Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 11.05.2015.

18:47

Grbić: Važan poslednji, ne prvi meč

Odbojkaši i odbojašice Srbije okupili su se u Beogradu na početku priprema za Svetsku ligu odnosno Evropske igre.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
FOTO: Odbojkašiki savez Srbije

Izabranike selektora Nikole Grbića očekuje učešće u Svetskoj ligi 18. put. Srbija je u grupi sa Australijom, Italijom i Brazilom.

Odbojkašice očekuju Evropske igre u Bakuu, zatim sledi Gran pri i onda dva najvažnija takmičenja - Svetski kup u Japanu i Evropsko prvenstvo.

Nikola Grbić će na klupi nacionalnog tima debitovati u prvom kolu gostuje Brazilu 29. i 31. maja u Belo Horizonteu. On je pozvao 25 igrača.

"Mislim da ćemo, onda kada bude trebalo, biti uigrani. Meni nije potrebno da odmah krenem pobedom i da mi svi budu u perfektnoj formi za dve i po nedelje. To je i fiziološki nemoguće. Osim toga, ipak se pamti poslednja, a ne prva utakmica", rekao je Grbić.

Odbojkašice Srbije su na Evropskim igrama u A grupi sa Rusijom, Nemačkom, Holandijom, Hrvatskom i Bugarskom. Takmičenje se održava od 12. do 28. juna u Bakuu.

"Maja Ognjenović će se kasnije priključiti ekipi. Imala je napornu sezone koja se juče završila osvajanjem titule, imala je i zdravstvenih problema i potreban joj je odmor. Slična je situacija i sa Suzanom Ćebić. Što se Jovane Brakočević i Nataše Krsmanović tiče, one ove godine neće biti u reprezentaciji, tražile su pauzu. Smatraju da nisu u dovoljno dobroj formi da bi uspele da odrade ovako tešku sezonu u nacionalnom timu", kaže selektor odbojkašica Zoran Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve