Nova vest
Odbojka

Sreda, 29.06.2016.

14:29

Grbić: Čudno što smo uopšte sleteli

Selektor Srbije Nikola Grbić rekao je za emisiju 150 minuta za TV Prva da je u reprezentaciji sve pod kontrolom i da čekaju novi let iz Istanbula.

Izvor: AK

Autor: AK

Grbić: Čudno što smo uopšte sleteli

Odbijkaši Srbije su sleteli na aerodrom Kemal Ataturk sat vremena nakon terorističkog napada u kojem je poginulo više od 40 osoba.

"Odlično smo. Nismo znali šta se dešava sve dok nam pilot nije rekao da čekamo da nakon terororističkog napada dobijemo mesto za parking. Tek tada smo preko interneta saznali šta se desilo. Meni je najčudnije što su nas uošte prizmeljili na aerodrom jer se sve deslio samo sat ranije. Čekali smo četiri sata u avionu, posle su nas prosledili u hotel", rekao je Grbić.

Dok je čekala srpska delegacija je imala sve potrebne informacije u vezi sa situacijom.

"U avionu je bio čovek iz ambasade zadužen upravo za obezbeđenje. Bilo smo kontantno s njim u kontaktu i s ambasadom. Sve je bilo pod kontrolom. imali smo informacije iz prve ruke. Nijednog momenta nije bilo panike niti bilo čega sličnog. Atmosfera je bila normalna s obzirom na situaciju. više manje isto kao kada propustiš jedan let. Nažalost, takvo je vreme u kojem živimo", dodao je selektor srpskih odbojkaša.

Oni se i dalje nalaze u Istanbulu, ali će u sredu uveče nastaviti put za Iran gde ih očekuju nove utakmice u Svetskoj ligi.

"Večeras čekamo let za Tehetan. Nemamo nikakvih drugih problema. Dobili smo već karte, bukirali su nam avion koji poleće u devet. Mi krećemo iz hotela u šest. Trebalo bi da u jedan ujutru sletimo u Teheran. Sve je i dalje pod kontrolom", zaključio je Grbić.

Kapiten: Izbegli smo "za dlaku"

Kapiten Dragan Stanković smatra da je posle svega biulo čudno što je uopšte dozvoljeno avionima da sleću u Istanbul posle napada.

"Bili smo bezbedni što smo ostali u avionu, na sred piste, tako da smo bili daleko od mesta događaja. Posle kada smo videli šta se dogodilo, jer smo prošli bukvalno pored tog mesta, videli smo da smo "za dlaku" izbegli to što se desilo. Nadam se da ćemo u drugom delu dana uspeti da poletimo i da ćemo stići u Iran. Svu snagu i energiju usmeravamo na naredne tri utakmice i one su u ovom trenutku najbitnije", rekao je Stanković.

Reprezentativac Srbije Nikola Rosić takodje smatra da će ekipa uspeti da se "izdigne iznad situacije".

"U samom avionu smo sve podneli u dobroj atmosferi, smireno i pozitivno. Međutim, kasnije kada smo prolazili kroz aerodrom i kada su nas sprovodili do autobusa koji nas je vozio u hotel, bilo je zastrašujuće videti sve to jer smo bili blizu mesta događaja. Mene je lično uhvatilo neko razmišljanje kad se sve smirilo, vraćale su se neke scene, ali mislim da ćemo uspeti da se izdignemo iz toga i konctrišemo se na utakmice koje nas čekaju u Iranu", rekao je Rosić.

Tim menadžer reprezentacije Laslo Lukač rekao je da je, bez dileeme, ovaj put najteži i zaista karakterističan.

"Nikad se do sada nije desilo da zbog nevremena ne poletimo i da let bude otkazan. Imali smo ceo dan problema da sredimo novi dolazak u Teheran, međutim, drugu noć smo imali ovaj napad, koji je zaista tragičan za turski narod i za ceo svet. Ono što me raduje je da da sam imao veliku podršku svih članova naše ekspedicije koja broji 22 člana. Imali smo i pomoć konzula Zorana Markovića, kao i veliku podršku Turkiš Erlajnsa, koji je u ovoj haotičnoj situaciji odradio posao kako treba", poručio je Lukač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve