Nova vest
Odbojka

Sreda, 01.10.2014.

17:00

Srbija maksimalno otvorila 2. fazu

Odbojkašice Srbije na najbolji način otvorile su drugu fazu Svetskog prvenstva, pošto su u Veroni pobedile selekciju Holandije maksimalnim rezultatom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Srbija je i pored promenljive igre uspela da trijumfuje sa 25:22, 25:23, 25:23, posle nešto manje od sat i po vremena igre.

Izabranice selektora Zorana Terzića u novoformiranu F grupu ušla je sa pet bodova, a ovom pobedom stigla je do osam bodova i nakratno na trećem mestu preskočila Rusiju, koja kasnije igra sa Bugarskom.

Našu ekipu predvodio je duo Tijana Bošković-Brankica Mihajlović koji je ukupno doneo 35 poena (18:17). Milena Rašić dodala je 13, ali su neki njeni blokovi bili izuzetno važni.

Najbolja kod Holanđanki bila je Selest Plak sa 16 poena, a dobro je ispratila Manon Flier koja je poentirala 12 puta.

Srbija već u četvrtak igra novi meč u grupi F, a protivnik će od 17 časova biti Kazahstan.

U ostalim mečevima 1. kola F grupe druge faze od 17 sati igraju SAD - Turska (Modena), a od 20 sati Brazil - Kazahstan (Verona) i Rusija - Bugarska (Modena).

Tok meča:

Prvih nekoliko poena išlo je uz servis, ali je kod rezultata 3:3 Srbija napravila mini seriju i odlepila se. Međutim, posle tajm auta, Holanđanke su uzvratile vezale pet poena i otišle na prvi tehnički tajm aut sa prednošću od 8:6.

Naše odbojkašice vratile su se sredinom seta, ali je Holandija ponovo pojačala i pred drugu obaveznu pauzu povećala prednost na četiri razlike – 16:12. Nastavile su Holandđanke da napadaju najviše preko Seles Plak, pa je Terzić ponovo morao da traži tajm aut. Nije to mnogo pomoglo, protivnice naših igračica forsirale su napade sa levog boka i održavale prednost.

Brankica Mihajlović smanjila je na 20:17, a posle njenog bloka i još jednog poena, Srbija je prišla na samo poen prednosti (21:20).

Još jednim blokom srpske igračice su izjednačile, a loše dizanje sprečilo je Brankicu Mihajlović da pogodi vođstvo. Igralo se poen za poen do 23:22, kada je Srbija osvojila poen za dve set lopte.

Brankica je čekićem podigla Boškovićevoj, a posle gledanja snimka utvrđeno je da je bio blok aut i Srbija je uzela prvi set sa 25:22.

Dobru energiju iz finiša prvog seta igračice selektora Terzića prenele su i u drugi. Vezale su dva bloka – preko Boškovićeve i Nikolićeve, i povele sa 5:2.

To vođstvo Srbija je održavala i posle još jednog odličnog dizanja Maje Ognjenović povela sa 8:6.

Srpkinje su imale i četiri poena prednosti, ali je usledila kriza sredinom seta koju je Holandija iskoristila i preokrenula na 16:15.

Ni tajm auti našeg selektora nisu bili od pomoći, blok Holandije odlično je funkcionisao i one su otišle na četiri razlike. Posle nove pauze Srbija je nanizala šest poena i došla do dve set lopte – 24:22.

Holandija je prekinula seriju, ali je Milena Rašić blokom rešila drugi set.

Treći set počeo je slično kao i prvi, Holandija je lako povela i čuvala dva razlike, ali se Srbija vratila na 9:8. Igralo se u talasima, Holandija je sa četiri poena prednosti, ali je srpska reprezentacija ponovo sredinom seta pojačala i izjednačila na 17:17.

Holandija je kao i u prethodna dva seta vodila u finišu, ali se Srbija odlepila odličnom odbranom i treći set rešila u svoju korist sa 25:23.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve