Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 28.04.2016.

14:13

Dokić menja povređenog Starovića u Svetskoj ligi

Odbojkaš grčkog Foinikasa Tomislav Dokić naknadno je uvršten u sastav reprezentacije Srbije za Svetsku ligu.

Izvor: AK

Autor: AK

Dokić menja povređenog Starovića u Svetskoj ligi
Foto: StarSport

Bivši kapiten Crvene zvezde je u timu Nikole Grbića zamenio korektora Verone Sašu Starovića, koji je zbog povrede ruke otkazao učešće u nacionalnom timu predstojećeg leta.

Grbić je najbolje srpske odbojkaše okupiti 4. maja u Beogradu, a prvi turnir Svetske lige igraće se 17-19. juna u Kalinjingradu, gde će rivali biti domaćin Rusija, te Bugarska i Poljska.

Beograd je domaćin drugog vikenda od 23-25. juna, a gostovaće Brazil, Iran i Bugarska. Treći vikend je zakazan za 1-3. jul u Teheranu gde će osim domaćina Irana rivali "orlovima" biti Argentina i Italija.

Finalni turnir 28. izdanja Svetske lige odigraće se od 13-17. jula u "Tauron Areni" u Krakovu, a osim domaćina Poljske učestvovaće pet najuspešnijih selekcija sa pomenuta tri vikend turnira, odnosno devet utakmica.

Po propozicijama FIVB, plasman ekipa na tabeli se određuje prvo na osnovu broja pobeda. Ukoliko je broj pobeda identičan, plasman se određuje na osnovu broja bodova.

Ukoliko su broj pobeda i broj bodova identični, plasman se određuje na osnovu set količnika, pa poen količnika.

Srbija će 19. put igrati u SL, nije nikad osvojila takmičenje, a ima pet srebrnih i tri bronzane medalje. Prošle godine "Orlovi" su bili drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve