Nova vest
Odbojka

Nedelja, 27.11.2016.

13:41

Zoran Gajić novi predsednik Odbojkaškog saveza

Višegodišnji selektor reprezentacije te trofejni trener Zoran Gajić izabran je za novog predsednika Odbojkaškog saveza Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Zoran Gajić novi predsednik Odbojkaškog saveza
Foto: StarSport

Gajić je na izbornoj Skupštini OSS u Beogrado dobio 26 od 48 glasova delegata, deset više od jedinog protivkandidata Vladimira Grbića, dok su četvorica delegata bila uzdržana, a dvojica nisu glasala.

Gajić je uoči glasanja pozvao Grbića da u ponedeljak ujutru dođe kod njega na kafu u Savez.

Skupštini nisu prisustvovala dvojica delegata, jedan od njih je bio Igor Ivković iz OS Kosova i Metohije, a drugi je bio nedavno smenjeni predsednik OSS Nenad Golijanin.

OS Beograda je umesto njega imenovao novog delegata, ali je posle rasprave o tome usledilo glasanje na kojem je Golijanin ipak ostao član Skupštine.

Gajić je rođen 1958. godine u Pančevu, kao trener je vodio Mladost Omoljicu, Vojvodinu, Aris, Olimpijakos, AEK, Arčelik, Odincovi, Ural, bio selektor Jugoslavije, Irana i Rusije, a poslednji trenerski posao je obavljao u azerbendžanskom ženskom klubu Rabita Baku.

Sa Jugoslavijom je bio olimpijski šampion 2000. godine u Sidneju, kada je jedan od ključnih igrača tima bio upravo Vladimir Grbić. Ima još bronzu iz Atlante 1996, srebro sa Svetskog prvenstva u Japanu 1998, titulu prvaka Evrope iz Češke 2001, srebro iz Holandije 1997, te bronze iz Grčke 1995. i Austrije 1999.

Ima i bronzu iz Svetske lige 2002. isto je ostvario sa Rusijom 2006, te bio vicešampion Evrope 2005.

.

.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve