Nova vest
Tenis

Subota, 29.05.2010.

22:22

Mrak prekinuo Enanovu i Šarapovu

Derbi meč dosadašnjeg dela Rolan Garosa između dve bivše najbolje teniserke sveta Belgijanke Žistin Enan i Marije Šarapove iz Rusije prekinut je zbog mraka.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Duel Enanove i Šarapove u trećem kolu drugog Gren slema sezone je prekinut pri rezultatu 1:1 u setovima, a biće nastavljen u nedelju u toku prepodneva.

Šarapova je veoma loše ušla u meč što je Belgijanka iskoristila i povela sa 1:0, ali je potom Ruskinja u drugom setu uzvratila i tako prekinula niz Enanove od 40 uzastopno osvojenih setova na pariskoj šljaci.

Enanova, četvorostruka osvajačica Rolan Garosa, je trijumfovala na 23 meča zaredom u Parizu, a u prvom setu je odmah povela sa 4:0. Potom su obe teniserke bile sigurne na svojim servisima, pa je Belgijanka lakše nego što je bilo očekivano dobila prvi set.

U drugom setu je viđena drugačija slika, Šarapova se na iznenađenje svih vratila u meč i pri veoma lošem osvetljenju uspela da izjednači na 1:1. Tada je već bilo previše mračno da bi se dalje igralo, a u nedelju će biti poznato da li će Enanova uspeti sa ostvari 24. uzastopnu pobedu na Rolan Garosu ili će Ruskinja napraviti potpun preokret.

Pobednica duela između Šarapove i Enanove u osmini finala će igrati protiv Australijanke Samante Stosur, koja je pobedila Ruskinju Anastasiju Pivovarovu sa 6:3, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu