spremni ni vi ni makedonci i sve te ekipice koje su se progurale u drugi krug kako se francuzi hrvati danci i drugi ne žale trebate vi još rada i rada pozz

marek

pre 15 godina

O moj bože čovjek reče da je sistem nehuman, a vi ga izvukošte kako vi niste postigli bolji uspjeh zbog tog kao da druge ekipe imaju manje utakmica od vas. sve jedno koji je sistem pobjedite sve utakmice i prvi ste, ali ne što bi naši stari rekli ćelavom K.... i dlaka smeta.

torca du

pre 15 godina

to je težak i grub sport i svima je jednako,ako nisi sto posto nemaš što tražiti na ovakvim takmičenjima,Hrvtska i Francuska mogu rotirati 12 do 13 vrhunskih igrača,ostali ne i u tome je razlika,vi nemate klupu i isti igraći nemogu igrati toliko minuta u kontinuitetu,adioooooooo

krki

pre 15 godina

Vidim da su Srbi dugo bili odsutni sa svjetskih natjecanja:)... pa počeli s toplom vodom:)...

Ovo što Cvetković kritizira, već je odavno iznesen kao problem, jedino što nitko ništa ne poduzima...

Mile Mrdjenovacki

pre 15 godina

Za oporavak nasoj reprezentaciji je potrebno vise od dvadeset cetiri sata... Kada je razmak bio manji izgubili smo i od Brazila i od Poljske. Iz toga se moze zakljuciti da je sistem takmicenja los, ali i da nasa reprezentacija sa ovakvim nacinom igre nije mogla, bila u stanju, da izdrzi te napore. Neko ce reci da nije dobro fizicki pripremljena...Neko ce reci da nismo imali srece... Ja cu reci da smo sasvim blizu rukometnom vrhu, da smo precizno izmereni koliko trenutno vredimo i da smo na dobrom putu da se uskoro okitimo najsjajnijim medaljama. Za to nam je potrebno jos puno rada, strpljenja i malo srece. Kada je sve proslo lako je reci da nas je od polufinala delio samo jedan pogresan sut u poslednjem minutu utakmice sa Danskom do tada naseg najboljeg igraca. Ali trebalo je doci do trenutka tog suta da on o utakmici odlucuje... Zato bravo momci na svemu sto ste prikazali, ali znajte da ce te se svakim danom sve vise kajati sto niste postigli vise. ipak postigli ste mnogo:na ulici se opet moze cuti da se pica o rukometu.

goxy

pre 15 godina

Nismi mi slučajno igrali ravnopravno sa dancima i nemcima. Ekipa ima potencijal, ali je klupa očigledno tanka. Na širem spisku nije bilo spremnog igrača da zameni jednog povređenog. To je nedopustivo! Sistem takmičenja je svima isti, gubi na tenziji jer samo dve ekipe idu dalje od šest iz grupe. U onoj drugoj grupi je dva kola pre kraja sve rešeno. Bolje da idu tri kao u vaterpolu, pa 2. i 3. razigravaju a 1. odmara. I naravno da traje duže koji dan. A mesta za odmor je bilo, jer u svakoj grupi ima bar dva autsajdera, ali se mi glupiramo sa Brazilom. Takođe ima tu i taktičkih propusta pa primimo 4 gola od Nemaca za 2 min igrača više, i to 3 sa istog krila. A nemamo ni kvalitet ni igru na krilima. mora tu još da se brusi, a sistem je tu da mu se prilagodimo.

Dejan

pre 15 godina

Koliko sam ja citao makedonski trener je rekao da je danas na raspolaganju imao 'samo' 8 igraca (ne racunajuci golmane). Pitanje je zasto b92 ne objavi i to i ne objavljuje komentare o tome. Ukoliko je to istina, onda je sasvim jasno zasto su pali u drugih 30 minuta.

TOM ZG

pre 15 godina

Bravo za komentar 32. Hrvatska 2005 izubijana i pretučena od Francuza dolazi u finale Španjolcima i gubi. 2004 polufinale EP sa Slovencima ,doslovno izmasakriran Metličić ,tada se bez njega nije moglo ,a Njemci su samo strahovali da mi ne dođemo u finale jer smo ih razbili u finalima 2003 SP i 2004 OI.Bojali su se nas ,a sjetite koja su imena oni tada imali u ekipi (Kretchmar, Stefan,Schwarzer, Fritz,Bauer itd.). Slično ,zbog izubijanost igrača i umora samo četvrti smo bili 2006 EP i OI 2008. Vi Srbi imate dobre igrače.Malo bolje taktički da ste odigrali (a za to je kriv trener) nebi propustili Dance ,a pogotovo ne Brazil.Sa tim bodovim,a igrali bi sa nama polufinale. Poljska vam u tom slučaju ne bi napravila dar mar.

Cvele OSTANI!!!!!!!!!!!!

pre 15 godina

Svaka cast momci.... kako ste bili mediski ispraceni ovo je zlatna medalja...... Da nemam hrvatske kanale saznao bi posle 2-3 utakmice da je uposte pocelo prvenstvo.........
Najaci smo.....

super aleks

pre 15 godina

Srpskoj reprezentaciji treba odati priznanje na VELIKOM uspehu.
Posle dosta godina je vidjen veliki pomak u ovom sportu i na ovo treba da se gleda kao stvaranje jedne jake reprezentacije za sledeca takmicenja.
Preziveli su veliki psihicki pritisak u hrvatskoj, veliki broj povreda i odredjena "medijska spoticanja" poslednjih dana, tako da je ovo za mene veliki uspeh.
Polufinale nam je nesrecno izmaklo zahvaljujuci onom porazu protiv Danaca i zahvaljujuci tome sto nam je ekipa na kraju takmiceenja igrala desetkovana!
Trener je ocigledno uneo novine u igri i vratio popularnost ovog sporta u Srbiji.
Jedino mi nisu jasne one njegove izjave o ostavci u sred prvenstva i nije mi jasno ko je mogao da smisli ovaj sistem takmicenja koji je vise nego nenormalan.
A sto se tice fizicke pripremljenosti reprezentativaca, mislim da to ne moze biti greska trenera reprezentacije jer su to sve momci koji igraju u najjacim ligama evrope i ne moze trener da popravi njihovu fizicku spremnost za nekoliko dana, koliko se reprezentacija sprema za takmicenja!

tomo

pre 15 godina

Коначан распоред на овом првенству :

1) Данска - злато
2) Пољска - сребро
3) Француска . бронза

Да смо смели да дођемо и навијамо, наши би сигурно били у финалу. Овако због личне безбедности у "демократској" држави, нисмо могли.

Ma daj... sanjaš

kAMEN

pre 15 godina

Kako ste vi smješni, a i ja šta se javljam na ove komentare.
Kao prvo, nehumani turniri se igraju već jedno desetljeće i to igrači i stožeri reprezentacija govore već desetljeće da je nehumano odigravat toliko turnira u kratko vrijeme ( svaka godina nosi EP ili SP usto svaka četvrta uz jedno EP ili SP i Olimpiske igre) ko nije znao. Tekme se odigravaju u strašnom tempu kroz malo dana i uz igrače koji igraju lige i europske lige, to je "trganje tjela"
Zato ne izmišljajte toplu vodu da sada to vama ne odgovara i da ste otkrili plin u bunaru...
nije mi jasno, hvalite se vašom mladom ekipom, koja usto i nije tako mlada, ali neka bude. Pitanje,
zar vam je sad teško odigrat turnir sa tim vašim kvazi klincima, pa zovite babe i djedove da trče ak ne mogu ovi vaši "klinci" koji bi trebali imat nešto krvi u sebi.
A kao drugo, kako si jedan trener može dopustiti alibi kako je ovo krvnički i nehuman turnir a sam kaže da nije nešto posebno radio na fizičkoj spremi. On nije normalan! A vi i dalje pušite kako su suci, teren, sunce, magla i sam dragi Bog krivi što vi gubite. Pa vi ste imali toliko sreče u rezultatima drugih i imali svoje tri šanse da se lagano dogegate do finala i sve bitne tekme ste prolili ko krava mljeko. I sad vaš trener dođe ljepo za mikrofon i ... uf ovaj je turnir nehuman, meni treba "60" igrača da bi mogli izdržat turnir jer ovo je prestrašno da smo več u 4 tekmi ostali bez snage ... strava, patetično..
A treče, nemate vi lošu ekipu, osmo mjesto, iza Šveđana (koji su još uvjek velesila rukometa)i nije loše za nekog ko je trebo ostat skroman i uz malo krvi u tjelu uzet medalju, ali vi, sada, niste sposobni za to jer vašem treneru za to treba 60 igrača.
Vidimo se na EP kod vas, do tada nemojte mjenjat izbornika, da čovjek skupi tih 60 igrača

Car Zg

pre 15 godina

E sad odjednom smo mi Hrvati kao zadovoljni ovakvim sistemom....strašno šta ovdje pišu moji sunarodnjaci...pa upravo mi smo ti koji smo zbog nehumanog sustava natjecanja i debilnog pravila zvanog "brzi centar" najviše nadrapali u zadnjih par godina....

pipen

pre 15 godina

Mnogo je retardirano i sto nema cetvrtfinala...
(Szenowski, 27. januar 2009 22:51)

što će ti četvrtfinale?? ovo je bolje. s izgubljenim četvrfinalom i svim ostalim pobjedama na turniru si u najboljem slučaju 5., ovako imš prilike bar na 1 kiks i još možeš biti prvi. što se tiče tempa, treba iskoristit slabije protivnike da odmoriš ekipu, a ne nabijat gol razliku s prvom postavom, jer od toga nema koristi.

Hm

pre 15 godina

Bar 20 igraca ?!? Ajde mi Cvetkovicu reci koga bi ti doveo da si imao tu mogucnost ? Pa od tebe su neki 'pobegli'... Bolje se ti bavi atmosferom u ekipi, fizickom pripremom igraca, taktikom, ubacivanjem mladjih igraca (koji nisu toliko skloni povredama i umoru), a ne sistemom takmicenja.

Zvone Boban

pre 15 godina

A šta se nije žalio prije početka natjecanja. Mi Hrvati smo tako na zadnjem Svijetskom prvenstvu imali 7 pobjeda za redom i onda izgubili jednu i završili na 5 mjestu..di je tu pravda??? Sistem je glup i to se zna oduvijek. U rukometu pretjeruju i s time što je svake godine veliko natjecanje,bilo to Europsko ili Svijetsko prvenstvo i s time se gubi ta draž..ko će za koju godinu pamtit ko je osvojio zlato na sp u Tunisu 2005 ili ono u Njemačkoj?

Tales

pre 15 godina

Bre ljudi, iako mislim da je Cvele loš selektor, za ovo je bio u pravu. Snaga i energija su čudo. Ja sam za povratak onom starom formatu, gde se posle grupa odmah pristupa eliminaciji, osmina, pa četvrtina, pa polovina, i finale. To je bilo lepo. Tada su, sećam se, u jednoj osmini Srbi dobili Hrvatsku 30:22, a Kuba Dansku 42:30. Doduše, to je bilo 2000.godine...

dinamo zagreb

pre 15 godina

szenowski nemoj mi molim te spominjati četvrtfinale:) mi smo 2007 u Njemačkoj bili najbolji i imali skor 7-0 do četvrtfinala sa Francuzima kojinas uvijek pobijede i na kraju dobijemo još utakmice u daljnjem razigravanju i budemo peti sa skorom 9-1, a prvaci Njemci uz pomoć sudačke logistike sa 8-2, inače imate jednu od najboljih repki s velikim potencijalom

Zg

pre 15 godina

@Senior
Коначан распоред на овом првенству :
1) Данска - злато
2) Пољска - сребро
3) Француска . бронза
Znam da živiš za ovo, ali nema šanse. Još kad se sjetim Dragoljuba od jučer koji je svrstavao Njemce u pulofinalu, tek se jo više nasmijem...
Realan poredak po do sada prikazanim utakmicama je;
1. Francuska ili Hrvatska
3. Danska
4. Poljska

pipen

pre 15 godina

hrvatska na ovakav način igra već 10 natjecanja zaredom, srbija tek prvo,i već bi mijenjali sistem natjecanja. ovdje je još dobro, jer u drugom tjednu su samo 3 utakmice, bilo je i gore.

Senior

pre 15 godina

Коначан распоред на овом првенству :

1) Данска - злато
2) Пољска - сребро
3) Француска . бронза

Да смо смели да дођемо и навијамо, наши би сигурно били у финалу. Овако због личне безбедности у "демократској" држави, нисмо могли.

Lobel

pre 15 godina

"Menjati sistem takmičenja"

Hoće li proći neki sportski događaj na kojem ste sudjelovali, a da (nakon neslavnih epizoda) ne izmišljate i tražite opravdanja i izgovore?!
Prevruće, prehladno, pregusto, negostoljubljivo, smeta sunce, organizatori tjeraju po svom i mijenjaju odluke na licu mjesta i događaja...bla,bla...

"...izuzetno nehuman način takmičenja ..."

Definitivno! I to pogotovo prema nekompletnim reprezentacijama u igračkom smislu, naravno. ;)

ssirr

pre 15 godina

zanimljivo je da vas cijenjeni trener Cvetković prigovara sustavu natjecanja. oprostite ali koliko sam ja primjetio vi se jedini javno žalite na sustav. Govoreci o vašoj repki, imate respektabilnu ekipu, koče vas nedostatak iskustva na velikim natjecanjima i šira klupa. pozdrav iz HRV

xyz

pre 15 godina

Cvetković skupa sa svima vama nema pojma o tome da je sistem promijenjen upravo prije ovog SP-a i da je natjacanje skraćeno.
Do sada se nakon razigravanje u u 2. fazi išlo na četvrtfinale pa tek onda na polufinale.
Četvrtfinale je izbačeno kako bi bilo 3 dana odmora do polufinala.
Naravno, o tome Cvetković nema pojma pa sipa gluposti.
Uostalom kao da će netko u IHF-u obraćati pažnju na njega.
Mogao je pravilno pripremiti reprezentaciju umjesto da kuka po medijima.

Aleksandra

pre 15 godina

Sistem takmicenja je katastrofalan...Nasa reprezentacija je igrala sasvim solidno, ne mozemo da ocekujemo da odmah osvajaju zlato , ali i to ce doci :)
Da je ovo los sistem uverice se i Hrvati kada budu u finalu izgubili od Francuske, koju su sada dobili...Bice isto kao kad su porazeni od Spanije na proslom prvenstvu.Jednostavno ne pobedjuje uvek najbolji ;)

Percik

pre 15 godina

Cvetković je apsolutno u pravu, ali treba znati da je ovo već korak naprijed jer se na zadnjem svjetskom u Njemačkoj 2007. igralo i četvrtfinale, tako da je u Hrvatskoj već jedna utakmica manje, inače bi se i danas igralo. Po meni osobno trebalo bi povećati broj skupina, lijepo četiri šešira nositelja, tako bi se dobile podjednake grupe, po dva prolaze i onda od četvrtfinala neka gori turnir, samo najbolji protiv najboljih, a ne da se bezveze igra s nekom Arabijom, Kuvajtom, Slovačkom ili Brazilom po tri puta na turniru dok ih se skine, to nema smisla. Hrvatska je na turniru igrala protiv španjolske, Švedske, Francuske, Mađarske, sve ih tukla i na kraju može ostati bez medalje, jer su se Poljaci probudili kad ih način igranja nije kaznio za blamažu u prvoj rundi. Uistinu besmisleno.

Smanjiti broj utakmica i igrati više na ispadanje, a ne da jedni Njemci koji nisu odigrali poštenu tekmu sinoć skoro prođu da Poljaci nisu u zadnjoj sekundi dali gol preko cijelog terena.

npb

pre 15 godina

Ne znam zašto se Hrvati osećaju prozvanim? Cvele priča uopšteno i nigde nije rekao da je Srbima teže, a drugima lakše.
Čovek, kao iskusan igrač i legenda, prosto konstatuje da bi bilo bolje da svetsko prvenstvo traje 3 umesto dve sedmice.
U svakom slučaju, Hrvatima želim da osvoje tozla.

Pula

pre 15 godina

Menjati sistem takmičenja???Bolje vi pogledajte ,koje su vaše kvalitete i realna vrijednost u svjetskom rukometu.I ne žalite se na sistem takmičenja,jer mi smo skoro na svim prvenstvima bila povrijeđeni bez par igrača,pa smo uzimali medalje,a tako je bilo i sa drugim vrhunskim reprezentacijama!I zato malo relanosti i objekstivnosti će dobro doći,jedino što bi se možda moglo promijeniti je da prvenstvo traje 4-5 dulje!

šimun

pre 15 godina

Pa šta će ovaj cvetković nekome djelit lekcije.
Šta nije pripremio ekipu da mogu izdržat ovaj tempo.
Pa Hrvatska već ovako godinama pa se nikad nisu žalili.
Ovo je kao da neki početnik ide djelit lekcije već iskusnom.Smiješno.

herceg novi

pre 15 godina

Menjati sistem takmičenja???Bolje vi pogledajte ,koje su vaše kvalitete i realna vrijednost u svjetskom rukometu.I ne žalite se na sistem takmičenja,jer mi smo skoro na svim prvenstvima bila povrijeđeni bez par igrača,pa smo uzimali medalje,a tako je bilo i sa drugim vrhunskim reprezentacijama!I zato malo relanosti i objekstivnosti će dobro doći,jedino što bi se možda moglo promijeniti je da prvenstvo traje 4-5 dulje!
(Pula, 27. januar 2009 19:17)

Kako te nije sramota da govoris ovakve gluposti!

hrvatina

pre 15 godina

ma kako vas nije sramota to izjavljivat i još neki optužuju hrvatsku proteklih dana zbog toga niste fizički spremni ni vi ni makedonci i sve te ekipice koje su se progurale u drugi krug kako se francuzi hrvati danci i drugi ne žale trebate vi još rada i rada pozz

marek

pre 15 godina

O moj bože čovjek reče da je sistem nehuman, a vi ga izvukošte kako vi niste postigli bolji uspjeh zbog tog kao da druge ekipe imaju manje utakmica od vas. sve jedno koji je sistem pobjedite sve utakmice i prvi ste, ali ne što bi naši stari rekli ćelavom K.... i dlaka smeta.

torca du

pre 15 godina

to je težak i grub sport i svima je jednako,ako nisi sto posto nemaš što tražiti na ovakvim takmičenjima,Hrvtska i Francuska mogu rotirati 12 do 13 vrhunskih igrača,ostali ne i u tome je razlika,vi nemate klupu i isti igraći nemogu igrati toliko minuta u kontinuitetu,adioooooooo

nemanja

pre 15 godina

Sistem je vec deset godina ovakav. Druga je stvar sto nas selektor nije pratio velika takmicenja. Zasto su neki nasi igraci fizicki nespremni. I vrapci su znali da je napr. imao pauzu 2 meseca zbog povrede,da je i Nikcevic,takodje, zbog povrede imao pauzu...Sve reprezentacije igraju pod istim uslovima a niko nema oscilacije u igri kao mi. Inace nase ucesce na prvenstvu smatram uspesnim.

Senior

pre 15 godina

Коначан распоред на овом првенству :

1) Данска - злато
2) Пољска - сребро
3) Француска . бронза

Да смо смели да дођемо и навијамо, наши би сигурно били у финалу. Овако због личне безбедности у "демократској" држави, нисмо могли.

krki

pre 15 godina

Vidim da su Srbi dugo bili odsutni sa svjetskih natjecanja:)... pa počeli s toplom vodom:)...

Ovo što Cvetković kritizira, već je odavno iznesen kao problem, jedino što nitko ništa ne poduzima...

kAMEN

pre 15 godina

Kako ste vi smješni, a i ja šta se javljam na ove komentare.
Kao prvo, nehumani turniri se igraju već jedno desetljeće i to igrači i stožeri reprezentacija govore već desetljeće da je nehumano odigravat toliko turnira u kratko vrijeme ( svaka godina nosi EP ili SP usto svaka četvrta uz jedno EP ili SP i Olimpiske igre) ko nije znao. Tekme se odigravaju u strašnom tempu kroz malo dana i uz igrače koji igraju lige i europske lige, to je "trganje tjela"
Zato ne izmišljajte toplu vodu da sada to vama ne odgovara i da ste otkrili plin u bunaru...
nije mi jasno, hvalite se vašom mladom ekipom, koja usto i nije tako mlada, ali neka bude. Pitanje,
zar vam je sad teško odigrat turnir sa tim vašim kvazi klincima, pa zovite babe i djedove da trče ak ne mogu ovi vaši "klinci" koji bi trebali imat nešto krvi u sebi.
A kao drugo, kako si jedan trener može dopustiti alibi kako je ovo krvnički i nehuman turnir a sam kaže da nije nešto posebno radio na fizičkoj spremi. On nije normalan! A vi i dalje pušite kako su suci, teren, sunce, magla i sam dragi Bog krivi što vi gubite. Pa vi ste imali toliko sreče u rezultatima drugih i imali svoje tri šanse da se lagano dogegate do finala i sve bitne tekme ste prolili ko krava mljeko. I sad vaš trener dođe ljepo za mikrofon i ... uf ovaj je turnir nehuman, meni treba "60" igrača da bi mogli izdržat turnir jer ovo je prestrašno da smo več u 4 tekmi ostali bez snage ... strava, patetično..
A treče, nemate vi lošu ekipu, osmo mjesto, iza Šveđana (koji su još uvjek velesila rukometa)i nije loše za nekog ko je trebo ostat skroman i uz malo krvi u tjelu uzet medalju, ali vi, sada, niste sposobni za to jer vašem treneru za to treba 60 igrača.
Vidimo se na EP kod vas, do tada nemojte mjenjat izbornika, da čovjek skupi tih 60 igrača

дани рукомета

pre 15 godina

То што Цвеле каже сви су приметили. Ником није јасно коме је пало на памет да се оволико мечева игра сваки Божји дан! Баш што селектор каже - гладијаторски.
У овом темпу једино издржавају екипе које се "кљукају нечим што још није забрањено".

massuicider

pre 15 godina

Hvala Bogu! Napokon da cujem nekog da se pozali na sistem takmicenja! Ne samo da je katastrofalan i nehuman vec i krajnje nelogican, nepraktican i neobjektivan! Pored toga sto se igra 9 utakmica u 11 dana (tesko je i jednu igrati u istom, jakom tempu), sistem sa prenosenjem bodova iz prve runde najgluplji je sistem koji se moze smisliti! Gotovo nikada ne ode dalje ekipa koja je zasluzila, vec ekipa koja je imala vise srece, a nasi srece ovoga puta nisu imali...
No ima vremena za nas, i nadam se da ce se ljudi iz IHF-a (onaj Mustafa) opametiti i formirati, za pocetak humano takmicenje, pa da gledamo nase kako se bore za medalju a ne za to da prezive sledecu utakmicu!

zigovan

pre 15 godina

@ Menjati sistem takmičenja???Bolje vi pogledajte ,koje su vaše kvalitete i realna vrijednost u svjetskom rukometu.I ne žalite se na sistem takmičenja,jer mi smo skoro na svim prvenstvima bila povrijeđeni bez par igrača,pa smo uzimali medalje,a tako je bilo i sa drugim vrhunskim reprezentacijama!I zato malo relanosti i objekstivnosti će dobro doći,jedino što bi se možda moglo promijeniti je da prvenstvo traje 4-5 dulje!
(Pula, 27. januar 2009 19:17)

Pa biseru, nije covjek ni mislio da se igra jos 4-5 MJESECI, nego dana!!!

Hm

pre 15 godina

Bar 20 igraca ?!? Ajde mi Cvetkovicu reci koga bi ti doveo da si imao tu mogucnost ? Pa od tebe su neki 'pobegli'... Bolje se ti bavi atmosferom u ekipi, fizickom pripremom igraca, taktikom, ubacivanjem mladjih igraca (koji nisu toliko skloni povredama i umoru), a ne sistemom takmicenja.

Lobel

pre 15 godina

"Menjati sistem takmičenja"

Hoće li proći neki sportski događaj na kojem ste sudjelovali, a da (nakon neslavnih epizoda) ne izmišljate i tražite opravdanja i izgovore?!
Prevruće, prehladno, pregusto, negostoljubljivo, smeta sunce, organizatori tjeraju po svom i mijenjaju odluke na licu mjesta i događaja...bla,bla...

"...izuzetno nehuman način takmičenja ..."

Definitivno! I to pogotovo prema nekompletnim reprezentacijama u igračkom smislu, naravno. ;)

xyz

pre 15 godina

Cvetković skupa sa svima vama nema pojma o tome da je sistem promijenjen upravo prije ovog SP-a i da je natjacanje skraćeno.
Do sada se nakon razigravanje u u 2. fazi išlo na četvrtfinale pa tek onda na polufinale.
Četvrtfinale je izbačeno kako bi bilo 3 dana odmora do polufinala.
Naravno, o tome Cvetković nema pojma pa sipa gluposti.
Uostalom kao da će netko u IHF-u obraćati pažnju na njega.
Mogao je pravilno pripremiti reprezentaciju umjesto da kuka po medijima.

DID

pre 15 godina

Odlicna i realana izjava na press koferenciji. Tebi Cvele posebna cast jer nikada nisi imao dlake na jeziku. Nadam se da ces ostati selektor nase rukometne reprezentacije. Verujem u Cveleta i nase momke. Zivela Srbija

Cvele OSTANI!!!!!!!!!!!!

pre 15 godina

Svaka cast momci.... kako ste bili mediski ispraceni ovo je zlatna medalja...... Da nemam hrvatske kanale saznao bi posle 2-3 utakmice da je uposte pocelo prvenstvo.........
Najaci smo.....

Mile Mrdjenovacki

pre 15 godina

Za oporavak nasoj reprezentaciji je potrebno vise od dvadeset cetiri sata... Kada je razmak bio manji izgubili smo i od Brazila i od Poljske. Iz toga se moze zakljuciti da je sistem takmicenja los, ali i da nasa reprezentacija sa ovakvim nacinom igre nije mogla, bila u stanju, da izdrzi te napore. Neko ce reci da nije dobro fizicki pripremljena...Neko ce reci da nismo imali srece... Ja cu reci da smo sasvim blizu rukometnom vrhu, da smo precizno izmereni koliko trenutno vredimo i da smo na dobrom putu da se uskoro okitimo najsjajnijim medaljama. Za to nam je potrebno jos puno rada, strpljenja i malo srece. Kada je sve proslo lako je reci da nas je od polufinala delio samo jedan pogresan sut u poslednjem minutu utakmice sa Danskom do tada naseg najboljeg igraca. Ali trebalo je doci do trenutka tog suta da on o utakmici odlucuje... Zato bravo momci na svemu sto ste prikazali, ali znajte da ce te se svakim danom sve vise kajati sto niste postigli vise. ipak postigli ste mnogo:na ulici se opet moze cuti da se pica o rukometu.

pipen

pre 15 godina

hrvatska na ovakav način igra već 10 natjecanja zaredom, srbija tek prvo,i već bi mijenjali sistem natjecanja. ovdje je još dobro, jer u drugom tjednu su samo 3 utakmice, bilo je i gore.

Aleksandra

pre 15 godina

Sistem takmicenja je katastrofalan...Nasa reprezentacija je igrala sasvim solidno, ne mozemo da ocekujemo da odmah osvajaju zlato , ali i to ce doci :)
Da je ovo los sistem uverice se i Hrvati kada budu u finalu izgubili od Francuske, koju su sada dobili...Bice isto kao kad su porazeni od Spanije na proslom prvenstvu.Jednostavno ne pobedjuje uvek najbolji ;)

treba više vremena

pre 15 godina

Slažem se sa Cvetkovićem ali moram reći da je ovo sad NAPREDAK u odnosu na prije; npr. 2005. u Tunisu Hrvatska je u polufinalu U SUBOTU protiv Francuske odigrala svoju možda i najbolju utakmicu ikada da bi u finalu samo DVADESET SATI KASNIJE sva umorna i puna ozljeda bila neprepoznatljiva protiv Španjolske koju je inače bez problema dobila na startu istog natjecanja.

Tales

pre 15 godina

Bre ljudi, iako mislim da je Cvele loš selektor, za ovo je bio u pravu. Snaga i energija su čudo. Ja sam za povratak onom starom formatu, gde se posle grupa odmah pristupa eliminaciji, osmina, pa četvrtina, pa polovina, i finale. To je bilo lepo. Tada su, sećam se, u jednoj osmini Srbi dobili Hrvatsku 30:22, a Kuba Dansku 42:30. Doduše, to je bilo 2000.godine...

dinamo zagreb

pre 15 godina

szenowski nemoj mi molim te spominjati četvrtfinale:) mi smo 2007 u Njemačkoj bili najbolji i imali skor 7-0 do četvrtfinala sa Francuzima kojinas uvijek pobijede i na kraju dobijemo još utakmice u daljnjem razigravanju i budemo peti sa skorom 9-1, a prvaci Njemci uz pomoć sudačke logistike sa 8-2, inače imate jednu od najboljih repki s velikim potencijalom

Zvone Boban

pre 15 godina

A šta se nije žalio prije početka natjecanja. Mi Hrvati smo tako na zadnjem Svijetskom prvenstvu imali 7 pobjeda za redom i onda izgubili jednu i završili na 5 mjestu..di je tu pravda??? Sistem je glup i to se zna oduvijek. U rukometu pretjeruju i s time što je svake godine veliko natjecanje,bilo to Europsko ili Svijetsko prvenstvo i s time se gubi ta draž..ko će za koju godinu pamtit ko je osvojio zlato na sp u Tunisu 2005 ili ono u Njemačkoj?

goxy

pre 15 godina

Nismi mi slučajno igrali ravnopravno sa dancima i nemcima. Ekipa ima potencijal, ali je klupa očigledno tanka. Na širem spisku nije bilo spremnog igrača da zameni jednog povređenog. To je nedopustivo! Sistem takmičenja je svima isti, gubi na tenziji jer samo dve ekipe idu dalje od šest iz grupe. U onoj drugoj grupi je dva kola pre kraja sve rešeno. Bolje da idu tri kao u vaterpolu, pa 2. i 3. razigravaju a 1. odmara. I naravno da traje duže koji dan. A mesta za odmor je bilo, jer u svakoj grupi ima bar dva autsajdera, ali se mi glupiramo sa Brazilom. Takođe ima tu i taktičkih propusta pa primimo 4 gola od Nemaca za 2 min igrača više, i to 3 sa istog krila. A nemamo ni kvalitet ni igru na krilima. mora tu još da se brusi, a sistem je tu da mu se prilagodimo.

Dejan

pre 15 godina

Koliko sam ja citao makedonski trener je rekao da je danas na raspolaganju imao 'samo' 8 igraca (ne racunajuci golmane). Pitanje je zasto b92 ne objavi i to i ne objavljuje komentare o tome. Ukoliko je to istina, onda je sasvim jasno zasto su pali u drugih 30 minuta.

Hrvat

pre 15 godina

@ZG

Ajde ne prdi. Tko to može izdržat? Hrvati i Francuzi? Pitaj Balića, Metličića, Lackovića i ostale kako se osjećaju poslije ovakvih natjecanja. Ti su ljudi poslije svakog većeg natjecanja poluinvalidi. Lako je prdit iz udobne fotelje uz pivce i pričat kako su naši spremni, ali ajde macane obuci dres, odradi pripreme i devet utakmica za 15 dana onakvim ubitačnim tempom pa onda prolijevaj bisere.
Nas izvlači kvalitetna i dugačka klupa inače bi i naši rezultati dolazili u pitanje.
Sistem će se vjerojatno mijenjat već na prvom većem natjecanju jer je to problem koji traje već duže vrijeme.

srx

pre 15 godina

Na sistem takmicenja su se zalili mnogi treneri i rukometni savezi u posljednjih 9 godina.

Uglavnom svi placu nakon neuspjeha. Hrvati, neko pomenu, su imali 2005. manje od 24 casa da se spreme za finale(nisu mogli da hodaju od umora) a Svedjani su izgubili polufinale radi toga sto su izgubili jednu utakmicu u grupi (prenjeli 2 umjesto 4 boda) jednom (iako su pobjedili sve u slijedecoj grupi) te su se i Njemci zalili na bodovni sitem i na tempo. Francuzi su se zalili i na bodove i na duzinu turnira a Spanci su se zalili da je Balic bio cak sedam puta u ofsajdu!

Bez sale. Nije Cvele jedini koji smatra da je tempo katastrofa (za sve ekipe) i da utice na kvalitet utakmica i povrjede igraca. Prve dve-tri utakmice u grupi su jos uvijek najbolje po kvalitetu.

mocni_zgb

pre 15 godina

U pravu ste Srbi sto je je ovakav nacin je stvarno pre brutalan,to je nas kostalo zlatne medalje mislim 2005 protiv spanjolaca smo samo 20-ak sati imali odmora i izgubili,al nije Hrvatska kriva za to takavo je natjecanje vec godina to onaj mustafa treba mijenjat,ako nista bar stavit par dana duze da se odigrava natjecanje...cestitam na pobijedi protiv makedonaca...

Hrvat

pre 15 godina

@Šimun:

Na ovakav sistem natjecanja se žale sve reprezentacije pa i NAŠA. Sistem je nehuman prema sportašima jer odigravanje ovolikog broja utakmica u toliko malo vremena je krvnički. Rukomet je jedan od najgrubljih, najbržih i najiscrpljujućih sportova a ovakav sistem natjecanja ga upropaštava. Mislim, sistem kao sistem nije loš, ali vremenski period odigravanja utakmica je prekratak. Svaka bi reprezentacija iza utakmice morala imati barem puna dva dana za odmor i saniranje ozlijeda.

ssirr

pre 15 godina

zanimljivo je da vas cijenjeni trener Cvetković prigovara sustavu natjecanja. oprostite ali koliko sam ja primjetio vi se jedini javno žalite na sustav. Govoreci o vašoj repki, imate respektabilnu ekipu, koče vas nedostatak iskustva na velikim natjecanjima i šira klupa. pozdrav iz HRV

scepan mali

pre 15 godina

I ja nikako ne mogu da razumem hrvatske navijace koji ovde kritikuje Cvetkoviceve reci.

Zar nije upravo Hrvatska ubedljivo najveci gubitnik ovakvog sistema takmicenja u ovoj deceniji?
Hrvatska je svoje tri titule OI 96. i 04. kao i SP 03. osvajala upravo u tim starim humanijim uslovima igranja utakmica, koji su se odrzali samo jos na olimpijskom turniru. Ja sam ubedjen da je bio sistem iz prethodnih decenija, da bi oni bili i evropski prvaci 2004. i 2006. kada su briljirali i kada im je na kraju zbog ubitacnog ritma ponestajalo snage, pa su zavrsavali kao 4. Takodje bi 100% dobili jedno od dva poslednja finala koja su izgubili 2005. i 2008. Takodje mislim da bi SCG 2005. bila tada bronzana, a da bi na ovom prvenstvu mozda i Srbija bila vrlo ozbiljan kandidat za bronzu. Ovako imamo sledece svetske prvake od 1997. pa na ovamo: 97. Rusi, 99. Svedjani, 01. Francuzi, 03. Hrvati, 05. Spanci, 07. Nemci, 09. Danci/Poljaci ?, 11. Grenland/Norveska/Farska ostrva?
Kvalitet treba da dodje do izrazaja, a ne kvantitet! Hrvati su od 2003. najdominantniji (poslednje 2-3 godine uz Francuze), a osvojili su samo 2 turnira, koliko imaju i Nemci (EP 04. SP 07.), a Hrvati vecito dobijali Nemce. Gde je tu logika onda kritikovati Cvetkovica?

pipen

pre 15 godina

Mnogo je retardirano i sto nema cetvrtfinala...
(Szenowski, 27. januar 2009 22:51)

što će ti četvrtfinale?? ovo je bolje. s izgubljenim četvrfinalom i svim ostalim pobjedama na turniru si u najboljem slučaju 5., ovako imš prilike bar na 1 kiks i još možeš biti prvi. što se tiče tempa, treba iskoristit slabije protivnike da odmoriš ekipu, a ne nabijat gol razliku s prvom postavom, jer od toga nema koristi.

super aleks

pre 15 godina

Srpskoj reprezentaciji treba odati priznanje na VELIKOM uspehu.
Posle dosta godina je vidjen veliki pomak u ovom sportu i na ovo treba da se gleda kao stvaranje jedne jake reprezentacije za sledeca takmicenja.
Preziveli su veliki psihicki pritisak u hrvatskoj, veliki broj povreda i odredjena "medijska spoticanja" poslednjih dana, tako da je ovo za mene veliki uspeh.
Polufinale nam je nesrecno izmaklo zahvaljujuci onom porazu protiv Danaca i zahvaljujuci tome sto nam je ekipa na kraju takmiceenja igrala desetkovana!
Trener je ocigledno uneo novine u igri i vratio popularnost ovog sporta u Srbiji.
Jedino mi nisu jasne one njegove izjave o ostavci u sred prvenstva i nije mi jasno ko je mogao da smisli ovaj sistem takmicenja koji je vise nego nenormalan.
A sto se tice fizicke pripremljenosti reprezentativaca, mislim da to ne moze biti greska trenera reprezentacije jer su to sve momci koji igraju u najjacim ligama evrope i ne moze trener da popravi njihovu fizicku spremnost za nekoliko dana, koliko se reprezentacija sprema za takmicenja!

TOM ZG

pre 15 godina

Bravo za komentar 32. Hrvatska 2005 izubijana i pretučena od Francuza dolazi u finale Španjolcima i gubi. 2004 polufinale EP sa Slovencima ,doslovno izmasakriran Metličić ,tada se bez njega nije moglo ,a Njemci su samo strahovali da mi ne dođemo u finale jer smo ih razbili u finalima 2003 SP i 2004 OI.Bojali su se nas ,a sjetite koja su imena oni tada imali u ekipi (Kretchmar, Stefan,Schwarzer, Fritz,Bauer itd.). Slično ,zbog izubijanost igrača i umora samo četvrti smo bili 2006 EP i OI 2008. Vi Srbi imate dobre igrače.Malo bolje taktički da ste odigrali (a za to je kriv trener) nebi propustili Dance ,a pogotovo ne Brazil.Sa tim bodovim,a igrali bi sa nama polufinale. Poljska vam u tom slučaju ne bi napravila dar mar.

Percik

pre 15 godina

Cvetković je apsolutno u pravu, ali treba znati da je ovo već korak naprijed jer se na zadnjem svjetskom u Njemačkoj 2007. igralo i četvrtfinale, tako da je u Hrvatskoj već jedna utakmica manje, inače bi se i danas igralo. Po meni osobno trebalo bi povećati broj skupina, lijepo četiri šešira nositelja, tako bi se dobile podjednake grupe, po dva prolaze i onda od četvrtfinala neka gori turnir, samo najbolji protiv najboljih, a ne da se bezveze igra s nekom Arabijom, Kuvajtom, Slovačkom ili Brazilom po tri puta na turniru dok ih se skine, to nema smisla. Hrvatska je na turniru igrala protiv španjolske, Švedske, Francuske, Mađarske, sve ih tukla i na kraju može ostati bez medalje, jer su se Poljaci probudili kad ih način igranja nije kaznio za blamažu u prvoj rundi. Uistinu besmisleno.

Smanjiti broj utakmica i igrati više na ispadanje, a ne da jedni Njemci koji nisu odigrali poštenu tekmu sinoć skoro prođu da Poljaci nisu u zadnjoj sekundi dali gol preko cijelog terena.

tomo

pre 15 godina

Коначан распоред на овом првенству :

1) Данска - злато
2) Пољска - сребро
3) Француска . бронза

Да смо смели да дођемо и навијамо, наши би сигурно били у финалу. Овако због личне безбедности у "демократској" држави, нисмо могли.

Ma daj... sanjaš

Zg

pre 15 godina

@Senior
Коначан распоред на овом првенству :
1) Данска - злато
2) Пољска - сребро
3) Француска . бронза
Znam da živiš za ovo, ali nema šanse. Još kad se sjetim Dragoljuba od jučer koji je svrstavao Njemce u pulofinalu, tek se jo više nasmijem...
Realan poredak po do sada prikazanim utakmicama je;
1. Francuska ili Hrvatska
3. Danska
4. Poljska

Car Zg

pre 15 godina

E sad odjednom smo mi Hrvati kao zadovoljni ovakvim sistemom....strašno šta ovdje pišu moji sunarodnjaci...pa upravo mi smo ti koji smo zbog nehumanog sustava natjecanja i debilnog pravila zvanog "brzi centar" najviše nadrapali u zadnjih par godina....

npb

pre 15 godina

Ne znam zašto se Hrvati osećaju prozvanim? Cvele priča uopšteno i nigde nije rekao da je Srbima teže, a drugima lakše.
Čovek, kao iskusan igrač i legenda, prosto konstatuje da bi bilo bolje da svetsko prvenstvo traje 3 umesto dve sedmice.
U svakom slučaju, Hrvatima želim da osvoje tozla.