Nova vest
Odbojka

Sreda, 04.05.2016.

19:07

Odbojkaši počeli pripreme za SL

Odbojkaška reprezentacija Srbije počela je pripreme za ovogodišnje izdanje Svetske lige.

Izvor: MN

Autor: MN

Odbojkaši počeli pripreme za SL
Getty Images

Selekcija se okupila u hotelu M, a Grbić je pozvao 16 igrača.

S obzirom da odbojkaši Srbije nisu izborili plasman na Olimpijske igre u Riju, izabranici Nikole Grbića daće sve od sebe da se u Svetskoj ligi pokažu u što boljem svetlu.

Na spisku su:
Tehničari: Nikola Jovović, Aleksa Brđović, Maksim Buculjević
Kokrektori: Tomislav Dokić, Draažen Luburić, Aleksandar Blagojević
Libera: Nikola Rosić, Neven Majstorović, Goran Škundrić
Blokeri: Srećko Licinac, Petar Krsmanović, Aleksandar Okolić
Primači: Uroš Kovačević, Marko Ivović, Milan Katić, Nemanja Jakovljević

Kvartet iz Crvene zvezde, Buculjević, Blagojević, Okolić i Jakovljević, kao i Mehić iz Vojvodine NS Seme, priključiće se saigračima po završetku finalne serije plej – ofa Wiener Stadtische Super lige.

Stanković i Podraščanin će se priključiti pripremama u ponedeljak, 9. maja, dok će se Petrić, Nikić i Atanasijević o dolasku na pripreme dogovoriti sa Nikolom Grbićem, po završetku finala plej – ofa italijanskog prvenstva.

Pored 16 igrača sa spiska za Svetsku ligu, Nikola Grbić je na pripreme pozvao i Davida Mehića i Pavla Perića, primače Vojvodine NS Seme iz Novog Sada, i Radišu Stevanovića, blokera Novog Pazara.

Turnir F grupe II vikenda I divizije Svetske lige odigraće se u Beogradu, u dvorani “Aleksandar Nikolić” od 23 – 25. juna, a na turniru će igrati Srbija, Brazil, Iran i Bugarska.

Tokom I vikenda (17 – 19. jun), u C grupi, Srbija će igrati u Kalinjingradu protiv Rusije, Bugarske i Poljske.

Mečevi III vikenda (1 – 3. jul) odigraće se u Teheranu, a Srbija će igrati protiv Irana, Argentine i Italije.

Finalni turnir Svetske lige odigraće se od 13 – 17. jula u “Tauron Areni” u Krakovu. Na Finalnom turniru će, pored Poljske, igrati i još 5 najuspešnijih selekcija posle III odigrana vikenda, odnosno 9 utakmica, sa jedinstvene tabele.

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće 19. put u Svetskoj ligi, a do sada je osvojila pet srebrnih (2003, 2005, 2008, 2009. i 2015. ) i tri bronzane medalje (2002, 2004. i 2010.).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve