Nova vest
Tenis

Subota, 29.05.2010.

23:29

Favoritkinje sigurne, poneko iznenađenje

Sedmog dana takmičenja na Rolan Garosa postalo je poznato osam učesnica osmine finala drugog Gren slema sezone, dok će se na poslednju čekati do nedelje.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Serena Vilijams i Jelena Janković, dva najbolje plasirana nosioca u Parizu od svih teniserki koje su izašle u subotu na teren, ostvarile su pobede. Najbolja teniserka sveta je slavila posle tri seta sa 6:1, 1:6, 6:2, protiv Ruskinje Anastasije Pavličenkove, dok je Jankovićeva savladala Aljonu Bondarenko iz Ukrajine.

Francuska je u subotu ostala bez predstavnica u singlu pošto je Ruskinja Nađa Petrova savladala Aravane Rezai, dok je Marion Bartoli izbacila Šahar Per iz Izraela. Plasman među 16 najboljih teniserki na najprestižnijem turniru koji se igra na šljaci izborile su i Australijanke Jarmila Got i Samanta Stosur, Danijela Hantuhova iz Slovaćle, Kazahstanka Jaroslava Švedova. Poslednja učesnica osmine finala biće poznata u nedelju, kada će se nastaviti meč između Ruskinje Marije Šarapove i Žistin Enan iz Belgije, koji je prekinut zbog mraka.

Rezultati sedmog dana Rolan Garosa u ženskoj konkurenciji:
Serena Vilijams – Anastasija Pavličenkova 6:1, 1:6, 6:2
Jelena Janković – Aljona Bondarenko 6:4, 7:6 (7:3)
Aravane Rezai – Nađa Petrova 7:6 (7:2), 4:6, 8:10
Šahar Per – Marion Bartoli 7:6 (9:7), 6:2
Jarmila Grot – Anastasija Rodionova 6:3, 5:7, 6:2
Danijela Hantuhova – Janina Vikmajer 7:5, 6:3
Alisa Klejbanova – Jaroslava Švedova 2:6, 6:4, 0:6
Anastasija Pivovarova – Samanta Stosur 3:6, 2:6

Marija Šarapova – Žistin Enan 2:6, 6:3 prekid

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu