Nova vest
Odbojka

Utorak, 03.05.2022.

11:00

Kina umesto Rusije – Bolonja domaćin finalnog turnira

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da će Kina zameniti Rusiju ove godine u Ligi nacija, a finalni turnir će se igrati u Bolonji 20-24. jula.

Izvor: B92

Autor:B92

Kina umesto Rusije – Bolonja domaćin finalnog turnira

Muška reprezentacija Srbije igraće u Ligi nacija utakmice u Otavi, Sofiji i Gdanjsku, preneo je danas Odbojkaški savez. Tokom prve sedmice od 7. do 12. juna u Otavi, Srbija će igrati protiv Bugarske, Francuske, Argentine i Nemačke. U tom gradu igraće još domaćin Kanada, Poljska i Italija.

Srbija će druge nedelje, od 21. do 26. juna u Sofiji igrati protiv SAD, Brazila, Kanade i Australije. U Sofiji će igrati još Bugarska, Poljska i Iran. Utakmice treće sedmice biće odigrane od 5. do 10. jula, a Srbija će u Gdanjsku igrati sa Slovenijom, Italijom, Iranom i Kinom. U Gdanjsku će igrati i Poljska, Holandija i Bugarska.

Na Finalnom turniru, od 20. do 24. jula u Bolonji, igraće osam reprezentacija, od četvrtfinala.

Novim formatom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u sklopu jedne sedmice traje šest dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica, odnosno četiri meča za šest dana tokom jedne sedmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve