Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 30.03.2009.

15:43

Kasa treći brdski vozač

Srpski reprezentivac Gabor Kasa završio je trku „Velika nagrada Portugala“ za Svetski kup nacija na trećem mestu u generalnom plasmanu brdskih vozača.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Kasa je takođe osvojio devetu poziciju u bodovanju mladih biciklista. Njegova ekipa „Biciklističkog centra UCI“ je pobedila na trci u konkurenciji 14 selekcija. U konačnom plasmanu Kasa je bio 35. sa 7,37 minuta zaostatka u odnosu na pobednika Serhija Enaoa iz Kolumbije.

Tokom poslednje etape Kasa je osvojio bodove na brdskim ciljevima, na jednom je bio drugi i sakupio je ukupno devet, što mu je bilo dovoljno za treće mesto. Slavio je Enao sa 15 poena.

U poslednjoj etapi od Lousade do Felgueraša od 136,1 kilometra pobedio je solo Enao u vremenu 3:31,08 časova pretekavši za 25 sekundi Portugalaca Rikarda Vilelu, dok je vlasnik žute majice, pobednik prve dve etape i najbolji mladi vozač Danac Rasmus Guldhamer stigao treći sa zaostatkom od 1,41 minut i izgubio pobedu u trci. Kasa je etapu završio na 40. mestu sa 6,53 minuta slabijim vremenom.

Enao je trijumfovao u generalnom plasmanu u vremenu 9:06,23 časova, drugi je Vilela sa 48 sekundi zaostatka, treći Guldhamer sa 1,23 minuta slabijim vremenom. Najbolje plasirani vozač iz Kasine ekipe „Biciklistički centar UCI“ je Jako Venter iz Južne Afrike na petom mestu sa 2,08 minuta slabijim vremenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu