Nova vest
Odbojka

Nedelja, 18.04.2010.

20:50

Radnički na korak od titule

Odbojkaši Radničkog kredi banke pobedili su Crvenu zvezdu sa 3:1 u setovima, i tako poveli sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa Viner štetiše lige.

Izvor: B92, www.wienerliga.org

Autor:B92, www.wienerliga.org

Default images

Po setovima je bilo 24:26, 33:31, 25:22 i 25:18. U sjajnoj atmosferi pred oko tri hiljade gledalaca u dvorani ’Jezero’, Zvezda je dobila prvi set na razliku, a veliku priliku da napravi brejk propustila je u drugom periodu kada nije iskoristila tri set lopte za vođstvo od 2:0 u setovima.

U nastavku meča Radnički je nošen odličnom podrškom svojih navijača iskoristio psihološku prednost, dobio naredna dva seta i tako došao nadomak odbrane trofeja.

Serija se sada seli u beogradsku dvoranu ’Šumice’ gde će biti odigran treći i eventualni četvrti meč. Treći duel na programu je u četvrtak.

Kragujevčani su bili hrabriji od rivala i to je na kraju odlučilo pitanje pobednika. Imala je Crvena zvezda igru i rezultat, ali ne i dovoljno znanja da to materijalizuje. Željko Bulatović je ovaj meč počeo sa Nemanjom Stefanovićem na mestu dizača, dok je Mitić ostao na klupi, a od starta je u postavi bio i još uvek nedovoljno oporavljeni Miloš Terzić. Sa druge strane, Radnički je bio lišen pomoći Zorana Jovanovića, kome je pukao mišić, a Kovač je bio prinuđen da meč odigra ceo meč sa tri primača.

Posle dobijenog prvog seta na razliku, crveno-beli su bili dobri i u drugom periodu, do same završnice, ali su tada posustali. Imali su Beograđani dve vezane prilike na 24:22 da dupliraju vođstvo i da su to uspeli da iskoriste meč bi sigurno imao drugačiji tok.

Ipak, popustila je koncentracija Zvezdinim primačima, ali i kapitenu Dokiću, koga je tada sjajno blokirao Ilija Ivović. Radnički se vratio u život, najpre je izjednačio, a potom u dramatičnoj završnici osvojio ovaj set – 33:31. U trećem setu su rivali bili u egalu do polovine seta (14:14), ali se i tada videlo da su Kragujevčani dobili na sigurnosti i da su samo čekali greške rivala.

Domaćin se „odlepio“ već na drugom tehničkom tajm-autu (16:14), a dva poena viška je držao sve do 23:21. Zvezdina igra u bloku i u polju je bila daleko od potrebne da bi se suprotstavili Radničkom, koji je to znao da iskoristi i da dobije i treći set bez većih napora – 25:22. U četvrtom periodu na terenu kao da je postojao samo jedan tim.

Radnički je igrao ekstra motivisano, „leteli“ su po parketu domaći, za njih nije bilo izgubljene lopte, za razliku od uglavnom anemičnih i nemoćnih igrača Crvene zvezde, pa su ubedljivo dobili ovaj set, samim tim i meč – 25:18.

Što se tiče pojedinačnog učinka, blistao je reprezentativni srednjak Radničkog Vladimir Čedić, koji je nanizao čak 11 blokova, uz sjajan učinak u napadu (16-10), a ne treba zaboraviti da se Čedić najduže zadržavao i na servisu! Ilija Ivović je blistao u bloku kad je bilo najpotrebnije, Marko Maksimović je takođe buio vrlo dobar na servisu i u napadu (12-9), a Nemanja Stevanović je uknjižio četiri asa.

Sa druge strane, Tomislav Dokić je bio najbolji poenter Zvezde, ali je njegova igra bila dosta loša. Kapiten Beograđana je čak deset puta zaustavljen blokom! Bolji od ostalih bili su samo Mladen Bojović, Nemanja Jakovljević i donekle Milan Rašić.

RADNIČKI KREDI BANKA: Petković, I. Jovanović, Radović 1, I. Ivović 9, Čupković 19, Ilić 3, J. Ivović, Čedić 20, Maksimović 11, Opačić, Pantelić (libero), Stevanović 14. Trener: Slobodan Kovač.
CRVENA ZVEZDA: Stefanović, Jakovljević 15, Ćulafić, Pajić, Bojović 13, Koprivica, Milutinović, Mitić, Terzić 11, Dokić 17, Rašić 14, Vujić (libero). Trener: Željko Bulatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve