Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 11.06.2008.

21:39

Bunenu zabranjeno učešće na Turu

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Bivši svetski šampion Tom Bunen neće učestvovati na najpoznatijoj biciklističkoj trci na svetu Tur D' Fransu, jer je osumnjičen za posedovanje kokaina, izjavio je direktor trke Kristijan Prudom. Belgijanac, koji je osvojio zelenu majicu kao najbolji sprinter na Turu prošle godine, je pod istragom, jer su u njegovom urinu, uzetom prošlog meseca, nađeni tragovi te droge.

Bunen nije dobrodošao. Čekao sam da razgovaram sa Bunenom i njegovim menadžerom Patrikom Leferom. Rekao sam im da Bunen neće moći da se takmiči u Francuskoj. Ne radi se o upotrebi droge, nije u pitanju ni biciklista koji je koristio da bi poboljšao svoje performanse, već je u pitanju stav. Ova afera utiče na integritet trke kao i vozača”, rekao je Prudom.

U utorak je portparolka javnog tužilaštva belgijskog grada Turnhuta izjavila da je pokrenuta istraga protiv bicikliste, ali policija u ponedeljak nije ništa našla u pretrazi.

Bunen je u sredu održao konferenciju i izjavio da mu je klub Kvik Step za koji nastupa dao punu podršku, ali se nije izjašnjavao po pitanju optužbi za doping.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve