Nova vest
Odbojka

Nedelja, 17.10.2010.

13:44

Partizan prošao "zlatnim" setom

Odbojkaši Partizana izgubili su od Azernefta sa 3:0 (25:21, 27:25, 25:22) u revanš meču 1. kola Čelendž kupa, ali su zahvaljujući “zlatnom" setu prošli dalje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pošto je Partizan prvi meč dobio identičnim rezultatom, u Bakuu je odigran dodatni set u kojem su “crno-beli” slavili 15:10 i prošli dalje.

Partizan će u sledećoj fazi igrati protiv Fakela iz Novog Urengoja, koji u svojim redovima ima i dvojicu ruskih reprezentativaca sa nedavno završenog Mondijala u Italiji. Prvi meč igra se 17. novembra.

Vrlo loše je meč počeo po “crno-bele”, a Azerbejdžanci su bili daleko bolji rival nego što je to bio slučaj dan ranije. Azerneft je dobro proučio igru izabranika Milana Žarkovića, koji su i pored toga imali šanse da sve reše pre zlatnog seta.

To se posebno odnosi na drugi period, kad je Partizan propustio i set loptu pri rezultatu 24:23, a do kraja je Azerneft načinio preokret – 27:25. Vodili su “crno-beli” i u završnici trećeg perioda (20:19), ali nisu izdržali do kraja.

Ipak, kad je bilo najpotrebnije, mlada ekipa Partizana je imala dovoljno koncentracije. U zlatnom setu su “crno-beli” brzo napravili osetnu razliku, koju su samo sačuvali do kraja za prolaz u narednu rundu – 15:10.

Predsednik Partizana Nenad Golijanin bio je prezadovoljan krajnjim ishodom, ali je pohvalio i domaćina.

“Za razliku od prvog meča domaći su igrali izvanredno u svim odbojkaškim elementima. I pored naše velike želje nismo uspeli da im pariramo. Imali smo problema sa realizacijom kontri, a nedostajalo nam je i malo sportske sreće, posebno u završnici setova. U zlatnom setu počeli smo sa jako velikom razlikom i uspeli smo da to sačuvamo za prolaz u drugo kolo. Ponovo nas čeka dug put, ovoga puta u Novi Urengoj na megdan ruskom Fakelu”.

I drugi srpski predstavnik u takmičenju, Crvena zvezda imaće ozbiljnog rivala iako je tek drugo kolo. “Crveno-beli” su bili slobodni u prvoj fazi, a u sledećoj će im rival biti itallijanski Lube Maćerata srpskih reprezentativaca Marka Podraščanina i Dragana Stankovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve