Nova vest
Olimpizam

Petak, 12.08.2016.

20:05

Mari od ivice ambisa do polufinala

Drugi teniser sveta Endi Mari plasirao se u polufinale Olimpijskih igara teškom pobedom nad Stivom Džonsonom iz Sjedinjenih Država.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Mari od ivice ambisa do polufinala
Photo by Mark Kolbe/Getty Images

Mari je posle sjajnog prvog seta naglo pao, bio na ivici poraza, ali je slavio rezultatom 6:0, 4:6, 7:6 (7-2).

Endi je sa ’nulom’ dobio prvi set za samo 25 minuta i u tom delu napravio je samo jednu neiznuđenu grešku, ali se sve promenilo početkom drugom.

Amerikanac je krenuo da igra mnogo agresivnije i u ranoj fazi seta oduzeo servis rivalu, a stečenu prednost zadržao do kraja za 1-1.

Sve je vodilo ka tome da vidimo iznenađenje – Džonson je u sedmom gemu odlučujućeg seta iskoristio jedinu brejk loptu, ali je Mari pokazao zašto je jedan od najboljih igrača u ovom trenutku. Odgovorio je ribrejkom, a onda i neutralisao novu priliku rivala u sledećem gemu.

Otišlo se u taj brejk u kojem je mnogo iskusniji teniser odigrao bolje i došao u borbu za novu medalju na olimpijskom turniru.

Na kraju, Britanac je upisao 24 vinera i 15 neiznuđenih grešaka, dok je njegov protivnik bio agresivniji, ali je više grešio – 31:38.

U borbi za finale Mari će igrati protiv pobednika meča Kei Nišikori – Gael Monfis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu