Nova vest
Odbojka

Subota, 17.07.2010.

19:35

EL: Obojkašice slavile u Bugarskoj

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Gabrovu Bugarsku sa 3:0 (25:16, 25:20, 25:14), u utakmici pretposlednjeg kola Grupe A Evropske lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija došla do desete pobede u takmičenju i sačuvala je prvo mesto u grupi, a iste reprezentacije sastaće se i u nedelju, takođe u Gabrovu, od 18 časova.

Selekcija Srbije igraće na završnom turniru Evropske lige, koji se održava 24. i 25. jula u Turskoj.

Izvanrednom igrom, posle samo jednog sata i dva minuta izabranice Zorana Terzića su maksimalno porazile Bugarsku u Gabrovu za potvrdu prvog mesta u A grupi. Od prvog do poslednjeg poena Srbija je bila dominantna i nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje pobednika.

Pored Srbije i Bugarske na finalnom turniru u Ankari će igrati i Turska i Izrael. Žreb za polufinale ovogodišnjeg izdanja biće obavljen u ponedeljak pre podne u sedištu CEV u Luksmeburgu. U jednom šeširu će biti ekipe iz grupe A, Srbija i Bugarska, a u drugom timovi iz grupe B, Turska i Izrael.

Bugarska – Srbija 0:3 (16:25, 20:25, 14:25)
Bugarska: Nenova 3, Marinova, Zetova 10, Zarkova 4, Janeva 4, Ruseva, Karakaševa, M. Filipova, Rabadžijeva 6, Vasileva 5, S. Filipova, E. Nikolova. Treneri: Dragan Nešić i Petar Dočev.
Srbija: Nikolić 11, Brakočević 15, Živkovič, Krsmanović 3, Majstorović 1, Molnar 10, Vesović, Ognjenović 3, Veljković, Bjelica, Rašić 7, Ćebić. Treneri: Zoran Terić i Branko Kovačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve