Nova vest
Odbojka

Sreda, 24.11.2010.

23:49

Đerisilo: "Ne igram zbog Terzića"

Odbojkašica Ivana Đerisilo rekla je da ne igra za reprezentaciju Srbije zbog sukoba sa selektorom Zoranom Terzićem.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Jedna od naših najboljih odbojkašica tvrdi da je i predsedniku OSS Aleksandru Boričiću objasnila zašto neće da igra pod komandom trofejnog stručnjaka.

„Ne želim da se prepucavam preko novina i ne želim da slušam da sam odustala zbog nekih svojih privatnih ili porodičnih problema. Moj jedini razlog je Zoran Terzić“, rekla je Đerisilo.

O razlozima zašto je još u maju odlučila da se povuče iz nacionalnog tima, ne želi za javnost mnogo da priča.

„Ima ih previše, trebalo bi mnogo strana da se ispiše. Odustala sam zbog moje loše igre pored njega, zbog nepoštovanja mene kao osobe. Jednostavno ne želim da svoje ime i igru srozavam na nivo kadetkinje ili juniorke“, kaže Đerisilo.

Nekadašnja igračica Crvene zvezde, danas zvezda Galatasaraja, tvrdi da je atmosfera u reprezentaciji loša od Olimpijskih igara 2008. u Pekingu. Smatra i da svetska bronza 2006. i evropsko srebro 2007. nisu posledica dobrog rada u zemlji.

„Bum smo napravile tek kada smo iz naše lige otišle u strane. Tamo smo stasale i pre četiri godine iznenadile i svet. Bile smo željne i pobeda i dokazivanja i svako je mogao da nas vodi. Ostvarile bismo isti rezultat i da je na klupi bio predsednik Boričić“, kaže Đerisilo.

Ivana tvrdi da devojke imaju kvalitet za najviše domete, što će se videti i na kraju klupske sezone. Zabrinuta je za iduću godinu, jer je ulog zbog EP u našoj zemlji velik. Tvrdi da će uvek biti uz devojke.

„Žao mi ih je! Biću uz njih kao i na ovom Svetskom prvenstvu. Nisam otišla iz reprezentacije, oprostila sam se sa selektorom. I dalje ću biti uz devojke, samo ne na terenu. A, to neću da radim, jer ne želim da se opet neki uspeh pripisuje Terziću“, zaključuje srpska odbojkašica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu