Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 31.05.2010.

13:27

Đoković preko Đineprija do četvrtfinala

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa pobedom nad Amerikancem Robijem Đineprijem u četiri seta 6:4, 2:6, 6:1, 6:2.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Srpski teniser nije igrao svoj najbolji tenis, ali je ipak uspeo rutinski da prođe među osmoricu najboljih. Naredni protivnik trećem reketu sveta biće Jirgen Melcer koji je eliminisao sjajnog Teimuraza Gabašvilija takođe posle četiri seta.

Đoković se mučio tokom prvog seta i teško osvajao gemove na svoj servis. Đinepri je prvi stigao do brejk lopti, imao je tri puta priliku da oduzme servis srpskom teniseru, ali ih nije iskoristio. Treći reket sveta je to konačno kaznio u desetom gemu iskoristivši drugu set loptu.

Drugi set je protekao u potpunoj dominaciji Amerikanca koji je već na startu napravio brejk. Đoković je delovao umorno i baš kao Đinepri u prvom setu nije koristio svoje šanse. 98. teniser na ATP listi je još jednom oduzeo servis rivalu u sedmom gemu, a poslednji gem je najbolji pokazatelj celokupnog seta. Dva odlična poena Đokovića, potom četiri vezana poena Đineprija, od toga dva posle neiznuđenih grešaka srpskog tenisera.

U trećem setu viđena je potpuno druga priča. Srpski teniser je počeo mnogo bolje da igra, konačno je pronašao svoj ritam i dvostrukim brejkom za samo 30 minuta stigao do vođstva od 2:1 u setovima. Đoković je imao viner manje od Đineprija, ali je značajno smanjio broj neiznuđenih grešaka i imao upola manje od protivnika.

Četvrti set je bio identičan trećem. Đoković je napravio dvostruki brejk na startu i rutinski priveo meč kraju.

Interesanto je da je ovo treći meč na ovogodišnjem Rolan Garosu koji je Đoković dobio u četiri seta, a u sva tri gubio je drugi set.

Đoković i Melcer su se do sada sastali dva puta, u Mecu 2006. i Haleu 2009. godine, u oba meča slavio je srpski teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu