Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 23.05.2017.

21:40

Điro: Kontroverzna završnica i pobeda Nibalija

Vinčenco Nibali pobednik je 16. etape Trke kroz Italiju vožene od Rovete do Bormija u dužini od 222 kilometra.

Izvor: PT

Autor: PT

Điro: Kontroverzna završnica i pobeda Nibalija
EPA/ALESSANDRO DI MEO

Na najtežoj etapi stotog izdanja Đira d'Italije viđen je dramatični i može se reći kontroverzni finiš.

Vodeći u generalnom plasmanu Tom Dumulan imao je stomačni problem i na najvažnijem delu etape morao je da siđe sa bicikla.

Grupa je imala dve opcije, da ga fer sačeka ili jednostavno da nastavi svoju trku. Vozači su uradili ovo drugo, a Dumulan do kraja nije uspeo da se vrati pa je izgubio više od dva minuta.

"Jednostavno sam imao problem i nisam mogao više da izdržim, morao sam da stanem", rekao je posle trke Dumulan.

Kada je reč o etapi, biciklisti su prošli tri uspona, od čega su dva bila prve kategorije, dok je treći (Passo dello Stelvio) okarakterisan kao "Ćima kopi", odnosno najviši vrh (2758m) na celom Điru.

Završnica je bila na spustu posle uspona "Giogo di Santa Maria", a Nibali je trijumfovao ispred Španca Mikela Lande, dok je treću poziciju zauzeo sa 12 sekundi zaostatka Nairo Kintana.

U generalnom plasmanu konkurenti su potpuno smanjili zaostatak za tragičarom Dumulanom. Kolumbijac Nairo Kintana nalazi se na 31 sekundu od Holanđanina dok je "Ajkula iz Mesine" (Nibali) sada treći sa 1:12 zaostatka.

U sredu je na programu 17. etapa od Tiranoa do Kanzeija u dužini od 219 kilometara, a novi priliku za okršaj imaće biciklisti koji pretenduju na pobedu u ukupnom poretku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve