Nova vest
Tenis

Subota, 29.05.2010.

12:58

Troicki eliminisan od Južnija

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je u trećem kolu Rolan Garosa od Rusa Mihaila Južnija, koji je od njega bio bolji u četiri seta, 2:6, 7:6, 6:2, 6:3.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Dva tenisera su meč počela u petak, ali je pri rezultatu 3:1 za Rusa u četvrtom setu susret prekinut zbog mraka. Meč se nastavio u subotu ujutru, a Rus je lako priveo duel kraju i slavio sa ukupnih 3:1 u setovima. Protivnik Južnija u osmini finala biće Žo-Vilfrid Conga, koji je u trećem kolu bio bolji od Tijama de Bakera 6:7, 7:6, 6:3, 6:4.

Pored Troickog, mečeve trećeg kola u subotu u singlu igraju i Novak Đoković i Jelena Janković.

Troicki je odlično ušao u meč i vrlo brzo, posle samo 24 minuta, već je vodio 6:2. U nastavku je usledila velika borba, srpski teniser je odmah oduzeo servis protivniku, ali mu je 11. nosilac uzvratio. Južnji je zatim uspeo da povede sa 5:2, ali je Troicki uspeo da izjednači na 5:5. Posle su obojica iskoristili svoje servise, a u taj brejku je Južnji došao do 1:1 u setovima.

Rus je bio odličan u trećem setu, koji je dobio sa 6:2, a u istom ritmu je krenuo i u četvrtom, u kojem je već jednom uspeo da oduzme servis Troickom, ali je onda meč prekinut zbog loše vidljivosti.

Nažalost po Troickog, u nastavku u subotu ujutru Južni je potpuno dominirao. Srpski teniser osvojio je gem i smanjio na 3:2, ali je potom od sledeća četiri gema samo jedan rešio u svoju korist, dok je Rus novim brejkom i odličnim forhendima kontrolisao igru, tako da će u osmini finala on ići na megdan domaćem Congi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu