Nova vest
Tenis

Subota, 29.05.2010.

21:22

Jankovićeva brejkovima do 1/8 finala

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala Rolan Garosa pobedivši Ukrajinku Aljonu Bondarenko sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Duel Jankovićeve i Bondarenko obeležio je veliki broj oduzetih servisa. Ukrajinka je napravila sedam, a Jelena Janković čak osam brejkova, i na kraju je uz dosta muke došla do pobede. U borbi za četvrtfinale protivnica Jankovićeve biće Slovakinja Danijela Hantuhova, 23. favorit u Parizu, koja je pobedila Janinu Vikmajer sa 7:5, 6:3.

Bio je ovo 11. meč Jankovićeve i Bondarenko i deseta pobeda srpske teniserke, koja se tako Ukrajinki osvetila za poraz na ovogodišnjem Australijan openu.

Prvi set, kao i ceo meč, obeležili su brejkovi. Ukrajinka Bondarenko iskoristila je sve tri brejk lopte u prvom periodu, a Jelena je sa druge strane od šest prilika čak četiri puta oduzela servis protivnici. U desetom gemu srpska teniserka je uspela da sačuva svoj servis, iskoristi treću set loptu i posle 47 minuta povede sa 1:0 (6:4).

U istom ritmu počeo je i drugi set, pošto su prva tri gema osvojile teniserke koje nisu servirale. Jelena je u toj situaciji napravila dva brejka, a zatim i zadržala svoj servis za velikih 3:1. Međutim, kako se meč kretao, bilo je jasno da to neće biti dovoljno za pobedu.

Aljona Bondarenko dobila je naredna dva gema, izjednačila, a potom ponovo dozvolila Jankovićevoj da joj oduzme servis. Nakon što je srpska teniserka osmi gem drugog seta dobila bez izgubljenog poena za 5:3, očekivalo se da će ipak u naredna dva gema okončati meč.

To se, međutim, nije dogodilo. Bondarenko se vratila na 5:5, a zatim su teniserke razmenile po još jedan brejk za 6:6 i taj-brejk. ’Dodatni gem’ Jankovićeva je odigrala bolje, i u finišu je serijom poena došla do pobede. U taj-brejku je bilo 7:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu