Nova vest
Olimpizam

Petak, 12.08.2016.

22:17

I Nadal se mučio, ali stigao preokretom do polufinala

Španac Rafael Nadal, treći nosilac na olimpijskom turniru, plasirao se u polufinale preokretom protiv Tomaža Belučija iz Brazila – 2:1 (2:6, 6:4, 6:3).

Izvor:

Autor:

I Nadal se mučio, ali stigao preokretom do polufinala
Getty Images

Rafa, osvajač zlatne medalje u Pekingu 2008. godine, tako je ostao u igri za osvajanje dve medalje u Riju, pošto će od 23 časa igrati zajedno sa Markom Lopesom u dublu, protiv Rumuna Horia Tekaua i Florina Mergee.

Meč je počeo sigurnim servis gemovima na obe strane, ali je Beluči već u trećem uspeo da stvori prednost, nošen sjajnom podrškom sa tribina.

Prvu šansu pretvorio je u brejk, da bi isto ponovio i pri vođstvu od 4:2, za lagano osvojen prvi set.

Ipak, da je jedan od najvećih boraca u sportu, 'Bik sa Maljorke' pokazao je u naredna dva dela igre.

Najpre je iskoristio svoju četvrtu priliku da rivalu oduzme servis, za prednost od 3:1, a iako se Tomaž vratio u presudnom trenutku, kada je Rafa servirao za izjednačenje u setovima, nije uspeo da odvede set ka taj-brejku.

Trenutak u kom se našao Španac je u potpunosti iskoristio u odlučujućem delu igre – ponovo je napravio brejk u četvrtom gemu, iskoristivši prvu od tri vezane prilike, da bi tačku na susret stavio novim brejkom za konačinh 6:2, posle 122 minuta igre.

On će se za finale i medalju boriti protiv boljeg iz duela između Argentinca Huana Martina del Potra i njegovog zemljaka Roberta Bautiste Aguta.

S druge strane, Edni Mari takođe je posle borbe u tri seta obezbedio pobedu protiv Stiva Džonsona iz Sjedinjenih Američkih Država, a njegov rival biće bolji iz okršaja između Francuza Gaela Monfisa i Japanca Keija Nišikorija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu