Nova vest
Tenis

Petak, 28.05.2010.

23:37

Petoro Srba na terenu u subotu

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Sedmog dana Rolan Garosa na teren izlazi petoro srpskih predstavnika – Novak Đoković i Jelena Janković u singlu, a Nenad Zimonjić i Dušan Vemić u dublu, dok će Troicki igrati u obe konkurencije. Đoković meč trećeg kola sa Viktorom Haneskuom igra drugi po redu na „Filip Šatrijeu“, posle meča Serene Vilijams i Anastasija Pavljučenkove, dok je okršaj Jankovićeve sa Aljonom Bondarenko poslednji na stadionu „Suzan Lenglen“, posle duela Rodik – Gabašvili, Per – Bartoli i Verdasko – Kolšrajber.

Među prvima na teren trebalo bi da izađe Troicki koji će odigrati nastavak meča trećeg kola protiv Mihaila Južnjeg. Taj meč je u petak prekinut zbog mraka pri rezultatu 3:1 u četvrtom setu za Rusa, koji vodi sa 2:1 u setovima.

Nenad Zimonjić igra drugo kolo dubla protiv Zimona Grojla iz Nemačke i Pitera Lučšaka iz Australije, taj susret na programu je treći po redu na terenu broj 17, a prethode mu dva okršaja u konkurenciji muških parova.

Viktor Troicki i Dušan Vemić za suparnike u drugoj rundi imaju Meksikanca Santijaga Gonsalesa i Treivsa Retena Majera iz SAD-a. Taj meč igra se poslednji na terenu broj 8, a prethode mu po jedan meč u miksu i muškom dublu.

Vemić takođe nastupa i u konkurenciji miks-dublova, u meču prvog kola zajedno sa Flavijom Penetom za rivale ima pete nosioce Maksa Mirnija i Alisu Klejbanovu. Taj okršaj je peti po redu na terenu broj 16.

Viktor Hanesku, rival Novaka Đokovića, ima 28 godina i igrao je četvrtfinale na Rolan Garosu 2005. godine. Visok je 198cm, a jedinu titulu u karijeri osvojio je na šljaci u Gštadu pre dve godine. Još tri puta je poražen u finalima, sva tri puta na zemljanim terenima, a trenutno je 37. teniser na ATP listi.

U sva tri dosadašnja meča Đoković je pobedio Rumuna, poslednji put u Pekingu prošle sezone, ali nikada do sada se nisu sastajali na šljaci. Hanesku ima odličan servis, koji mu je najjače oružje, a stilom igre donekle podseća na Radeka Štepaneka.

Aljona Bondarenko, suparnica Jelene Janković, trenutno je 31. teniserka na WTA listi, a plasman u treće kolo najbolji joj je rezultat ikada u Parizu. U karijeri je osvojila dve titule, obe na tvrdoj podlozi u Luksemburgu i Hobartu, a dva puta je na šljaci u Varšavi gubila finale.

Jelena ima skor 9-1 protiv Bondarenko, dobila je oba međusobna meča na šljaci, ali je u poslednjem međusobnom okršaju, na ovogodišnjem Ozi openu, Ukrajinka slavila u dva seta. Aljona je agresivna i nepredvidljiva teniserka, koja se oslanja na snažne udarce sa osnovne linije. Ipak, nije joj strano da uđe u seriju grešaka, naročito protiv vrhunskih odbrambenih igračica kakva je Jelena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu