Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 15.04.2010.

21:34

Odbojkaši Radničkog poveli sa 1:0

Odbojkaši Radničkog poveli su u finalnoj seriji plej-ofa sa 1:0, pošto su u hali ’Jezero’ savladali Crvenu zvezdu rezultatom 3:1 (18:25, 25:19, 25:22, 25:20).

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Kragujevčani su relativno lako stigli do prvog trijumfa posle jednog sata i 43 minuta igre. Gosti su prvi set rešili u svoju korist rezultatom 25:18, ali nakon toga Radnički bez većih problema osvaje tri naredna seta i stiže do prednosti u finalnoj seriji. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Čupković sa 20 poena, dok je Stevanović dodao 16.

U redovima Zvezde najefikasniji je bio Dokić sa 19 poena.

Zvezda je imala problema, pre svega, sa prijemom servisa, posebno u momentima kada se „lomio” rezultat, ali je i domaćin imao veliki peh. U trećem setu pri vođstvu Zvezde od 17:15, povredio se startni korektor Zoran Jovanović, ali je branilac titule, izdržao sve nalete Beograđana i sasvim zasluženo došao do prve pobede.

Trener Crvene zvezde Željko Bulatović uspeo je na startu meča da iznenadi kolegu Slobodana Kovača, a Beograđani su delovali daleko spremnije i sigurnije. Taktika gostiju je bila da „flot” servis primaju prstima, što im je dalo na agresivnosti, dok se Radnički se na početku meča nije najbolje snašao. Zvezda je najpre povela sa 13:10, a uskoro je napravila i “plus sedam” (17:10). Do kraja ovog perioda Kragujevčani nisu imali snage za preokret, a presuni su bili dobar prijem gostiju i slab servis Radničkog. Baš posle servis greške Zorana Jovanovića ‘crveno-beli’ su dobili prvi set – 25:18.

Dobro su gosti krenuli i u drugom periodu, držali su prednost sve do 11:9, ali je tada došlo do velikog pada u njihovoj igri. Nekoliko vezanih grešaka Beograđana i kontra Čupkovića, doneli su preokret (15:11), a nešto kasnije domaćin je vrlo lako došao do izjednačenja – 25:19.

Prelomni set bio je treći. Rivali su se smenjivali u vođstvu, osvajali poene u serijama. Prva se odlepila Zvezda (7:4), ali se Radnički odmah vratio u igru(10:7). Imali su gosti snage da još jednom uzvrate, pa su posle bloka Rašića i kontre Jakovljevića na drugi obavezni predah otišli sa tri poena viška (16:13). Držala je Zvezda razliku do pomenutih 17:15 i povrede Jovanovića, ali im ni to nije bilo dovoljno.

Radnički je zaigrao daleko bolje i pre svega angažovanije, pa su rivali u završnicu seta ušli poravnati (20:20), a posle asa Ilića i bloka Čedića imali su i dva poena viška (22:20). Prvu set loptu domaćinu je doneo Janko Ivović, a sve je bilo gotovo posle greške kapitena ‘crveno-belih’ Tomislava Dokića – 25:22.

Kovač je na početku četvrtog seta bio primoran da zaigra sa tri primača, Čupkovićem, Ilijom Ivovićem i Stevanovićem. Početak seta je pripao domaćinu (8:3), a tada je Bulatović pokušao uvođenjem Stefanovića umesto Mitića da promeni ritam. Uspeli su crveno-beli da se približe na dva poena minusa (9:7), ali su Kragujevčani brzo vratili razliku (19:13). Poslednji pokušaj Zvezde su bili servisi Stefanovića koji je vezao dva asa, i naterao Čupkovića na grešku (23:20), ali za nešto više od toga gosti nisu imali snage. Meč je bio gotov posle asa Vladimira Čedića – 25:20.
Titulu prvaka Srbije osvojiće ekipa koja prva stigne do tri pobede. Druga utakmica igra se, takođe, u Kragujevcu u nedelju, 18. aprila, od 18:30 časova. Serija se nakon toga seli u Beograd gde će se igrati utakmice broj tri i četiri, ukoliko bude potrebno. Treći duel zakazan je za četvrtak, 22. april, dok se naredni meč igra tri dana kasnije.

Radnički: Jovanović Z. 9, Petković, Jovanović I, Radović, Ivović 1, Čupković 20, Ilić 2, Ivović 1, Čedić 11, Maksimović 8, Pantelić, Stevanović 16.

Crvena zvezda: Stefanović 2, Jakovljević 11, Ćulafić 9, Pajić, Stoilović, Bojović 15, Koprivica, Milutinović, Mitić 4, Dokić 19, Rašić 5, Vujić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve