Grbićevih 22 za put u Rio

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić saopštio je spisak od 22 kandidata za kvalifikacioni turnir u Berlinu za plasman na Olimpijske igre.

Izvor: B92, Beta Alžir
Podeli

Evropski kvalifikacioni turnir za Igre odigraće se od 5. do 10. januara 2016. godine u Berlinu.

Reprezentacija Srbije će prvi meč Grupe A igrati protiv Poljske, aktuelnog svetskog prvaka, prvog dana takmičenja, 5. januara. Dan kasnije na programu je duel protiv Nemačke, dok će odbojkaši Srbije u poslednjem kolu, 8. januara, igrati protiv Belgije.

U B grupi će igrati Rusija, Bugarska, Francuska i Finska.

Plasman u polufinale izboriće po dve reprezentacije iz svake grupe. Plasman na Olimpijske igre izboriće samo pobednik turnira, dok će drugoplasirana i trećeplasirana selekcija izboriti učešće na turniru svetskih kvalifikacija, koji će se odigrati u Japanu između 14. maja i 5. juna.

Na spisku su tehničari Nikola Jovović, Mihajlo Mitić, Aleksa Brđović i Ivan Kostić. Korektori su Aleksandar Atanasijević, Saša Starović i Dražen Lubirić. Pozvana su i trojica libera - Nikola Rosić, Neven Majstorović i Bojan Rajković. Zatim blokeri - Dragan Stanković, Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović i Aleksandar Okolić i primači Uroš Kovačević, Marko Ivović, Nemanja Petrić, Milan Katić, Filip Stoilović, Konstantin Čupković i Ivan Borovnjak.