Nova vest
Odbojka

Subota, 10.07.2010.

09:20

Odbojkaši na Finalnom turniru SL

Odbojkaška reprezentacija Srbije igraće po deseti put na Finalnom turniru Svetske lige, čiji će domaćin ove godine, od 21. do 25. jula, biti Kordoba.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Selekcija Srbije je plasman u Argentinu izborila kao najbolja drugoplasirana selekcija prvog dela takmičenja i tamo će igrati u grupi F sa Argentinom i Brazilom.

Srbiji je za prolaz bilo potrebno da Brazil pobedi Bugarsku, kao i da Sjedinjene Države ne osvoje svih šest bodova, a uz to i da ne prepuste određeni broj bodova u dvomeču sa Rusijom.

Rano ujutru u subotu SAD su pobedile Rusiju u prvoj utakmici sa 3:0, po setovima 25:21, 27:25 i 25:23, a teoretski, da bi se plasirali na Finalni turnir, Amerikanci, pored maksimalne pobede, ne smeju Rusiji da repuste više od 25 poena u sva tri seta. Druga utakmica između SAD i Rusije odigraće se u noći između subote i nedelje.

Po pravilima FIVB, u slučaju kada ekipe imaju isti broj bodova, plasman se određuje prvo na osnovu broja pobeda. Ukoliko je broj pobeda identičan, plasman se određuje na osnovu poen količnika.

U F grupi u Kordobi će igrati Italija, Rusija i Kuba.

Tačan raspored utakmica i satnica će naknadno biti saopšteni. Takmičenje po grupama će se odigrati od 21. do 23. jula. Polufinalni mečevi su na programu 24. jula, a finale i meč za treće mesto 25. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve