Nova vest
Olimpizam

Petak, 16.02.2018.

20:45

Trideset Rusa na Paraolimpijskim igrama u Pjongčangu

Paraolimpijski komitet Rusije (PKR) saopštio je da će na predstojećim ZOI u Pjongčangu učestvovati 30 sportista iz te zemlje pod neutralnom zastavom.

Izvor: B92

Autor:B92

Trideset Rusa na Paraolimpijskim igrama u Pjongčangu
Getty Images

PKR je naveo da je Medjunarodni paraolimpijski komitet (MPK) "privremeno registrovao" 30 sportista zajedno sa sedam vodiča koji će pratiti slepe takmičare tokom Igara.

Odluke o još troje ruskih sportista biće donete u roku od sedam do deset dana, dodao je PKR.

MPK nije potvrdio saopštenje PKR, a za Asošijeted pres rečeno je da će oglasiti tek 23. februara kada bude objavljen konačan spisak sportista koji će učestvovati na Igrama u Pjongčangu.

MPK je ranije saopštio da će dozvoliti da se od 30 do 35 Rusa takmiči na Zimskim paraolimpijskim igrama, ukoliko se pokaže da nisu bili dopingovani. Rusi će tako u Pjongčangu imati gotovo upola manju ekipu nego na Paraolimpijskim igrama u Sočiju pre četiri godine.

Oni će se u Pjongčangu takmičiti kao "neutralni paraolimpijski sportisti".

Na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu takmiči se 168 sportista iz Rusije pod nazivom "Olimpijski sportisti iz Rusije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve