Nova vest
Odbojka

Petak, 01.09.2017.

08:05

Grbić: Odličan moralni špric za narednu utakmicu

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je zadovoljan igrom protiv Bugarske i plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva.

Izvor: PT

Autor: PT

Grbić: Odličan moralni špric za narednu utakmicu
Getty Images

"Ušli smo među četiri najbolje ekipe u Evropi, a koliko je ovaj turnir jak govori činjenica da nijedna od prve četri ekipe sa prošlog EP nije u polufinalu. Odigrali smo jako dobro u bloku, odmah smo ih stavili pod pritisak prilikom servisa, imali su slab napad na pomerene prijeme. Bili smo agresivni, napadali, a u momentima kada smo gubili sa 3:8 u drugom setu, uspeli smo da preokrenemo, da se vratimo u igru i rutinski završimo", rekao je Grbić posle utakmice, preneo je OSS.

Odbojkaši Srbije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su u Krakovu pobedili Bugarsku sa 3:0 u setovima.

"Najviše mi se svideo treći set, oni su zamenili trojicu igača i počeli da igraju opuštenije i slobodnije, agresivnije. Vodili su praktično od drugog tajm-auta, a mi smo bili na ivici da ga izgubimo. Ne mogu ništa da kažem igračima jer su oni zaista to zaslužili, rizikovali su, dobro servirali, a teške lopte su rešavali vrlo dobro i da smo izgubli ne bih imao ništa da im kažem. Pokazali su snagu kada su gubili, bilo je par situacija gde je bilo gotovo, ali uspeli smo da se vratimo u igru i pobedimo", naveo je Grbić.

"To mi se najviše sviđa, način kojim smo to uradili. Ovo je odličan moralni špric za narednu utakmicu koja nas čeka", dodao je srpski selektor.

Srpski odbojkaši će u subotu od 17.30 igrati u polufinalu protiv Nemačke.

"Nemačka je prošla direktno u četvrfinale i došla je u najjačem sastavu. Očekivao sam da odigraju dobro jer se nisu plasirali na SP, očekivala se reakcija. Ne iznenadjuje njihov plasman medju četiri najbolje ekipe, ovde nema loše ekipe, svi serviraju dobro, dobro napadaju. Moramo da igramo kao večeras ako želimo da se nadamo prolasku u finale", naveo je Grbić.

Srpski reprezentativac Uroš Kovačević rekao je da je ekipa dokazala da zaslužuje mesto medju četiri najbolje.

"Nemam reči da opišem koliko je važna pobeda, pošto pre dve godine nismo imali sreću, ali ni kvalitet da budemo među prve četiri ekipe, sada to imamo i dokazali smo. Nokaut faza, pobedili smo 3:0, ali moglo je da bude i drugačije, iako smo kvalitetniji. Pobedio je kvalitet iako su imali jako veliku pomoć sudija. Nisu mogli da nam pariraju večeras, dali smo srce. Bio je veliki spektakl, mnogo Poljaka je navijalo za nas", rekao je Kovačević.

On je kazao i da ne pamti kada je Srbija izgubila od Bugarske i da je njegova ekipa pobedila zato što je to mnogo više želela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve
Odbojka

Gradonačelnik Novog Sada posetio OK Vojvodina

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je zajedno sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom prisustvovao treningu Odbojkaškog kluba Vojvodina u dvorani SPENS i čestitao stručnom štabu i igračima na nedavno osvojenom Kupu Srbije.

Tanjug

16:40

19 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d