Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 07.04.2022.

13:35

Staša Gejo na Svetskom kupu u sportskom penjanju

U petak počinje prvi Svetski kup u sportskom penjanju u švajcarskom Meiringenu.

Izvor: B92, OKS

Autor:B92, OKS

Staša Gejo na Svetskom kupu u sportskom penjanju
Foto: Profimedia

Ovo takmičenje, kojim se zvanično otvara takmičarska sezona 2022. u sportskom penjanju, okupiće više od 200 najboljih penjača iz ukupno 28 zemalja sveta. Srbiju će predstavljati naša najbolja takmičarka Staša Gejo, koja će nastupiti u bolderu.

Našu sjajnu Stašu nastup u disciplini koja je njeno najjače oružje, očekuje već prvog dana takmičenja od 9.00 časova. Ukoliko bude ostvarila pobede, polufinale je na programu drugog dana Svetskog kupa, 9. aprila, od 11.00 časova.

Konačno, finale za žene u bolder disciplini održava se istog dana, u popodnevnim časovima (18.00h). Nadmetanja u sportskom penjanju će se odvijati u "Boulder Arena Kletterhalle Halistal", otvorenoj 2014. godine.

"IFSC Svetski kup u penjanju Meiringen" je godišnji događaj koji privlači najbolje svetske penjače u bolder disciplini i koji predstavlja sastavni deo međunarodnog kalendara takmičenja.

Haslital, rodno mesto alpinizma i područje za penjanje, planinaranje i skijanje, prvi put je 2016. godine bio domaćin Svetskog kupa za vrhunske sportiste u disciplini bolder.

Staša Gejo je članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš. Bila je svetska juniorska šampionka 2015. godine. U seniorskoj konkurenciji pobedila je na Svetskim igrama 2017. godine.

Bila je evropska šampionka u disciplini bolder 2017. u Minhenu i treća u kombinaciji. Potom, 2018. godine bila je treća na Svetskom prvenstvu u disciplini bolder.

Osvojila je bronzanu medalju u sportskom penjanju u disciplini bolder na Evropskom prvenstvu 2020. godine u Moskvi.

Gejo nije učestvovala na poslednje održanim Olimpijskim igrama u Tokiju, iako je bila veoma blizu ostvarivanju tog cilja uprkos teškoj povredi usled koje je dugo vremena bila van trenažnog procesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve